"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΑΝΑΡΧΟΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Καλά του ξηγηθήκατε του Σόιμπλε - Αυτός φταίει για όλα τα δεινά που δέρνουν τον αδούλωτο ελληνικό λαόΑπό αυτές τις φιλόξενες στήλες αισθάνομαι την ανάγκη να στείλω αγωνιστικούς χαιρετισμούς νίκης στα συντρόφια που ταχυδρόμησαν επαναστατικό δέμα στον αρχιερέα της πιο μαύρης αντίδρασης, τον μελανοχίτωνα Σόιμπλε, το δυνάστη και καταστροφέα αυτόν της αλύτρωτης αλλά και μόνιμα εξεγερμένης πατρίδας μας. 


Καλά του ξηγηθήκατε, συντρόφια, γιατί ο Σόιμπλε φταίει για όλα τα δεινά που δέρνουν τον αδούλωτο ελληνικό λαό. 


Ο Σόιμπλε φταίει που σε όλες τις παγκόσμιες έρευνες για τη διαφθορά βγαίνουμε η πιο διεφθαρμένη κοινωνία όχι μόνο της ΕΕ αλλά όλου σχεδόν του βορείου ημισφαιρίου. 


Ο Σόιμπλε φταίει που η Ελλάδα είναι μία χώρα στην οποία δεν μπορείς να κάνεις την παραμικρή σοβαρή συναλλαγή με το Δημόσιο, αν δε δώσεις μίζα. 


Ο Σόιμπλε φταίει που η χώρα είναι απ’ άκρου εις άκρον γεμάτη σκουπίδια, χωματερές και μπάζα. 


Ο Σόιμπλε φταίει που τα παιδιά πατώνουν σε όλες τις διεθνείς συγκρίσεις για την εκπαιδευτική απόδοση. 


Ο Σόιμπλε φταίει που έχουμε μικρότερο ποσοστό οικονομικά ενεργού πληθυσμού (δηλαδή τους λιγότερους πολίτες που είτε δουλεύουν είτε θέλουν να δουλέψουν), από όλη την Ευρώπη και από την Τουρκία ακόμη.


Ο Σόιμπλε φταίει που βγάλαμε όλους τους beautiful people που δούλευαν στο Δημόσιο, στις τράπεζες και στις ΔΕΚΟ, σε σύνταξη από τα πενήντα, με ποσοστά αναπλήρωσης 120%, και τώρα δεν έχουμε να πληρώσουμε και κλαψουρίζουμε. 


Ο Σόιμπλε φταίει που εκλέγουμε κατά σειράν και επί χρόνια για πρωθυπουργούς, προκειμένου να μας οδηγήσουν στην ανάπτυξη και την ευημερία, άτομα που προηγουμένως δεν είχαν δουλέψει ούτε μία μέρα στη ζωή τους. 


Ο Σόιμπλε φταίει που τα Ελληνόπουλα είναι τα πιο υπέρβαρα και τα λιγότερο προσεγμένα από τους γονείς τους παιδιά της Ευρώπης. 


Ο Σόιμπλε φταίει που είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές στις θεωρίες συνωμοσίας, στην αρλουμπολογία και στην έκδοση περιοδικών που περιγράφουν πως καταγόμαστε από εκείνους που ήρθαν από το Σείριο.


Ο Σόιμπλε φταίει που είμαστε οι μεγαλύτεροι στην Ευρώπη καταναλωτές αντιβιοτικών χωρίς λόγο με αποτέλεσμα να καταστρέφουμε το ανοσοποιητικό μας πιο γρήγορα από κάθε άλλο λαό. 


Ο Σόιμπλε φταίει που ενώ οδηγάμε με 40 χιλιόμετρα στην αριστερή λωρίδα έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων από τροχαία ατυχήματα στην Ευρώπη. 


Ο Σόιμπλε φταίει που είμαστε πάτος μεταξύ των αναπτυγμένων χωρών στη χρήση και αξιοποίηση του διαδικτύου. 


Ο Σόιμπλε φταίει για τους τσοπάνηδες που φροντίζουν να κάψουν τα δάση το καλοκαίρι για να ’χουν τα κατσίκια τους χορταράκι να μασάνε στα καμένα το φθινόπωρο. 


Ο Σόιμπλε φταίει για όλους εκείνους τους πολίτες που εισέπρατταν τη σύνταξη του παππούλη τους που ’χε πεθάνει επί κυβερνήσεως Κονδύλη, αλλά και για τον αίλουρο τερματοφύλακα που εισέπραττε σύνταξη τυφλού


Ο Σόιμπλε φταίει για τον μακαντάση που εισπράττει τον ΦΠΑ από τον πελάτη αλλά ξεχνάει να τον αποδώσει στο Δημόσιο. 


Ο Σόιμπλε φταίει για τον βιομήχανο που παροχετεύει, χωρίς να του λέει κανείς τίποτα, τα ωραία του απόβλητα στο ρέμα και στον υδροφόρο ορίζοντα για να παραμείνει «ανταγωνιστικός». 


Ο Σόιμπλε φταίει για τους εφοριακούς που με ένα μικρό δωράκι σου «κλείνουν τα βιβλία» και ούτε γάτα ούτε ζημιά. 


Ο Σόιμπλε φταίει που τετραπλασιάσαμε τις δαπάνες του Δημοσίου για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέσα σε λίγα χρόνια, και τώρα δεν μπορούμε να τη μαζέψουμε με τίποτα. 


Ο Σόιμπλε φταίει που πήγαινε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να κάνει τα συνέδριά της σε μέρη εξωτικά με χρήματα των κορόιδων. 


Ο Σόιμπλε φταίει που...
 διδάσκουμε πολιτισμό την οικουμένη με τον αρμόδιο για τον αντικαπνιστικό νόμο υπουργό να καπνίζει μες στο υπουργείο σα φουγάρο. 


Ο Σόιμπλε φταίει που ενώ όλη η άλλη ανθρωπότητα γεννάει τα παιδιά της με φυσιολογικό τοκετό εμείς τα γεννάμε με καισαρικές.


Ο Σόιμπλε φταίει και γι’ αυτά και για όλα τα άλλα και για τη στραβή μας μοίρα, και καλά του ξηγηθήκατε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: