"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΟ ΝΕΟΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΡΑΓΙΑΔΙΣΤΑΝ: Οι Ευρωπαίοι πίνουν πικρό τουρκικό κρασί από αυτό που εμείς έχουμε πιει πολλές φορές στην Ιστορία - Θα το εκμεταλλευτούμε ως διπλωματικό όπλο μας ή θα συνεχίσουμε να είμαστε "λουλουδούδες" του ισλαμικού τρελάδικου του Ερντογάν... ?Ατιμο πράγμα η γεωγραφία. Σου αρέσει, δεν σου αρέσει, είναι αυτή που είναι. Πριν από αιώνες, ένα ντόμινο πιέσεων λαών, από την Κεντρική Ασία έως τη Μεσόγειο, έστειλε καμιά εικοσιπενταριά χιλιάδες Τούρκους κατσαπλιάδες καβαλαραίους στη Μικρά Ασία. Κι επειδή εμείς είχαμε μπει στη μακρά διαδικασία παρακμής, που έχει περιγράψει στο έργο του ο Σπύρος Βρυώνης, η δράση αυτών των ολιγάριθμων απογόνων του ληστή Ερτογρούλ οδήγησε στην εσωτερική κατάρρευση της αυτοκρατορίας μας.Οι Τούρκοι δεν μετοίκησαν στη Δύση κατά εκατομμύρια. Εξισλάμισαν, με τη βία ή τη διατήρηση των προνομίων των δικών μας ελίτ που πρόδωσαν, τα εκατομμύρια του δικού μας και άλλων χριστιανικών λαών της Μικράς Ασίας. Γι’ αυτό συχνά είναι ίδιοι με μας και οι στραβοκάνηδες «κυνοκέφαλοι» χάθηκαν στα γονίδια των εξισλαμισμένων. Το εποικοδόμημα του ισλαμικού τουρκισμού είναι όμως εδώ, πάντα ακραία επικίνδυνο, μια ληστρική κουλτούρα επεκτατισμού, μήτρα βαρβαρότητας και ολοκληρωτισμού σε κάθε έκφανσή του. Είτε με το πηλήκιο του πρωτοφασίστα Κεμάλ, δασκάλου του Χίτλερ, είτε με το σαρίκι του νεοοθωμανισμού που ονειρεύεται ο Ερντογάν, ο τουρκισμός στάζει χριστιανικό αίμα.

 
Σήμερα, με αφορμή το περίφημο δημοψήφισμα, η Ευρώπη, επειδή έχει ξεχάσει τη Βιένη και τον Ευγένιο της Σαβοΐας, δοκιμάζει κι αυτή ξανά λίγο από το πικρό κρασί που εμείς έχουμε πιει πολλές φορές στην Ιστορία, λόγω του γείτονα που μας έστειλαν η Ιστορία και η Γεωγραφία.
 

Ως τώρα, τα εγκλήματα γενοκτονίας και οι απειλές των Τούρκων σε βάρος του Ελληνισμού, από την Καρπασία ως τη Θράκη, η συνεχιζόμενη σφαγή και η καταπίεση των Κούρδων, η άρνησή τους να αναγνωρίσουν την Αρμενική Γενοκτονία και η κατοχή αρμενικών εδαφών, ακόμη και ο ρόλος συναυτουργού της Αγκυρας στη γενοκτονία των χριστιανών, των σιιτών και των γιαζίντι στη Συρία και στο Ιράκ, ήταν για τους Ευρωπαίους εξωτικά ζητήματα, κάτι μαυριδερών σε μέρη που ούτε να προφέρουν δεν ξέρουν οι Ολλανδοί, οι Βέλγοι, οι Γερμανοί και λοιποί εταίροι μας.
 

Οι Ολλανδοί πρέπει να τρίβουν ακόμη τα μάτια τους από τη θρασύτητα του τρόπου με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν Τούρκοι αξιωματούχοι, ακόμη και μέσα στο έδαφός της.  


Οι απειλές που απευθύνει ο Ερντογάν κατά ευρωπαϊκών κρατών, διότι δεν του επιτρέπουν να μεταφέρει τη σκοταδιστική και τη βίαιη αρένα του στο έδαφός τους, θα έπρεπε να γίνουν διπλωματικό όπλο μας.Σε κάθε κυβέρνηση χωριστά και σε όλη την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τους πούμε «τώρα επιτέλους καταλαβαίνετε», να υποδείξουμε και να διεκδικήσουμε μια άλλη πολιτική. Και μόνη η απειλή του Ερντογάν να χρησιμοποιήσει τη συμφωνία περί «προσφύγων», είναι η ομολογία ενός δουλέμπορου και τρομοκράτη για τον ρόλο του.  


Αντί, όμως, να διεκδικήσουμε την απομόνωση και την τιμωρία της Τουρκίας, βρέθηκαν θλιβεροί αχθοφόροι των ελληνικών συμφερόντων, που...
  τα πέταξαν στα σκουπίδια και εμφανίστηκαν ως δουλόφρονες αβανταδόροι αυτού του μισότρελου δικτάτορα, που έχει κουρελιάσει κάθε έννοια ελευθερίας και πολιτισμένων σχέσεων με την Ευρώπη.

 
Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ επικαλείται την κοινή λογική, πάνω από την εκλεκτική συγγένεια της Αριστεράς με τους ολοκληρωτισμούς, ακόμη και με το ισλαμικό τρελάδικο του Ερντογάν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: