"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑΝΕΛέητο ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Εχει ξεφύγει εντελώς ο ανεξέλεγκτος ΚαμένοςΚάθε μέρα και ένα «ανδραγάθημα» για τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος -είναι ολοφάνερο- θεωρεί το αξίωμα του υπουργού προσωπική του υπόθεση και το χρησιμοποιεί κατά το δοκούν, χωρίς καμιά αυτοσυγκράτηση και χωρίς ο Πρωθυπουργός να τολμά να του βάλει το απαιτούμενο φρένο.


Τα «κατορθώματα» του υπουργού Αμυνας τις προηγούμενες μέρες είναι γνωστά. Συντήρησε, με λεκτικούς τσαμπουκάδες, το παιχνίδι της έντασης με την Τουρκία, προκαλώντας αντιδράσεις ακόμα και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (εδώ).
Αλλά εκείνος, αφού έκανε μια ημέρα διάλειμμα, συνέχισε απτόητος. Από το βήμα της Βουλής επιδόθηκε σε ένα ρεσιτάλ λεκτικού τραμπουκισμού εναντίον αρχηγού κόμματος. Είναι η πρώτη φορά, τουλάχιστον στη Μεταπολίτευση, που υπουργός Αμυνας συμπεριφέρεται σαν καραγωγέας, κραυγάζοντας «κάτσε κάτω ρε» (εδώ). Χωρίς, δυστυχώς, ο προεδρεύων εκείνη τη στιγμή Γ. Βαρεμένος να τον επιπλήξει (αντίθετα, επέπληξε τον αποδέκτη του «κάτσε κάτω ρε» Θ. Θεοχαρόπουλο!).


Ομως, αν ήταν μόνο αυτό, θα ήταν λίγο (για τα μέτρα του περί ου ο λόγος, υβριστή καθ΄ έξιν, υπουργού). Το τελευταίο «κατόρθωμα» του Καμμένου ήταν πολύ μεγαλύτερο


Αυτή τη φορά…
προανήγγειλε (με τη μέθοδο της «ανώτατης πηγής του υπουργείου Εθνικής Αμυνας», δηλαδή του ιδίου!) θερμό επεισόδιο με την Τουρκία τον Ιούνιο στην Κύπρο! 


Προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, αναστάτωση στη Λευκωσία, η οποία αντέδρασε και ζήτησε εξηγήσεις από τον υπουργό Εξωτερικών (εδώ και εδώ).


Πρόκειται για πρωτοφανή ανευθυνότητα. Την ώρα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι προετοιμασίες για την εξόρυξη φυσικού αερίου στην Κύπρο από γαλλική εταιρεία, ο υπουργός Αμυνας της Ελλάδας να προαναγγέλλει θερμό επεισόδιο! Η επιπολαιότητα χτυπάει κόκκινο (εδώ).


Και ο Πρωθυπουργός;  


Παρακολουθεί αμέτοχος την πορεία του υπουργού του προς τον πάτο. Η εξουσία του κ. Τσίπρα εξαρτάται απολύτως από τον κ. Καμμένο. Και αυτό καθιστά τον κ. Τσίπρα ανήμπορο Πρωθυπουργό και τον κ. Καμμένο ανεξέλεγκτο υπουργό.


Oμως, η απώλεια του ελέγχου είναι επικίνδυνη εξέλιξη, όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν. Ελπίζουμε ο κ. Τσίπρας να μη χρειαστεί να το διαπιστώσει, όταν η ζημιά δεν θα διορθώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: