"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Σαν σήμερα (10/3/ΧΧΧΧ)

1829: Υπογράφεται το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, με το οποίο οι τρείς εγγυητριες δυνάμεις καθορίζουν τα σύνορα του αυτόνομου ελληνικού κράτους προς βορρά από την οροθετική γραμμή Αμβρακικού - Παγασητικού.

1846: Θεμελιώνεται το Αρσάκειο Μέγαρο στην Αθήνα. Τα σχέδια ήταν του Λύσανδρου Καυτατζόγλου και η χρηματοδότηση του Απόστολου Αρσάκη.

1905: Ξεσπάει η Κρητική Επανάσταση στο χωριό Θέρισος, με αρχηγό τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Οι κινηματίες με υπόμνημά τους προς τις μεγάλες δυνάμεις ζητούν την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

1925: Ιδρύεται ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς από μέλη του Πειραϊκού Ποδοσφαιρικού Ομίλου και του Ομίλου Φιλάθλων Πειραιώς.

1978: Απαγορεύονται με νόμο στην Ελλάδα οι διαφημίσεις τσιγάρων στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

1958: Γεννιέται η Σάρον Στόουν, αμερικανίδα ηθοποιός.

1970: Πεθαίνει ο ηθοποιός Βασίλης Αυλωνίτης

1992: Πεθαίνει ο Γιώργος Ζαμπέτας
2004: Πεθαίνει ο δημοσιογράφος Ρένος Αποστολίδης
2012: Πεθαίνει η Δόμνα Σαμίου2016: Πεθαίνει στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου «Σισμανόγλειο» ο βραβευμένος σκηνοθέτης Κώστας Κουτσομύτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: