"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Στη χώρα του πνιγμένου δε μιλάνε για σωσίβια

Από τον aNameToCome


Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν είχε το πρωί του Σαββάτου ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος στην κοινή συνέντευξη Τύπου στο Μέγαρο Μαξίμου που ακολούθησε του πρόσφερε ένα υπέροχο δώρο. 


Όχι, δεν του χάρισε μια ποιητική συλλογή του Τάσου Κουράκη, ούτε ένα από τα 38 ακίνητα του Γιώργου Σταθάκη. Προτίμησε να του χαρίσει ένα σκισμένο σωσίβιο από τα χιλιάδες που χρησιμοποίησαν οι μετανάστες/πρόσφυγες για να φτάσουν στη χώρα μας. 


Ο Μπαν Κι Μουν το πήρε, το φόρεσε και οι δυο τους αποτίοντας φόρο τιμής στους εκατοντάδες νεκρούς σκάσανε στα γέλια σαν να τους καθάριζαν αυγά αν και ποτέ δεν έχω καταλάβει πόσο αστείο είναι το να σου καθαρίζουν αυγά. 


Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από τον Αλέξη που χασκογελάει σε κάθε φωτογραφία πιο πολύ κι από το Σάκη Ρουβά επί Ψινάκη, αλλά από το γ.γ του ΟΗΕ περιμέναμε κάτι καλύτερο και σίγουρα κάτι πιο ταιριαστό για την περίσταση


Θυμάστε την φωτογράφιση του DOWNTOWN με τους Έλληνες celebrity να φοράνε σωσίβια που την έκραξε το σύμπαν; 


 Κορυφώνεται ο πυρετός για το δημοψήφισμα στην μεγάλη Βρετανία με το οποίο οι απόγονοι του Μπένι Χιλ θα αποφασίσουν αν θα μας κάνουν την τιμή να παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή θα αποκλείσουν την πρόσβαση στο υπέροχο νησί τους με τις εξαιρετικές παραλίες και το φημισμένο κλίμα που είναι το καλύτερο στον κόσμο. 


Έτσι οι άνθρωποι που τρώνε φασόλια για πρωινό και μας έδωσαν τους Kajagoogoo, ψηφίζουν την Πέμπτη και τα προγνωστικά μετά την δολοφονία της Τζο Κοξ γέρνουν υπέρ της παραμονής


Σύμφωνα με τον Robert Plant, συγγνώμη την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου εννοώ, ο ακροδεξιός δολοφόνος της Βρετανίδας βουλευτού Τζο Κοξ, είναι δημιούργημα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα συμφωνήσω με την υπουργό στο βαθμό που ο εμετός που ξερνάει η ίδια δημιουργήθηκε μέσα στην Ε.Ε όπως άλλωστε και ο μουσακάς που φτιάχνει αυτή τη στιγμή η Πολίτισσα γειτόνισσά μου και μου έχει σπάσει τη μύτη. Οτιδήποτε φτιάχνεται μέσα στο γεωγραφικό χώρο της Ευρώπης είναι εν μέρει δημιούργημα της ΕΕ αλλά να ταυτίζει η κυρία που συγκυβερνά με τους ακροδεξιούς αντισημίτες συνωμοσιολόγους AΝΕΛ την Ένωση με την ακροδεξιά δεν είναι πλέον λαϊκισμός, είναι συνειδητή χυδαιότητα


Παρόλα αυτά, το μεγαλείο της Ευρώπης είναι ότι επιτρέπει σε κνώδαλα σαν αυτά της κυβέρνησης να είναι μέλη της.  


Αν κρίνουμε από το γεγονός ότι ο πιο ξετσίπωτος προπαγανδιστής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την βδομάδα που μόλις τελείωσε τα πρώτα αντικυβερνητικά του σχόλια, τα πράγματα μάλλον δεν εξελίσσονται και τόσο καλά για την κυβέρνηση παρότι ένα γκάλοπ που έκανε η ξαδέρφη του Νίκου Παπά δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 28 μονάδες της ΝΔ.  


Γι' αυτό το λόγο άλλωστε άρχισαν οι συζητήσεις για τον εκλογικό νόμο και την αγνή και άδολη απλή αναλογική και το αγνό, παρθένο μαλλί.  


Τα κουκιά δε βγαίνουν, οι σύντροφοι ΑΝΕΛ μάλλον δεν έχουν αρκετούς ένστολους για να τους ψηφίσουν και οι εγκεφαλικά νεκροί φαίνεται να βρίσκονται σε ύφεση στον γιδότοπο. Έτσι η κυβέρνηση αναγκάζεται να καταφύγει σε αυτό που ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε κάνει επιστήμη:  

Στο μαγείρεμα του εκλογικού νόμου που τον βόλευε


Η απλή αναλογική φαίνεται μονόδρομος και για να υπάρξει τουλάχιστον ένα πράγμα στο οποίο ο Αλέξης υπήρξε συνεπής ως προς τις εξαγγελίες του αν και δεν έχουν εγκαταλειφθεί και άλλες επαναστατικές ιδέες όπως η διατήρηση του μπόνους 50 εδρών στο πρώτο κόμμα μόνο όταν το όνομα του αρχίζει από σίγμα.  


Σε απάντηση της συγκέντρωσης της Πέμπτης των «Παραιτηθείτε» (δεν πήγα, είχα καλύτερη πρόταση, να καταπιώ τριμμένο γυαλί με κάτι φίλους) , οι φανατικοί υποστηρικτές της κυβέρνησης ετοιμάζουν συλλαλητήριο στην πρώτη «επέτειο» του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, για τον εορτασμό του «Οχι» στο δημοψήφισμα. Βρίσκω την ιδέα καλύτερη κι από το να κερνάς τη γειτονιά επειδή ο γιος σου έμεινε στην ίδια τάξη ή να καλείς την πεθερά σου για τραπέζι την μέρα που έκαψες το φαγητό. 


Η απόφαση για την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης αυτής αποδεικνύει ότι το μοναδικό εμπόδιο που χωρίζει την κυβέρνηση από την απόλυτη επιτυχία είναι η επαφή με την πραγματικότητα και πλέον έχουμε την βεβαιότητα ότι θα κάνει τα πάντα για να την καταστρέψει. 


Δεν ξέρω αν θα γίνει αυτή η συγκέντρωση αλλά αν γίνει δε μου βγάζεις από το μυαλό ότι ο πραγματικός στόχος είναι να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ χαμηλότερου IQ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: