"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΤΟΥΡΚΙΑ: Θεοκρατικό σουλτανάτο

Σε μια χώρα που βυθίζεται στο πυκνό σκοτάδι του ισλαμισμού μπορούν να εξισωθούν τα θύματα και οι θύτες, όταν εκείνοι που παραβιάζουν τον νόμο των ανθρώπων και βιαιοπραγούν εναντίον αθώων επικαλούνται τον νόμο του θεού


Αυτό έγινε στην Τουρκία για ακόμα μία φορά από τότε που ανέλαβε τα ηνία της χώρας για να εγκαθιδρύσει το καθεστώς του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.



Ολα ξεκίνησαν όταν, το βράδυ της Παρασκευής 17/6, οπαδοί του συγκροτήματος Radiohead μαζεύτηκαν σε ένα δισκοπωλείο για να ακούσουν τη νέα κυκλοφορία της αγαπημένης τους μπάντας. Τότε εξαγριωμένοι ισλαμιστές τούς ξυλοκόπησαν, έκαναν γης μαδιάμ το δισκοπωλείο και πέταξαν με τις κλοτσιές τους έκπληκτους πελάτες έξω από το κατάστημα. Το «έγκλημά» τους ήταν ότι άκουγαν μουσική και έπιναν αλκοόλ την περίοδο του ραμαζανιού.



«Είναι λάθος να επιδίδεσαι σε τέτοιες δραστηριότητες μέχρι έξω στον δρόμο κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, όπως είναι λάθος και να επεμβαίνεις με ωμή βία». Αυτό δήλωσε για την επιδρομή των φανατικών μουσουλμάνων στο δισκάδικο ο πρόεδρος της Τουρκίας. Δηλαδή, όσο έφταιγαν εκείνοι που άκουγαν μουσική, άλλο τόσο ευθύνονται εκείνοι οι οποίοι τους ξυλοκόπησαν - ένας πλήρης και χυδαίος συμψηφισμός των πρακτικών του σκοταδισμού με τη συμπεριφορά κανονικών ανθρώπων!



Το αξιοπερίεργο, όμως, στην εν λόγω υπόθεση δεν είναι οι αντιλήψεις του Ερντογάν, που είναι σχεδόν ταυτόσημες με εκείνες των τζιχαντιστών και των Ταλιμπάν. Ουδέποτε έκρυψε ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας τις πεποιθήσεις του και ποτέ δεν επηρεάστηκε από τους αφελείς οι οποίοι επέμεναν να τον χαρακτηρίζουν «μετριοπαθή».


 Πρωτοφανής και αξιοκατάκριτη είναι...
 η σιωπή της Δύσης για όλα όσα συνέβησαν, τα οποία είναι ενδεικτικά τού πού βαδίζει η γειτονική χώρα.



Οι Ευρωπαίοι αλλά και οι Αμερικανοί νομίζουν ότι το πρόβλημα της Τουρκίας, που μετατρέπεται ταχέως σε θεοκρατικό σουλτανάτο, θα πάψει να υπάρχει αν σταματήσουν να το σκέφτονται!  


Στην Αφρική αυτή την τακτική ακολουθούν οι στρουθοκάμηλοι και στη Δύση οι ελίτ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: