"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜ και ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Οι μισοί Γερμανοί νιώθουν ξένοι στη χώρα τους λόγω μουσουλμάνων!

Οι μουσουλμάνοι αποτελούν το 5% του πληθυσμού της Γερμανίας και πολλοί εξ αυτών δεν ξεχωρίζουν από τον γενικό πληθυσμό. Παρ’ όλα αυτά, 50% των ερωτηθέντων σε πρόσφατη δημοσκόπηση απάντησαν ότι κάποιες φορές αισθάνονται ξένοι στη χώρα τους εξαιτίας της παρουσίας μουσουλμάνων. Το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 43% το 2014 και 30% το 2009.
 

Επίσης, το 41% απάντησε ότι πρέπει να απαγορευθεί η μετανάστευση μουσουλμάνων στη Γερμανία, ενώ το 2014 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 36,6%


Η έρευνα με τίτλο Die Enthemmte Mitte (κεντρώος χώρος χωρίς αναστολές) διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Λειψίας σε συνεργασία με τα ιδρύματα Χάινριχ Μπελ, Ρόζα Λούξεμπουργκ και Οτο Μπρένερ. «Σε σύγκριση με την έρευνα προ διετίας, οι ακροδεξιοί δηλώνουν πιο πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν βία για την επιβολή των θέσεών τους», δήλωσε ο καθηγητής Ολιβερ Ντέκερ, εκ των συντακτών της έρευνας.
 

Ως προς την πολιτική έκφραση των απόψεων αυτών, η έρευνα διαπιστώνει ότι μεγάλο ποσοστό δεν εκφράζεται. Συγκεκριμένα, με τη φράση «εξαιτίας των πολλών μουσουλμάνων, μερικές φορές νιώθω ξένος στη χώρα μου» συμφώνησε το 85% των ψηφοφόρων της AfD, του νέου κόμματος που λειτουργεί ως μαγνήτης τέτοιων απόψεων. Ομως η δεύτερη και η τρίτη υψηλότερη πολυπληθέστερη κατηγορία (συμφωνία 60% και συμφωνία 52%) αποτελούνται από ανθρώπους που δεν ψηφίζουν και από ανθρώπους που δεν είναι σίγουροι αν θα ψηφίσουν. «Η δεξαμενή για τα ακροδεξιά ή δεξιά λαϊκιστικά κόμματα είναι πολύ μεγαλύτερη από όσο αποκαλύπτουν τα εκλογικά αποτελέσματα», είπε ο Ντέκερ.

 


Αλλες έρευνες έχουν δείξει ότι...

οι Γερμανοί, όπως και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, τείνουν να υπερεκτιμούν τον αριθμό των μουσουλμάνων που ζουν στη χώρα τους. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα termometropolitico.it, οι Γερμανοί θεωρούν ότι το 19% του πληθυσμού της χώρας τους είναι μουσουλμανικός, εκτίμηση σχεδόν τετραπλάσια από την πραγματικότητα. Οι Βρετανοί θεωρούν ότι οι μουσουλμάνοι είναι το 21% (στην πραγματικότητα 5%), οι Γάλλοι το 31% (στην πραγματικότητα 8%), οι Βέλγοι το 29% (στην πραγματικότητα 6%) και οι Ιταλοί το 20% (στην πραγματικότητα 4%).


Δεν υπάρχουν σχόλια: