"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟΙ - ΤΟΥΡΚΙΑ: ‘Η Μερκελ…Τούρκικο Λίφτινγκ’

Γράφει ο Β.Μούσσα

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, από την αρχή, υποστήριξε τον τουρκικό πόλεμο κατά της Συρίας, και χρηματοδότησε το κλείσιμο των συνόρων της με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά εμείς δεν καταλάβαμε ακόμα πώς θα διαχειριστεί τα αποτελέσματα της στρατιωτικοποίησης της Τουρκίας, ιδίως όσον αφορά την επέκταση της τρομοκρατίας και την απέλαση των Κούρδων και των χριστιανών.
 

Θα εφαρμοστεί στην πραγματικότητα η συμφωνία που υπογράφηκε στις 18 του περασμένου Μαρτίου, μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας;
 

Επισήμως, η Τουρκία θα πρέπει να λάβει € 6.Δις στα επόμενα δύο χρόνια, εκμεταλλευόμενη την απαλλαγή βίζας εισόδου (Σένγκεν), σε αντάλλαγμα για το κλείσιμο των συνόρων της, και την επιστροφή όλων των μεταναστών που έφτασαν στις χώρες της ΕΕ.
 

Αυτή η συμφωνία δεν περιλαμβάνει τα 1,8 εκατομμύρια μεταναστών που έχουν εισέλθει στο παρελθόν, μέσω Τουρκίας, σε χώρες της ΕΕ, και επίσης δεν περιλαμβάνει τα 2,7 εκατομμύρια Σύριων προσφύγων που κατοικούν σήμερα στην Τουρκία.
 

Ένα μήνα μετά την υπογραφή της σύμβασης, επέστρεψαν μόνο 325 μετανάστες στην Τουρκία, και η Ευρωπαϊκή Ένωση δέχθηκε μόνο 103 νόμιμους Σύριους πρόσφυγες.
 

Είναι σαφές ότι οι Βρυξέλλες δεν υποσχέθηκαν στην Τουρκία € 6 Δις μόνο για το σκοπό αυτό!!!!
 

Υπάρχουν πειστικά μυστικά χρηματοδότησης του πολέμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να μη λήξει ο πόλεμος, μετά από επείγον αίτημα της Γαλλίας και της Γερμανίας.
 

Η Επίσκεψη της Μέρκελ στην Τουρκία στις 23 Απριλίου έγινε, σύμφωνα με το Βερολίνο, για να ολοκληρωθεί η εφαρμογή της συμφωνίας όπου επισκέφθηκε το Nusaybin Camp 2, το μόνο σωστά καλλωπισμένο στρατόπεδο συγκέντρωσης το οποίο βέβαια δεν αντιπροσωπεύει τις απολύτως άθλιες συνθήκες διαβίωσης των υπόλοιπων Σύριων προσφύγων στη Τουρκία.


Η επίσκεψη αυτή της επέτρεψε να συλλάβει ελκυστικές εικόνες παιδιών με καλή διατροφή και χαρά, μια τεχνική για να ισχυριστεί, χωρίς άμεσες επίσημες δηλώσεις, ότι η Τουρκία δεν έχει ανάγκη τα κονδύλια της ΕΕ για να φροντίσει τους πρόσφυγες, επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο στην Τουρκία να συνεχίζει την τροφοδότηση του πόλεμου.


Το 2012 μοιράστηκε η Μέρκελ με τους συμμάχους της στο Άμπου Ντάμπι το Συριακό φυσικό αέριο με την υπογραφή του Volker Perthes, βοηθού του De Mistura (απεσταλμένος του OHE στις συριακές διαπραγματεύσεις).


Επίσης πρόσφατα στη σελευκιδική Αντιόχεια του Ταύρου Γκαζιαντέπ, η Μέρκελ υποστήριξε την επιθυμία της Τουρκίας για τη δημιουργία ουδέτερης ζώνης στη βόρεια Συρία.


Εν κατακλείδι...


 δεν έχουμε καταλάβει ακόμη τη στάση της Γερμανίας στο θέμα της Συρίας (εδώ που τα λέμε ούτε στο θέμα της Ελλάδας). 


Αφενός μεν προστατεύει την τούρκικη συμμαχία πείθοντας την να σταματήσει την προσφυγιά, αφετέρου δε την ενθαρρύνει να συνεχίζει την διευκόλυνση της στρατολόγησης ενόπλων ανταρτών εισάγοντάς τους εκ νέου στην Συρία.  


Δεν την απασχολεί ούτε το γεγονός της εξάπλωσης της τρομοκρατίας στην Ευρώπη ούτε της επιθυμίας του λαού της να ανακληθεί η γερμανική υπηκοότητα από 6 εκατομμύρια πολίτες τούρκικης καταγωγής, τροφοδοτώντας με αυτό τον τρόπο πρόσθετο κύμα μετανάστευσης προς την Ευρώπη. Για να δούμε που τελικά το πάει η Μέρκελ με την Ελλάδα και που θα το πάει με την Συρία !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: