"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Τα ώνια* που έσκιζαν μνημόνια

Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια έκλεισαν τα καλύτερα τα σπίτια είπε η Θεοπεφτάτου - βρε δεν πάμε Βανουάτου**;




Η συμφορά είναι πιστή στο ραντεβού της. Καθημερινά χτυπάει βάρδια στη Βουλή. Δεν λείπει ποτέ. Οσο υπάρχουν ξένοι να διατάζουν θα υπάρχουν και οι δημοκράτες βουλευτές, οι εκλεκτοί του λαού μας, για να τους υπηρετούν. Μαζί με τους βουλευτές, συνοπαδός και συνοδοιπόρος, η συμφορά. Εκεί ξημεροβραδιάζεται. Αλλοτε λαγοκοιμάται πάνω στις στοίβες με τα χαρτιά που γράφουν οι ξένοι και υπογράφουν οι λαοπρόβλητοι χιμπαντζήδες κι άλλες φορές απλώνει αρίδα στα θεωρεία και βλέπει την αλογοουρά του Κουράκη, περήφανη και καλοβαμμένη μαυρολουλακί, να ανεμίζει ανάμεσα σε νέους και παλιούς λούστρους των δανειστών.
 

Ετσι περνούν οι ημέρες στην αποικία χρέους και η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου (βουλευτής Κεφαλληνίας του ΣΥΡΙΖΑ) διαψεύδει θεαματικά το αρχαίο ρητό «αρχή σοφίας η των ονομάτων επίσκεψις».

Είπεν η προαναφερθείσα στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 για τις αυξήσεις σε ό,τι μιλάει, δεν μιλάει, πετάει, κολυμπάει, αφρίζει και σφυρίζει:  

«Προσπαθήσαμε το ποσό του 23% στον ΦΠΑ να μοιραστεί σε διάφορα είδη. Επειδή δύσκολα συμβαίνει και να πίνεις πολύ και να καπνίζεις πολύ και να πηγαίνεις να πίνεις πολλούς καφέδες, δηλαδή πρέπει να συμπίπτουν πάρα πολλά πράγματα για να επιβαρυνθεί σοβαρά ένα νοικοκυριό, και γι' αυτό μοιράστηκε. [...] Αντί να αυξηθεί το νερό και το ρεύμα, προσπαθήσαμε να μοιραστεί σε διάφορα είδη. Αυτά είναι τα τελευταία μέτρα για να εξασφαλιστεί το 1,8 δισ. ευρώ».
 

Οπότε...
 οι σκέψεις για πιθανή μετακόμιση σε τόπους ξένους κι αλαργινούς φαντάζει ολοένα και ελκυστικότερη. 


Μακριά από δαύτους και τους ομοίους τους κι ας είναι στο Βανουάτου.


*Οι αγορές που κάνει κάποιος, τα ψώνια...


** Σύμφωνα με τη wikipedia το Βανουάτου (γαλλικά: Rιpublique de Vanuatu, αγγλικά: Republic of Vanuatu, στην Μπισλάμα: Ripablik blong Vanuatu, παλαιότερη ονομασία Νέες Εβρίδες) «είναι αρχιπέλαγος που βρίσκεται στον νότιο Ειρηνικό, 1.000 χλμ. δυτικά των νησιών Φίτζι». Στο αρχιπέλαγος του Βανουάτου υπάρχουν τα 82 νησιά του αρχιπελάγους του Βανουάτου, τα δύο μεγαλύτερα είναι το Εσπίριτου Σάντου και το Μαλακούλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: