"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΚΟΙΝΩΝΙΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ στο ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Σσσσσσσ! Οι σύντροφοι ξεκατινιάζονται ενώ ο 35χρονος επαναστάτης Τάκης από Σεπόλια, που παίρνει δανεικά από τη μάνα του, και η 29χρονη επαναστάτισσα Γιώτα από την Ασπροβάλτα, που μαζεύει λεφτά δύο μήνες για να πάει για πεντικιούρ πανηγυρίζουν διότι ο Πρετεντέρης θα αναγκαστεί να αλλάξει κανάλι και δε θα ξαναδούν τους Απαράδεκτους επανάληψη τον Αύγουστο που είναι παχιές οι μύγες.

Από τον aNameToCome


Χαμός μετά τη δήλωση της πρώην Ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ ότι μόνο ντροπή νιώθει που κάποτε ήλπισε μαζί με την κυβέρνηση, μόνο ντροπή νιώθει που προέτρεψε και το λαό μας να ελπίσει μαζί τους.  


Σε πολύ σκληρό τόνο η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει ότι η ολυμπιονίκης δεν έχει συνεισφέρει ούτε ένα ευρώ σε κοινωνικούς σκοπούς και ότι στην ουσία χρωστάει μέχρι και τις συνδρομές της στο κόμμα, ενώ φήμες λένε ότι χρωστάει και σε συντρόφισσα δύο τάπερ με το οποίο της είχε φέρει μπριαμ που ήταν και η σπεσιαλιτέ της. 


Η κα Σακοράφα ανταπάντησε ότι δέχεται αυριανικού τύπου φτηνές επιθέσεις και ότι δεν έχει πληρώσει τις συνδρομές γιατί μαζεύει λεφτά για να βάψει τα μαλλιά της ένα πρότζεκτ το οποίο με πρόχειρες εκτιμήσεις κοστίζει €16.000. 


Σε ανάλογο ύφος και ήθος ήταν και τα σχόλια του σύμβουλου στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού και αγαπημένου της στήλης, Νίκο Καρανίκα για την Ραχήλ Μακρή χαρακτηρίζοντας την «ρετάλι τσίρκου και ηθικά ξεπλυμένη όσο το σεμεδάκι που της ταιριάζει αισθητικά-ηθικά» και όλα αυτά για μια προσωπική επιλογή του Προέδρου του κόμματος και προσωπικού του φίλου Αλέξη Τσίπρα.  


Στο καπάκι ανέβασε στο facebook και άρθρο που εμφανίζει καρκινοπαθή να εγκαταλείπει την χημειοθεραπεία και να θεραπεύεται με τη χρήση κάνναβης και έτσι φαίνεται ότι το θαυματουργό φυτό πέρα από το να οδηγεί τους χρήστες του στα ύπατα αξιώματα, μπορεί να τους σώσει και από ασθένειες που εκατομμύρια ανόητοι επιστήμονες αγωνίζονται να θεραπεύσουν χωρίς να έχουν συμβουλευτεί τον Νίκο. 


 Είναι γενικώς μια εποχή όπου το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς έχει απογειωθεί και είναι πραγματική απόλαυση να παρακολουθείς το ξεκατίνιασμα μεταξύ πρώην φανατικών οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ που φέρονται μετανιωμένοι για τις επιλογές τους με νυν οπαδούς οι οποίοι παραμένουν αμετακίνητοι, βράχοι κανονικοί και συνεχίζουν να υποστηρίζουν το κυβερνόν κόμμα παρόλες τις ανεπαίσθητες είναι αλήθεια αποκλίσεις από τις εξαγγελίες του. 


Εντύπωση πάντως προκαλεί ότι οι εξαπατημένοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τον εαυτό τους ούτε και αμφισβητούν τις προσδοκίες τους, αντιθέτως ψάχνουν απεγνωσμένα να πάρουν τις αυταπάτες τους και να πάνε σε άλλο μαγαζί που είναι πρόθυμο να τις ποτίσει με τον ίδιο ή και βαρύτερο λαϊκισμό. 


Πανηγυρισμοί στα σόσιαλ μίντια από παθιασμένους επαναστάτες για το διαφαινόμενο κλείσιμο του MEGA CHANNEL, μετά το αδιέξοδο στη συνάντηση των μετόχων:



Ο Τάκης από Σεπόλια, 35 χρονών που παίρνει δανεικά από τη μάνα του πανηγυρίζει διότι ο Πρετεντέρης θα αναγκαστεί να αλλάξει κανάλι ενώ η Γιώτα από Ασπροβάλτα, 29 χρονών που μαζεύει λεφτά δύο μήνες για να πάει για νύχια, νοιώθει ικανοποιημένη που δε θα ξαναδεί τους Απαράδεκτους επανάληψη τον Αύγουστο που είναι παχιές οι μύγες


Τι θα κερδίσει το προλεταριάτο από την πτώχευση μιας εταιρείας, την βλάβη σε προμηθευτές, διαφημιστικές, παραγωγούς και την προσθήκη νέων ανέργων στη λίστα δεν έχω καταλάβει αλλά αφού δεν υπάρχει περίπτωση να βρούμε εμείς δουλειά, ας χαρούμε που τη χάνουν κι άλλοι.  


Απολύτως πετυχημένη φαίνεται να είναι πάντως η επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης από τους χιλιάδες μετανάστες που βρίσκονται ακόμη εκεί αναμένοντας το ραντεβού με τον υπουργό Μάρδα για να του εκθέσουν τα επενδυτικά τους σχέδια. Η επιχείρηση γίνεται χωρίς δημοσιογραφική κάλυψη μετά την απαγόρευση παρουσίας καμερών και μέσων ενημέρωσης γενικότερα μια και οι αλλοδαποί ζήτησαν προστασία από τους παπαράτσι ενώ δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται επί τόπου σε περίπτωση που κάποιος πρόσφυγας χρειαστεί βοήθεια για την μετακίνηση των αποσκευών του


 Κατά τα λοιπά, το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε με μια μικρή απώλεια για την κυβέρνηση, αφού η βουλευτής Κατριβάνου, η μοναδική που διαφώνησε παραιτήθηκε και στην θέση της ορκίζεται ο Γιώργος Κυρίτσης, γεγονός που οδήγησε στην εκτόξευση της μετοχής της Pampers σε limit up. Ο πρωθυπουργός μάλιστα έκανε ένα ακόμα βήμα προς το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό, ανακαλώντας το πάγωμα των μισθολογίων των πελατών του Καμμένου, των ένστολων και όπως φαίνεται θα πληρώσουμε εμείς με ισοδύναμους φόρους αυτήν την εξυπηρέτηση στον κυβερνητικό εταίρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: