"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ στο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΟΠΛΗΚΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Η δερμάτινη ζεστή καρέκλα του Πάνου του Καμμένου

Ο Πάνος Καμμένος βρίσκει ωραίους τρόπους για να ευτελίζει τον εαυτό του αλλά και όλους όσοι από τον ελληνικό λαό έκαναν το λάθος και τον ψήφισαν και τώρα χτυπούν την κεφαλή τους στον τοίχο. 


Ο Ανεξάρτητος αυτός Έλληνας όσο πάει και χειροτερεύει την κατάστασή του και λίγο μένει να βάλει μόνος του τον εαυτό του φυλακή. Για τον Πάνο Καμμένο μιλάμε, δεν είναι απίθανο.




Ξεκινώντας να γράφω αυτό το άρθρο, ένας συνάδελφος μού είπε: «Έλα μωρέ, τι ασχολείσαι με το 1,5% του Καμμένου». Και δίκιο έχει, όμως αυτήν την στιγμή ο άνθρωπος αυτός είναι κυβερνητικός εταίρος και περνάει μέτρα στην Βουλή, άρα ασχολείται αυτός μαζί μας.  


Τι κι αν η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά, ο Πάνος Καμμένος δεν σταματά να δίνει νέους ορισμούς στην φαιδρότητα. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.


Από την Σύρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε τα εξής ωραία: «Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική, μία απόφαση αντισυνταγματική και είναι μία απόφαση για την οποία θέλω να σας πως ότι δώσαμε μεγάλη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή».
«Δυστυχώς, παρά το ότι έφτασα μέχρι το σημείο της παραίτησης, δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, όμως παραμένει πρώτη προτεραιότητα να μπορέσουμε με τα πρώτα αποτελέσματα της εποχής της ανάπτυξης να μπορέσουμε να επαναφέρουμε τη συνταγματική διάταξη 101 του Συντάγματος για την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας. Προσπαθήσαμε να πείσουμε αρκετούς στο εξωτερικό ότι τα νησιά μας δεν είναι αυτό που βλέπουν το καλοκαίρι σε ακριβά κέντρα της Μυκόνου ή της Σαντορίνης ή άλλων νησιών που έχουν μεγάλη τουριστική ανάπτυξη», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.


Για να ανακεφαλαιώσουμε: Ψήφισε ο ίδιος και ολόκληρο το κόμμα του ένα νομοσχέδιο το οποίο είναι εγκληματικό και αντισυνταγματικό. Ένα πολυνομοσχέδιο το οποίο εάν δεν ψήφιζαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, δεν θα περνούσε από την Βουλή


Αντ αυτού η καρέκλα τόσο του βουλευτή όσο και του υπουργού είναι ζεστή και εκπέμπει θαλπωρή για τις κατάκοπες μεσούλες των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, οπότε δεν είχε άλλη λύση.


Το είπε και ο ίδιος. Απείλησε με παραίτηση τον Αλέξη Τσίπρα. «Δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα», είπε, κάτι που μεταφράζεται ως «Ο Τσίπρας με έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια, και εγώ δεν είχα το κουράγιο να παραιτηθώ»


Απλώς με τον Πάνο Καμμένο...
 ο όρος «ξύλινη γλώσσα» που μαθαίναμε κάποτε στο σχολείο αποκτά νέους ορισμούς.


Αλλά αρκετά είπαμε. Ο Πάνος Καμμένος κατάλαβε πως όχι μόνο αποκάλεσε ο ίδιος τον εαυτό του παράνομο και εγκληματία -εφόσον ψήφισε το πολυνομοσχέδιο-, αλλά προτίμησε να κάνει αυτό που κατηγορούσε τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Για μία καρέκλα. Αφιερωμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: