"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: O Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να καταγγείλει την κυβέρνηση για το Υπερταμείο

Κατά του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και της Εθνικής Κυριαρχίας που ψήφισε στη Βουλή, ετοιμάζεται να στραφεί ο Πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στην κοινή γνώμη




Δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους οι περαστικοί από την οδό Ηρώδου Αττικού σήμερα το πρωί, όταν είδαν τον Αλέξη Τσίπρα να εποπτεύει ομάδα μετακλητών υπαλλήλων του στρατηγικού σχεδιασμού οι οποίοι ετοίμαζαν στον κήπο ένα πανό με σύνθημα «Οχι στο Υπερταμείο – Οχι στο ξεπούλημα»!


Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση για «αναπροσαρμογή της στρατηγικής» ως προς το θέμα του «Υπερταμείου» ελήφθη από τον λεγόμενο «στενό κύκλο» του Μαξίμου ώστε να ξαναβρεί η κυβέρνηση το αντιπολιτευτικό της σφρίγος που τόσο πολύ την ωφέλησε και να μην παραχωρήσει το πλεονέκτημα της καταγγελίας στους αντιπάλους της.


Μόνο που τώρα ελλείψει άλλου πρόχειρου να αντιπολιτευθεί (αφού κυβέρνηση είναι η ίδια) θα αντιπολιτεύεται το ίδιο το «Υπερταμείο» ώστε να δώσει στους ψηφοφόρους της την εντύπωση πως αγωνίζεται κατά της πραγματικής κυβέρνησης – δηλαδή των «δανειστών».


Μάλιστα σε πρώτη φάση το πανό θα αναρτηθεί έξω από το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να το βλέπουν οι ψηφοφόροι και να πιστέψουν ότι βρίσκονται στην πλεονεκτική θέση της αντιπολίτευσης – άρα ότι η Ελπίδα ξανάρθε! Κάτι που έχουν πολλή ανάγκη. Διαφορετικά θα πρέπει να υποκύψουν στον ρεαλισμό πράγμα που δεν είναι σίγουρο ότι θα αντέξει ο εύθραυστος ψυχισμός τους.



(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: