"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: To τσαμπουκαλεμένο ΣΥΡΙΖΙΣΤΑΝ Κούβα της Ευρώπης με διπλό νόμισμα!


Aποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ στις γερμανικές εφημερίδες Bild και Welt σήμερα

Στις 28 Απριλίου ο αμερικανικής καταγωγής και πρώην επικεφαλής της Deutsche Bank, Thomas Mayer είχε μια συζήτηση «ιδιωτικής φύσης» με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη  με τους οποίους συζήτησε την εισαγωγή παράλληλου νομίσματος στην Ελλάδα, του Geuro.

Σύμφωνα με το σχέδιο του Mayer, δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι θα πληρώνονται με μια μορφής ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου τα οποία θα γίνονται δεκτά και για συναλλαγές με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Οπως υποστηρίζει ο Mayer που μίλησε στον γερμανικό τύπο για τις μυστικές του συναντήσεις με τους Έλληνες πολιτικούς, το πλεονέκτημα του Geuro είναι ότι μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα απομακρύνοντας ένα Grexit

Ωστόσο το νέο νόμισμα θα χάσει αξία και θα υποτιμηθεί έναντι του euro. Αυτό θα βοηθούσε τη μείωση του κόστους εργασίας, την ανταγωνιστικότητα ενώ θα έκανε πιο εύκολη την επιστροφή στο κανονικό ευρώ.

Oπως διηγήθηκε ο Mayer η συνάντηση με τον Bαρουφάκη έγινε στο υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια μαζί με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών κατευθύνθηκαν στο Μαξίμου με το πόδια, για να δούν τον Αλέξη Τσίπρα. 

Τσίπρας και Βαρουφάκης συζήτησαν με τον Thomas Mayer, που θεωρείται ο εμπνευστής του Geuro όλα τα καυτά θέματα της ελληνικής οικονομίας και όχι μόνο το παράλληλο νόμισμα.

Στο μεταξύ εκρηκτικό ράλι κατέγραψε η μετοχή της καναδικής εταιρείας εκτυπώσεων Fortress Paper Ltd μετά από φήμη που διέσπειρε η ιστοσελίδα Zerohedge αφήνοντας να εννοηθεί ότι :


H εταιρεία έχει συνάψει συμβόλαιο με την ελληνική κυβέρνηση για την εκτέλεση του σχεδίου παράλληλου νομίσματος!

Η μετοχή της Fortress στο χρηματιστήριο του Τορόντο έκλεισε χθες με κέρδη 22%, στα 3,78 δολ. Καναδά ενώ τον τελευταίο μήνα το ράλι της μετοχής έχει φθάσει το 65%.
fortress stock
Η πορεία του τελευταίου μήνα ώθησε την ιστοσελίδα Zerohedge να σχολιάσει χθες πως η πιθανή αιτία ίσως να είναι ένα συμβόλαιο της εταιρείας με την Αθήνα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την εισαγωγή ενός “παράλληλου νομίσματος”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: