"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ και ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ (από κούνια) : Ανήλικος τζιχαντιστής εκτελεί «κατάσκοπο»

Τρομακτικό βίντεο με ανήλικο τζιχαντιστή που εκτελεί «κατάσκοπο» Ανατριχίλα προκαλεί βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες και δείχνει καρέ καρέ την εκτέλεση ενός Ιρακινού ομήρου από έναν ανήλικο στρατιώτη του Ισλαμικού Κράτους.


Ο όμηρος κατηγορείτο για συνεργασία με τις ιρακινές υπηρεσίες ασφαλείας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.


Στο βίντεο ο Ιρακινός «κατάσκοπος» κατά την προπαγάνδα του ISIS οδηγείται στο εκτελεστικό απόσπασμα. Η «ποινή» εκτελείται από ένα παιδί, όχι πάνω από 12 ετών, το οποίο είναι κυκλωμένο από ένα πλήθος μασκοφόρων τζιχαντιστών, όλοι φερόμενοι ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους.


Ο μικρός κρατά ένα περίστροφο και σημαδεύει στο κεφάλι έναν κρατούμενο των τζιχαντιστών.


Το αγόρι είναι ντυμένο με τα μαύρα ρούχα των μαχητών, ενώ ο κρατούμενος φορά την πορτοκαλί φόρμα, με την οποία ντύνουν τους αιχμαλώτους τους πριν τους εκτελέσουν οι τζιχαντιστές.


Οι εικόνες προκαλούν σοκ, καθώς αγόρι φαίνεται απολύτως εξοικειωμένο με την διαδικασία, να μην διστάζει καθόλου και να έχει στο βλέμμα του αποπνέει μία ανατριχιαστική αποφασιστικότητα.


Δεν είναι η πρώτη φορά που το ISIS χρησιμοποιεί παιδί για την εκτέλεση ομήρου, καθώς με τον ίδιο τρόπο είχε εκτελεστεί ένας Ισραηλινός το Μάρτιο.


Λόγω της σκληρότητας του βίντεο δείτε παρακάτω  μόνο ορισμένες εικόνες:







Δεν υπάρχουν σχόλια: