"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Στάχτες


Τα  συμπεράσματα πολύ, μα πολύ ορατά. Δια γυμνού οφθαλμού. Αρκεί καθένας να επεξεργάζεται  τα  γεγονότα. Εχουμε και λέμε λοιπόν
 
Αν  πραγματικά οι  κυβερνήτες  αυτής της  δύσμοιρης χώρας επιθυμούσαν να προσπαθήσουν και έτσι να αποσπάσουν  180 βουλευτές  για την υπερψήφιση Προέδρου Δημοκρατίας, έπρεπε να είχαν επιλέξει υποψήφιο μεγαλύτερης εμβέλειας και ευρύτερης  κοινής αποδοχής. Ετσι θα πρόσφεραν το απαραίτητο άλλοθι  στους λεγόμενους «ανεξάρτητους»!

Αν  πραγματικά ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος επιθυμούσαν διακαώς να  διασφαλίσουν  την οικονομική πορεία της  χώρας, έπρεπε να συνεννοηθούν με τα υπόλοιπα κόμματα,  ιδιαιτέρως με  τον ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι  ώστε να εξασφαλιστεί η υπερψήφιση Προέδρου Δημοκρατίας απ  αυτή την  Βουλή και στην συνέχεια,  ας πούμε  τον Μάιο να προκυρήξουν εθνικές εκλογές!

Αν πραγματικά το  κυβερνητικό επιτελείο επιθυμούσε  διακαώς, όπως ισχρυίζεται, την ομαλή  πορεία της  χώρας, με  την τακτοποίηση των  σχέσεων της Ελλάδας με τις διεθνείς,  χρηματοπιστωτικές  αγορές, θα έπρεπε  στο μεσοδιάστημα, μέχρι τον ερχόμενο Μάιο  της συμφωνημένης προκύρηξης εθνικών  εκλογών, να έκλειναν όλα τα μέτωπα  με τους δανειστές!

Τίποτα από τα  τρία  αυτά προαπαιτούμενα  δεν  συνέβη. Επομένως, δικαιούμαι κι εγώ να πω

Αν ο Τσίπρας εκβιάζει και απειλεί,  το ίδιο κάνουν και ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο. Που λένε «ψηφίστε πρόεδρο αλλιώτικα  κινδυνεύουμε να επιστρέψουμε στην Δραχμή»

Αν ο Τσίπρας με  την πολυφωνία  των  συνιστωσών, παίζει με  το μέλλον  της Ελλάδας, το ίδιο  και ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο. Που με μια ζαριά τα παίζουν όλα   για όλα!

Και αν   ο Τσίπρας, τυφλός από  αρχομανία  εφορμά, με  κάθε κόστος προς την εξουσία, το ίδιο  κάνουν και ο Σαμαράς με  τον Βενιζέλο. Που περίπου λένε «Εμείς η το χάος»!


Ολα  αυτά  επιβεβαιώνουν   για μια ακόμα φορά οτι:


Για τα περισσότερα κόμματα και  την πλειονότητα των πολιτικών. Οι καρέκλες  τους πάνω από  τα συμφέροντα της χώρας. Η  βολή τους πάνω από  την  κοινωνία. Η  αχαλίνωτη  λαγνεία  τους  για εξουσία, υπεράνω  όλων. Που πάει να πει  γαία πυρί  μιχθήτω. Μωρέ  δε πα να καταστραφεί το  σύμπαν. Εμείς να είμαστε καλά και  ας γίνουν όλα στάχτες και μπούρμπερη

Μεθερμηνευόμενα όλα αυτά. Και  για  τον Σαμαρά και  για τον Βενιζέλο και  για  τον Τσίπρα και  για τον Καμμένο καταλήγουν  στην  πασίγνωστο απόφθεγμα: όμοιος ομοίω  αεί πελάζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: