"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


TOYΡΚΙΑ: Συνομιλίες για κυπριακό και αέριο απαιτούν οι πασάδες

Την ώρα που η κυπριακή κυβέρνηση έχει στραμμένη την προσοχή της  στη δανειακή σύμβαση και στο μνημόνιο, η Άγκυρα επιμένει να εξευρεθεί τώρα λύση στο κυπριακό η οποία να περιλαμβάνει και το φυσικό αέριο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου μετά τη συνάντηση που είχε στην Άγκυρα με τον ειδικό σύμβουλο του ΟΗΕ στην Κύπρο κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ φέρεται να τόνισε ότι θα ήταν επωφελές να αρχίσουν άμεσα οι συνομιλίες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, ενώ αναφέρθηκε και στις θέσεις της Άγκυρας όσον αφορά τις εργασίες της κυπριακής κυβέρνησης στο θέμα της εκμετάλλευσης του φυσικού αέρίου.

Οι Τουρκοκύπριοι στην κατεχόμενη Λευκωσία μετέδωσαν ότι στη συνάντηση των κκ. Ντάουνερ και Νταβούτογλου επαναβεβαιώθηκε η αποφασιστικότητα της Τουρκίας για τη λύση του κυπριακού τονίζοντας ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα συνεχίσει να παρέχει στήριξη για την επίλυση του θέματος.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ντάουνερ είχε ήδη επαφές με Αθήνα και Λευκωσία, ενώ σήμερα το απόγευμα θα έχει συνάντηση και με τον ηγέτη των τουρκοκυπρίων κ. Ντερβίς Έρογλου. Επίσης σημειώνεται ότι ο κ. Νταβούτογλου είχε αποστείλει επιστολή στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ προβάλλοντας τις τουρκικές θέσεις στο κυπριακό.

 Εκείνο που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι, όπως αναφέρουν κυπριακές πηγές, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, έχει το τελευταίο διάστημα εντείνει τις επαφές του με ξένους παράγοντες με στόχο την επανέναρξη των ενδοκυπριακών συνομιλιών μετά τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στην Κύπρο και την κατάρρευση της κυπριακή οικονομίας
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: