"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ - ΑΛΒΑΝΙΑ: "Όρκοι αφοσίωσης" του Αλβανού προέδρου προς τον Τούρκο ΑΓΕΕΘΑ

Οι διμερείς σχέσεις Τιράνων - Άγκυρας σε ό,τι αφορά τον τομέα της άμυνας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν, στα Τίρανα, ο πρόεδρος της Αλβανίας Μπουγιάρ Νισάνι και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Νετζντέτ Οζέλ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου της αλβανικής Προεδρίας, ο κ. Νισάνι ευχαρίστησε την Τουρκία για την υποστήριξή της στην ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ και διαβεβαίωσε τον κ. Οζέλ ότι η Αλβανία θα είναι ένας αξιόπιστος εταίρος της Συμμαχίας και της ίδιας της Τουρκίας.

Ο αρχηγός του αλβανικού κράτους εξήρε, επίσης, τη συμβολή της Τουρκίας στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και τον κόσμο ευρύτερα και πρόσθεσε ότι οι εταιρικές σχέσεις και η συνεργασία μεταξύ των δύο στρατών θα συνεχίσει να είναι αποτελεσματική για την ειρήνη και την ασφάλεια στα Βαλκάνια και παραπέρα.
 
 
Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων εξήρε τη συμβολή της Αλβανίας ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή και υποσχέθηκε στήριξη στις αλβανικές Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και ανταλλαγή εμπειριών στον τομέα της άμυνας, όπου οι διμερείς σχέσεις, όπως είπε, θα πρέπει να αναπτυχθούν περαιτέρω μέσω έργων και κοινών ασκήσεων.


e-typos

Δεν υπάρχουν σχόλια: