"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικο ΣΟΥΡΓΕΛΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΟ: Κάποιος να πει στον Αλέξη Τσίπρα την αλήθεια

Του ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΥΡΙΔΗ

Θέλουν, λέει, να αγωνιστούν για να στηρίξουν την κοινωνία. Αυτό μας είπε χτες ο Αλέξης Τσίπρας. Αν ήθελε να πει κάτι για να πει, τα είπε μια χαρά. Αλλά αν τα εννοούσε κιόλας, μάλλον ποντάρει στην κοντή μνήμη των Ελλήνων. Η κοινωνία πέρασε δύσκολα με την υπερφορολόγηση και τα μέτρα Κατρούγκαλου σε μία άλλη περίοδο, στη δική του. Γι αυτό άλλωστε και οι πολίτες στις εκλογές γύρισαν μαζικά την πλάτη τους στο κόμμα της κολοτούμπας.

Θέλουν να παλέψουν για την ακρίβεια; 

Ας πάνε να διαμαρτυρηθούν στον φίλο τους τον Πούτιν που χρησιμοποιεί τις τιμές στην ενέργεια ως όπλο πίεσης απέναντι στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο. Ας κάνουν έστω μία πορεία διαμαρτυρίας προς τη Ρωσική πρεσβεία, έτσι για να μας πείσουν ότι καταλαβαίνουν τι συμβαίνει στον κόσμο μας.

Για τι άλλο θέλουν να παλέψουν; 

Για την πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα;  

Μπορούσαν να το κάνουν όσο ήταν στην κυβέρνηση. Αλλά δεν το έκαναν. Όπως και πολλά άλλα, για την καταπολέμηση των καρτέλ, των ολιγοπωλίων. Για μια Ελλάδα των ίσων ευκαιριών.  

Δεν τα έκαναν ως κυβέρνηση και θέλουν να μας πείσουν ότι θα τα κάνουν ως αντιπολίτευση;

Δε λένε να ξεφύγουν από τη λογική της συνθηματολογίας. Διαπιστώσεις επιφανειακές, αδιέξοδες πολιτικές και ανερμάτιστες προτάσεις. 

Κάθε μέρα έρχονται όλο και πιο κοντά σε πρακτικές που είχαν και στο παρελθόν, όταν ήταν το κόμμα του 3%! Προφανώς, κάνουν πρόβες για εκείνη τη σκηνή. Επειδή η κεντρική πολιτική σκηνή έχει αποδειχτεί μεγάλη για το δικό τους μέγεθος.

Θέλουν να στηρίξουν την κοινωνία! Απέναντι σε ποιους; Από ποιους απειλείται η κοινωνία και θα έρθουν ως δήθεν λευκοί ιππότες αυτοί οι φθηνοί μίμοι του Ανδρέα Παπανδρέου για να τη σώσουν;

Κάτι πρέπει να πουν! Σύμφωνοι! 

Ας ξεκινήσουν, λοιπόν, σήμερα να δουλεύουν για να παράξουν πολιτικές. Τότε θα πείσουν τον κόσμο ότι πράγματι δικαιούνται μιας νέας ευκαιρίας και όχι όσο προσπαθούν να μετατρέψουν την πολιτική σε reality show.

Το πιο πιθανό είναι ότι θέλουν...

 

 να στήσουν το επόμενο αφήγημα. Αυτό που λέει ότι ο Αλέξης Τσίπρας άφησε πίσω του έναν τέλειο κόσμο και ότι θα χρειαστεί να επανέλθει κάποια στιγμή για να επαναφέρει την ... τάξη.  

Στο σημείο αυτό θα πρέπει κάποιος να του πει αυτό που δεν είπαν σε άλλους πρώην που είχαν ανάλογες ονειρώξεις: «Μη χάνεις τον χρόνο σου. Η δική σου ευκαιρία τελείωσε»...



Δεν υπάρχουν σχόλια: