"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικο ΣΟΥΡΓΕΛΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ξέρει να τους διαλέγει ο αρχηγός Κασσελάκης

 


Toυ ΜΑΝΟΥ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΥ

αυγέρη (η) 1. αυτή που αναγνωρίζει την αξία της
«να είσαι αυγέρη και να μην υποτιμάς τον εαυτό σου» 2. αυστηρή απαγόρευση «η Θεοδώρα έχει βγάλει αυγέρη με την οποία απαγορεύει τη σάτιρα της ίδιας και του κόμματός της» 3. με όξινη γεύση, ξινή «η λεμονόπιτα δεν είναι πραγματικά ωραία όταν είναι μόνο γλυκιά, αλλά πρέπει να είναι και αρκετά αυγέρη»
Καλύτερη επιλογή δεν θα μπορούσε να έχει κάνει

«Ηδη βλέπετε. Βλέπετε εμένα» απάντησε με καμάρι η νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Αυγέρη στην ερώτηση «τι θα δούμε τις επόμενες μέρες από τον κύριο Κασσελάκη;» Και δικαίως καμάρωνε αφού ο γοητευτικός Στέφανος της εμπιστεύθηκε το κρίσιμο πόστο, το οποίο προηγουμένως είχε ανατεθεί στον σπουδαίο σύντροφο του οποίου δυστυχώς δεν θυμάμαι το όνομα ή την όψη.  

Δεν γνωρίζω τα κριτήρια της ανάθεσης, βρίσκω απίθανο ο νέος της αρχηγός να ήξερε οτιδήποτε γι’ αυτήν, αλλά έστω και στην τύχη έπεσε διάνα: ποιος καταλληλότερος για εκπρόσωπος Τύπου από κάποια η οποία με αυστηρό ύφος είχε πει «σας απαγορεύω να πάρετε τις δηλώσεις μετά από συζητήσεις που κάνω γιατί το συνηθίζετε» (απαιτώντας στην ουσία να μη χρησιμοποιούνται αποσπάσματα από τις εμφανίσεις της) και είχε επιτεθεί στον Δημήτρη τον Καιρίδη επειδή την «προσέβαλε» λέγοντας πως στην πραγματικότητα είναι «μια πολύ γλυκιά κυρία».

Οφείλω βέβαια να ομολογήσω ότι στον τσακωμό της με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής (στον οποίο τσακώνονταν μόνη της αφού ο Καιρίδης παρέμενε ψύχραιμος) έχει ένα κάποιο δίκιο. Θα μπορούσε το κυβερνητικό στέλεχος να είχε παραδεχτεί ότι στην πραγματικότητα είναι εντελώς ξινή και το θέμα να έχει λήξει εκεί.

Πάντως, εκτός από την καθόλου γλυκιά (το λέω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο) συντρόφισσα Αυγέρη, βλέπουμε κι άλλα από τον γοητευτικό Στέφανο με πιο σημαντικό (όχι βέβαια τόσο όσο η τοποθέτηση Αυγέρη) το ότι οι πιο στενοί του συνεργάτες είναι ένας υπασπιστής του Ακη Τσοχατζόπουλου, ένας καταδικασμένος για παράβαση καθήκοντος που κυκλοφορεί ελεύθερος με αναστολή κι ένας που ως δήμαρχος (κατά δήλωσή του) κρατούσε διπλά βιβλία.

Πολύ ωραία η σέλφι του παρατρεχάμενου του γοητευτικού Στέφανου, ναυάρχου Γελεβουρδ... ζητώ συγγνώμη, Αποστολάκη με τον Καμμένο τον Πάνο. Είναι ό,τι πρέπει για να θυμίζει ότι...

 

 η μόνη πραγματική αιτία της γκρίνιας κάποιων στελεχών για την ιδεολογική καθαρότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η απόσταση που τους χωρίζει από τις καρέκλες της εξουσίας. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: