"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΚΑΘΑΡΜΑΤΟΠΛΗΚΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Δικαιοσύνη με γεμιστά, στον φούρνο…


Γράφει ο Γρηγόρης Ψαριανός

Η Δικαιοσύνη είναι στο DNA μας και είμαστε κάθε λέξη του συντάγματος, έχει πει κατά καιρούς μαζί με άλλα κωμικοτραγικά φούμαρα ο σ. Αλέξης, όπως και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάστηκε στη διακυβέρνηση της χώρας, ότι σεβάστηκε τον λαό και το μεροκάματο του εργαζόμενου και τη σύνταξη των απομάχων της εργασίας. Και πολλά άλλα παραμυθένια έχει πει, που δεν χωράνε όλα εδώ…

Ηταν τότε, με την Πρώτη Φορά Αριστερά του στρατάρχη Καμμένου, του αστρολόγου Χαϊκάλη, του περιοδεύοντος Τέρενς, του Ζουράρι που χάριζε νησιά από το περίσσευμά του κ.λπ. κ.λπ.  

Θυμάστε, έτσι;

Τότε που νομοθετούσαν ό,τι θέλανε αγνοώντας τη συνταγματική τάξη και τους θεσμούς, τότε που έκλεισαν τις τράπεζες με τον κοσμάκη σε ατελείωτες ουρές στα ΑΤΜ για 60 ευρώ, τότε που προκήρυξαν το γελοίο δημοψήφισμα και ανέτρεψαν το αποτέλεσμά του, τότε που υπέγραψαν την περίφημη Συμφωνία των Πρεσπών παραχωρώντας στους γείτονες όλα τα δικαιώματα για τη χρήση του όρου Μακεδονία/Μακεδονικό χωρίς κανέναν προσδιορισμό και περιφρονώντας τα εκατομμύρια των πολιτών στους δρόμους.

Είναι οι ίδιοι που θα χόρευαν τις αγορές και την Ευρώπη με τα σαντουρόβιολα και χόρεψαν οι ίδιοι καρσιλαμά στο κόμικ που παίζανε τον ΡανΤανΠλαν

Αυτοί που έκαναν παρακολουθήσεις και υποκλοπές ακόμα και των υπουργών τους Κοτζιά, Καμμένου, Πιτσιόρλα κ.λπ., χωρίς εισαγγελική ή όποια νόμιμη άδεια από τη Δικαιοσύνη.

Αυτοί που υπόσχονταν σε φιέστες τα πάντα σε όλους, ενώ οι περικοπές μισθών πήγαιναν σύννεφο κι ο νόμος Κατρούγκαλου έγινε ο τάφος των συντάξεων.

Θυμάστε τις σφαλιάρες που έτρωγαν από την τρόικα που μετονόμασαν με τη γελοία επαναστατική έμπνευση «οι Θεσμοί» και τις ολονύκτιες «διαπραγματεύσεις» στις Βρυξέλλες με τις φλύκταινες που έβγαζαν και τον έρπη του Ηγέτη όταν έρπει;

Είναι αυτοί που σήμερα νομίζουν πως...

 

 έχουμε μνήμη χρυσόψαρου και μας κουνάνε το δάχτυλο. 

Οχι όμως αυτό που πρέπει, στον καθρέφτη τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια: