"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικο ΣΟΥΡΓΕΛΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Εξοφλήθηκε η οφειλή σε Πολάκη;

 

Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΑΛΑΝΟΥ

Ο Παύλος Πολάκης μέτρησε τον ίσκιο του λάθος και δεν υπολόγισε ως όφειλε, το παρελθόν του προέδρου Αλέξη Τσίπρα και τις επιδόσεις του στις «συντρο-φοκτονίες». Κάθε φορά που οι περιστάσεις, του επέβαλαν να επιβεβαιώσει το αρχηγικό του imperium, να διατηρήσει αλώβητη την προοπτική της εξουσίας και το προφίλ του, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έδειχνε ότι εχθροί και σύντροφοι είναι το ίδιο.

Οι ρακές και οι βουτιές στο Ροδάκινο, οι  βόλτες με το φουσκωτό του, τα ψάρια και τα ψαροντούφεκα, οι αποστολές «δολοφονίας» χαρακτήρων, το κυνήγι σκανδάλων, οι αδελφικές φιλίες με τους χρήσιμους «εκδότες», τα «έμπαινε Παυλή», τον μπέρδεψαν τον υπερ-συναισθηματικό Σφακιανό.  

Θεώρησε ότι ήταν αποκλειστικά δική του δύναμη, που του εξασφάλιζε με τις πλάτες και την ανοχή του ο… μπρόεδρος, για να κάνει τη … δουλειά που ένας Πρόεδρος απαγορεύεται να κάνει μόνος του. Ο κ. Παύλος Πολάκης αγόγγυστα και με ευχαρίστηση έφερνε σε πέρας όλες τις αποστολές. Μερικές ήταν μόνο δικές του αλλά κατά το πλείστον ήταν του ηγέτη και του κόμματος.

Από την επιχειρούμενη ηθική απαξίωση του υποψηφίου ευρωβουλευτή της Ν.Δ Στέλιου Κυμπουρόπουλου - και στο πρόσωπό του, κάθε ανθρώπου με αναπηρία -  που κατακτούσε την ισότητα με τον τρόπο που προβλέπει ο νόμος. Για εκείνο το tweet της ντροπής  «Αν διεκδικούσες ίσες ευκαιρίες κύριε Κυμπουρόπουλε, να έβαζες χαρτιά για να προσληφθείς επιμελητής Β στο ΕΣΥ με κρίση από συμβούλιο, όπως οι άλλοι γιατροί και όχι έτσι: (όπως δικαιούσουν ως ΑΜΕΑ)»

Μέχρι το κυνηγητό του Στουρνάρα της ΤτΕ, του Πουλή του ΚΕΕΛΠΝΟ και των οπαδών της Ν.Δ στο twitter. Η ηγεσία και ο περίγυρος της  πλατείας Κουμουνδούρου – με ελάχιστες εξαιρέσεις – επικροτούσε.  Το φαν κλαμπ Πολάκη αφιονιζόταν σε κάθε μεγαλειώδη και επικό καυγά στα ψηλαλώνια  των σοσιαλ μίντια, βλέποντας πίσω της, την απόλυτη προεδρική στήριξη.       

Ο κ. Π. Πολάκης όμως θέλησε να επιβληθεί στους συντρόφους με τη συνταγή που ακολουθεί με τους αντιπάλους του και ο Τσίπρας απάντησε με τη συνταγή που ακολουθεί με όλους: συντρόφους και εχθρούς.

Τον «καθάρισε» στεγνά.

Τον μετέτρεψε δημόσια σε αυτό που η Ζωή Κωνσταντοπούλου – εκ των πρώτων συντρόφων που είδαν το αληθινό πρόσωπο του προέδρου – είχε διαβλέψει: «Ο κ. Πολάκης είναι το κανίς του Τσίπρα…».

Η ίδια έχει δώσει και την πλέον ικανοποιητική εξήγηση στο γιατί ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, συγχωρούσε και κάλυπτε τον Παυλή για τα πάντα: 

 

  « Οταν ο Τσίπρας το 2015 έφερε την προδοσία, ο Πολάκης απαίτησε να μιλήσει στην συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ εκτός σειράς και υπερασπίστηκε τον πρωθυπουργό. Ο Τσίπρας για την κάλυψη αυτή της προδοσίας, τον διόρισε υπουργό» είχε αναφέρει η πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Η οφειλή προφανώς θεωρήθηκε ότι εξοφλήθη και ο μπρόεδρος έπραξε τα δέοντα… 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: