"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικο ΛΕΙΡΑΤΟ ΣΟΥΡΓΕΛΟΚΟΤΟΠΟΥΛΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: «Μία κότα στρουμπουλή» για λύπηση...

 

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

Η θάλασσα αυτόν τον καιρό έχει περί τους 12-13 βαθμούς, κρύο το νερό δηλαδή. Βασικά και χειμερινός κολυμβητής να είσαι, πάλι το σκέφτεσαι να μπεις. Εκτός κι αν έχεις πολλά νεύρα, και μπαίνεις στο νερό για να ρίξεις σφυγμούς, να ισιώσουν τα νεύρα που έχουν γίνει κρόσσι, και να δεις τα πράγματα πιο καθαρά, βγαίνοντας από το πολύ κρύο νερό.  

Ο «έλα με φόρα» πρόεδρος, το δοκίμασε προχθες το μεσημέρι. Βούτηξε στη θάλασσα του Σουνίου, μπροστά φυσικά από τη γνωστή βίλα του 500άρικου, διότι γι' αυτό και την έχει: όποτε θέλει να βουτάει μέσα. Και προχθές είχε λόγους να το κάνει. Μόλις είχε διαβάσει τη γνωστή εκβιαστική ανάρτηση του «πολλά βαρύ και όχι» Πολάκη, ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος στις εκλογές, αν δεν είναι συνυποψήφιός του στα Χανιά ένας κύριος Χαιρετάκης, πρόεδρος των ελαιοπαραγωγών της περιοχής.

Γιατί τον πήρε ο πόνος τον «πολλά βαρύ και όχι» Πολάκη, να είναι υποψήφιος ο κύριος Χαιρετάκης, και να φτάσει να εκβιάζει το κόμμα του, δεν είναι απολύτως σαφές. Το θέμα είναι ότι ο «έλα με φόρα» πρόεδρος βγήκε με τέτοια... φόρα από τη θάλασσα, που απείλησε ευθέως τον Πολάκη ότι θα τον στείλει αδιάβαστο. Αν θες να είσαι υποψήφιος, έχει καλώς. Αλλά εκβιασμούς δεν δεχόμαστε, και άντε στο καλό, μαζί με τις ευχές μας για καλό ταξίδι...

Και ιδού το θαύμα: πριν καν καλά καλά βγει από το ντους ο «έλα με φόρα» πρόεδρος, να κάτσει ο άνθρωπος στο κυριακάτικο τραπέζι, «μια κότα στρουμπουλή, μια όμορφη πουλάδα» άρχισε να πετάει πάνω από το Σούνιο, και να κακαρίζει κο-κο-κο και κο-κο-κο, σαν να έκανε το αβγό, το καθημερινό.

Τυχαίο πρέπει να ήταν, γιατί συνέπεσε αυτό το κο-κο-κο και κο-κο-κο, με νέα ανάρτηση του «πολλά βαρύ και όχι» (φυσικά στο Facebook), ότι εντάξει, είπαμε και μια κουβέντα παραπάνω, δεν το εννοούσαμε κιόλας. Και ότι τέλος πάντων είναι καλό παιδί, και τον παρεξήγησε ο αρχηγός, ενώ αυτός αγωνίζεται για το καλό του κόμματος.

Οχι, η ανάρτηση δεν περιείχε κάποια δέσμευση του είδους «για να αποδείξω πόσο υπάκουο παλικάρι είμαι, μέχρι και λαϊκή είμαι διατεθειμένος να πάω κανένα Σάββατο, για να βοηθήσω την κατάσταση».

Εναν φερετζέ για το κακάρισμα περιελάμβανε μόνο - ότι θα συζητηθούν όλα αυτά τα θέματα στα όργανα του κόμματος, και πως μέχρι να συνεδριάσουν αυτά τα όργανα σταματάει κάθε αναφορά.

Ο κακομοίρης, μπροστά στον τραμπουκισμό που του έκανε «στεγνά» ο «έλα με φόρα» πρόεδρος...

 πακετάρισε σε συσκευασία δώρου την αξιοπρέπεια και το νταηλίκι του, και βάλθηκε να μυξοκλαίει, στη γωνιά του. 

Για λύπηση...

(Τώρα για να ξεσπάσει θα αρχίσει να βρίζει τον Αδωνη, και όποιον άλλο βρει πρόχειρο, να μου το θυμηθείτε...)



Δεν υπάρχουν σχόλια: