"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖAίικα ΚΑΘΑΡΜΑΤΟΠΛΗΚΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Όταν ο ΣΥΡΙΖΑς έλαβε ποσοστά… Κιμ Γιόνγκ Ουν στις φυλακές!

Γράφει ο Ξενοφών Α. Μπρουντζάκης

Είναι γνωστό ότι επί Σοβιετικής Ενώσεως δεν γίνονταν εγκλήματα. Για δολοφονίες ούτε λόγος, κάθε ίχνος παραβατικότητας είχε εκλείψει, δεν καταγραφόταν καμιά εκτροπή!

Ο σοσιαλισμός είχε μετατρέψει την καθημερινότητα σε έναν επί γης παράδεισο. Αυτό όμως κράτησε για ογδόντα χρόνια. Μετά, ο παράδεισος κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος από την πολλή ευτυχία. Έμειναν όμως οι αναμνήσεις αυτής της ιδανικής κοινωνίας όπου η αδελφοσύνη είχε γίνει πράξη μέχρι αηδίας.

Έχοντας ζωντανές αυτές τις αναμνήσεις, τόσο οι ορθόδοξοι όσο και οι αναθεωρητές του παραδείσιου αυτού συστήματος δεν μπορούν να ανεχτούν την καπιταλιστική βαρβαρότητα των διεφθαρμένων δυτικών κοινωνιών όπου η ζωή είναι ζούγκλα.  Έτσι, λογικό είναι οι νοσταλγοί του παραδείσου να σκανδαλίζονται με τα ειδεχθή καπιταλιστικά εγκλήματα.

Οι δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την στυγερή δολοφονία στα Γλυκά Νερά θα είχαν ελάχιστη αξία αν δεν είχε προηγηθεί η αλήστου μνήμης συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Θα είχαν νόημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κυβερνήσει κι αν δεν παρίστανε ότι επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη ανακαλύφθηκαν οι δολοφονίες και οι ληστείες, γενικά η παραβατικότητα.  

Θα είχαν νόημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ διέθετε ελάχιστα αποθέματα μνήμης να θυμηθεί τη δική του διακυβέρνηση, τις δικές του ενέργειες και κυρίως τις ιστορικές του δηλώσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, όταν παρότρυνε τους πολίτες να …κάνουν ότι κοιμούνται όταν δέχονταν επιθέσεις! Προφανώς, είναι ένας προοδευτικός τρόπος αντιμετώπισης του εγκλήματος.


Αλλά και επί ΣΥΡΙΖΑ γίνονταν δολοφονίες και ληστείες (μερικές, μάλιστα, τις ιδεολογικοποιούσαν χαρακτηρίζοντάς τες, «απαλλοτριώσεις»)Κυρίως επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν και κάποιες… μικροαλλαγές στον Ποινικό Κώδικα διότι παρατηρείτο συνωστισμός στις φυλακές και είπαν να δώσουν μιαν ακόμα ευκαιρία ζωής στους βαρυποινίτες (παιδιά κτυπημένα από το σύστημα) παραδίδοντάς τους στην κοινωνία. Είναι που ακόμα κι αν συλληφθούν οι στυγεροί δολοφόνοι  και καταδικαστούν ισόβια, δεν θα εκτίσουν πάνω από 16 χρόνια ποινής ώστε να  έχουν την ευκαιρία όταν ξαναβγούν, να  προλάβουν να καθαρίσουν μερικούς ακόμα.

 Η ευγνωμοσύνη των ποινικών γι’ αυτές τις πρωτοποριακές αλλαγές φάνηκε στα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε ποσοστά… Κιμ Γιόνγκ Ουν στις φυλακές.  

Όλες αυτές οι δηλώσεις  θα είχαν ελάχιστο νόημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από απύθμενη δίψα για εξουσία, είχε και στοιχειώδη πολιτική και δεν περίμενε την «ευκαιρία» να πέσει στην ανθρωπότητα μια πανδημία για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες να γίνει η Αχτσιόγλου, υπουργός και ο Τζανακόπουλος να προβεί στις απαραίτητες εκκαθαρίσεις που θα «δέσουν» τους αρμούς της κοινωνίας.

Όλες αυτές οι δηλώσεις θα είχαν στοιχειώδη σημασία αν ο ΣΥΡΙΖΑ ασκούσε συγκροτημένη πολιτική και δεν επέλεγε να αντιπολιτεύεται με σχολιασμούς προσπαθώντας τις περισσότερες φορές να αντιστρέψει την πραγματικότητα με αποτέλεσμα να προσβάλει την κοινή λογική. 

Το ζήτημα είναι ότι η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας δυστυχώς κάθεται στις αναπαυτικές καρέκλες της εξουσίας και περιμένει να γίνει κανένα έγκλημα για να διαμαρτυρηθεί  κερδίζοντας παρασιτικά το ψωμί της ενώ μπορεί να το κερδίσει με τον ιδρώτα της.  

Πρόκειται για κόμμα που...

 

 πλέον δεν έχει το άλλοθι του 3% αλλά κυβερνητική εμπειρία και  δεν επιτρέπεται να ευτελίζει τόσο πολύ το ρόλο του, επιδιδόμενο σε κακεντρεχείς πολιτικούς σχολιασμούς αντί να ασκεί σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική εντός των ορίων της κανονικότητας που παρέχει ίδιες ευκαιρίες σε όλους.



Δεν υπάρχουν σχόλια: