"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ - ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΦΑΣΙΣΤΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Η Συριζαϊκή επίθεση στο καθήκον μας

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ
Για φανταστείτε ένα διαφορετικό τοπίο των μέσων ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού. Από την ημέρα που απαγορεύτηκαν τα καρναβάλια, μέχρι και σήμερα που ελεύθερα πάμε στις παραλίες. Φανταστείτε τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, εφημερίδες και ενημερωτικές ιστοσελίδες να καλούν τον κόσμο σε ανυπακοή απέναντι στον αυταρχισμό της κυβέρνησης.

Για κάντε το εικόνα. Να λένε τον Τσιόδρα άχρηστο, τον Χαρδαλιά φασίστα, τον Μητσοτάκη Όρμπαν, τα στοιχεία των κρουσμάτων και των θανάτων παραποιημένα, την ιατρική αντιμετώπιση ανεπαρκή, την καραντίνα κρατική καταστολή και τις συμβουλές των ειδικών καθοδηγούμενες από ιδιοτελή συμφέροντα

Για φανταστείτε, εν ολίγοις, τον κορμό της ενημέρωσης που έφθανε στα σπίτια των ανθρώπων, να αντιτίθεται στις θεμελιώδεις αρχές αντιμετώπισης της πανδημίας όπως διατυπώθηκαν από την ιατρική και πολιτική ηγεσία του τόπου.

Δεν είχε βρεθεί η χώρα μπροστά σε μια πραγματική ανθρωπιστική καταστροφή, όπως αυτή που αντιμετωπίζουν σήμερα στην Αμερική ή στην Βραζιλία;  

Αν όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρχε ενιαίο μέτωπο μέσων ενημέρωσης και υγειονομικών αρχών, θα είχαμε τα αποτελέσματα για τα οποία ξεφυσάμε ανακουφισμένοι σήμερα;  

Για φανταστείτε τα μισά κανάλια και εφημερίδες να βάλουν εναντίον της καραντίνας (αντί να την υπερασπίζονται) και να περνούν γενεές δεκατέσσερις την επιστημονική επάρκεια του Τσιόδρα αντί να την εμπιστεύονται.

Θα ήταν κατά την διάρκεια της καραντίνας ο μισός κόσμος στους δρόμους να χαριεντίζεται, ναι ή όχι; 

Θα έκανε ο μισός κόσμος τα αντίθετα απ’ όσα συμβούλευε κάθε απόγευμα ο Τσιόδρας, ναι ή όχι; 

Θα υπήρχε ένα διψήφιο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού που θα πίστευε ότι ο κορονοϊός είναι μια πελώρια συνωμοσία, ναι ή όχι; 

Θα έλεγαν ότι τα πλάνα απ’ τις εντατικές είναι πλαστά και ότι οι θάνατοι δεν είναι από τον κορονοϊό αλλά καρκίνοι ή καρδιοπάθειες, ναι ή όχι;

Προφανώς η απάντηση σε όλα αυτά είναι ένα βροντερό ναι. Και αν είχε συμβεί αυτό, τότε το Ζάππειο ή το Πεδίον του Άρεως θα ήταν σκαμμένα για να θαφτούν σε ομαδικούς τάφους οι νεκροί της πανδημίας, όπως έγινε στην Νέα Υόρκη.

  Τα μέσα ενημέρωσης, με την στάση τους, έβαλαν φραγμό στην εξάπλωση του ιού.  

Κατά τούτο επιτέλεσαν εθνικό καθήκον.

 Τα μέσα δεν πήγαν με τον Μητσοτάκη, όπως φωνάζει ο Σύριζα, πήγαν με την κοινή λογική και με την επιστήμη.

Διαφορετικά, η επίδραση τους θα ήταν εγκληματική και το κοινωνικό αποτέλεσμα της στάσης τους ολέθριο. Διότι δεν έμπαινε ο Κυριάκος και ο Αλέξης στα σπίτια των ανθρώπων επί δωδεκάωρο κάθε μέρα, έμπαιναν τα κανάλια και με εκπομπές, ανταποκρίσεις, ειδήσεις, συνδέσεις και αναλύσεις. Αν το μήνυμα που έβγαινε από όλο αυτό το πακέτο ήταν αντιφατικό και αμφίσημο, τότε ο καθένας μας θα έκανε ό,τι πίστευε και ο κορονοϊός θα σάρωνε.

Βεβαίως ο Σύριζα λέει ότι τα μέσα ενημέρωσης εξαγοράστηκαν από την κυβέρνηση. Το διαφημιστικό κρατικό πακέτο για τον κορονοϊό (προβολή ενημερωτικών σποτ) έφθασε τα είκοσι εκατομμύρια. Δηλαδή με είκοσι εκατομμύρια εξαγοράστηκαν όλοι οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, όλες οι εφημερίδες και όλες οι ιστοσελίδες της χώρας. Μιλάμε για τον απόλυτο παραλογισμό. Ο ετήσιος τζίρος όλων των μέσων ενημέρωσης είναι κοντά στα τρία δις, αλλά όλα μαζί χωρίς εξαίρεση πουλήθηκαν πακέτο για είκοσι εκατομμυριάκια. Μια κεραία καναλιού στον Υμηττό κοστίζει παραπάνω.
Η επίθεση του Σύριζα στα μέσα ενημέρωσης και στους δημοσιογράφους, κατ’ εικόνα και ομοίωση του 2010-15, είναι...


 επίθεση στην λογική.  

Και στην μοναδική ίσως φορά της δημοσιογραφικής μας ιστορίας, που τα μέσα έκαναν το καθήκον τους χωρίς εξαιρέσεις, υποσημειώσεις και ταπεινούς υπολογισμούς περί τηλεθέασης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: