"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΑΡΙΣΤΕΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Γίνε και εσύ αριστερός. Είναι πολλά τα λεφτά...

Του Γιώργου Κράλογλου 


Το χειρότερο που θα σου συμβεί είναι να ξενιτευτείς στο Παρίσι. Να πας στον ΟΟΣΑ. Θα σε φροντίσουν όμως οι Έλληνες ιθαγενείς. Κοίτα πως γίνεται.


Είσαι Έλληνας και βρίσκεσαι, ας πούμε, στην καρδιά του καπιταλισμού. Στη Νέα Υόρκη. Έχεις ή παραέχεις (τυπικά) προσόντα να ενταχθείς στα εκπαιδευτικά καπιταλιστικά κυκλώματα. Αρκεί να ομνύεις... στον καπιταλισμό. Και οι πόρτες ανοίγουν.


Αμερικάνικα και Εβραϊκά Πανεπιστήμια, Κολέγια και Ινστιτούτα σε καλοδέχονται.  


Θέλεις να γίνει ερευνητής; Γίνεσαι. 


Θέλεις να παραδίδεις και κάποια μαθήματα; Το έχεις κι αυτό. 


Αλλά πρόσεξε, ο καπιταλισμός... καπιταλισμός. Και αν σου έλθουν αριστερές ιδέες, να τις πνίξεις.Οι αμερικανοεβραίοι δεν τα σηκώνουν αυτά.


Και τώρα ας πούμε πως κάτι σε χαλάει με την ξενιτιά. Θέλεις να γυρίσεις στην Ελλάδα. Αλλά όχι όπου και όπου... ή όπως και όπως... Θέλεις κράτος. Θέλεις κρατικό κορβανά. Στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να δουλεύεις. Δεν γίνεται. 


Αλλά εισιτήριο για το κράτος στην Ελλάδα εκδίδεται μόνο από κόμμα εξουσίας


Ποιο κόμμα όμως;  


Αν διαλέξεις από τα δήθεν φιλελεύθερα ή τα σοσιαλιστικά, που διαθέτουμε, την έπαθες για τα καλά. 


Χάνεις το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς... που τα σκεπάζει όλα. Και μπαίνεις σε μεγάλη ουρά... Θυμήσου άλλωστε τι σκόνη σήκωσαν τα 100.000 δικά τους παιδιά (κεντροδεξιών - σοσιαλιστών) που βόλεψαν το 2008, με ένα Διάταγμα. Μέχρι σήμερα μυρίζει...


Σαν αριστερός όμως (ηθικός από χέρι...) περνάς στα μουλωχτά. Χωράς παντού. Όπως, για παράδειγμα, στον ΣΥΡΙΖΑ, το μέγα "χωνευτήρι" από την αναρχία μέχρι την ακροδεξιά.


Να τι έχεις να κάνεις


Μπαίνεις σε ένα, αριστερό βέβαια, κίνημα (κοίτα μην ξεχαστείς...). Ολίγο διχαστικό... Να ξεσηκώνει αδικημένους και αδικημένες γυναίκες ή κάτι παρόμοιο...


Χώνεσαι και σε κάποιον Οργανισμό που έχει παραδάκι και από το κράτος και από λεφτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης (αν πληρώνεσαι από ευρωπαϊκά κονδύλια αλλά είσαι ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει καμία σημασία στην Ελλάδα...).


Παίζεις τον αριστερό ή την αριστερή... που είσαι ενάντια γενικώς και ακαθόριστα... Δεν χρειάζονται συγκεκριμένα πράγματα. Για να μπορείς να τα γυρίσεις. 


Τρυπώνεις, ας πούμε, στον ΣΥΡΙΖΑ και ρίχνεις οτιδήποτε μπαρούφες για το πώς θα στεριώσει κυβέρνηση για πρώτη φορά αριστερά στην Ελλάδα. 


Αν βρεις και κάποιον στα ψηλά του κόμματος... (του ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως) έχεις εξασφαλισμένο και υπουργιλίκι. Το αν (ως ευνοημένος) μπαίνεις, σε εκλόγιμη θέση, Επικρατείας είναι θέμα του κόμματος και όχι των ψηφοφόρων του κόμματος. 


Από εδώ και πέρα όλα είναι απλά. Γιατί οι πάσης φύσεως φερόμενοι ως αριστεροί ή που δηλώνουν αριστεροί στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου δύσκολο να γίνουν κυβέρνηση. Τι τους έχουμε στη Βουλή τους ΑΝΕΛ και κρατάει σειρά... ο Αρτέμης Σώρρας. 


Με την πρώτη αριστερή κυβέρνηση ο αγώνας σου για τα δικαιώματα των γυναικών, του λαού και τους νέους δικαιώνεται. 


Υπουργείο και μισθός πάνω από 10.000 ευρώ. Τα 7.000 κανονικά και τα υπόλοιπα για τις ανάγκες σου... Το νοίκι σου, πάνω από 1.000 ευρώ (επειδή άφησες τα καλούδια σου στην Αμερική) το εισπράττεις από τους φορολογούμενους. 


Προνόμιό σου είναι να φέρεις τον σύζυγο από την Αμερική. Και να τον βολέψεις σε κάποιο υπουργείο για να φέρει τάχα... επενδύσεις και επενδυτές από την Αμερική να σώσουν την Ελλάδα. 


Οπότε χρέος σου είναι, αριστερός ή όχι, να μένεις στο Κολωνάκι όπου μαζεύονται και άλλοι μεσάζοντες από παρόμοιο σινάφι... Έξοδα δεν έχεις. Το νοίκι, είπαμε, το πληρώνει ο λαός. 


Ποιες είναι οι υπουργικές υποχρεώσεις σου


Τίποτε κουραστικό. Βρίσκεις τρόπους να χώνεις στο κράτος και στους Δήμους κομματικούς, με σημείωμα του κόμματος, παριστάνοντας πως φροντίζεις για τα κοινωφελή έργα του τόπου. Τρίχες δηλαδή.


Και τώρα το σημαντικό: 



Από ποιους κινδυνεύεις να τα χάσεις αυτά. 


Μόνο από το αριστερό κόμμα που προσκύνησες. Για να σε ξεφορτωθούν κάνουν το απλούστερο. Διαρρέουν τις υπερβολές σου. Ότι ο λαός σου πληρώνει νοίκι, ενώ δεν ξέρεις τι έχεις από περιουσία.  


Αλλά το κόμμα παραμένει δίπλα σου... 


 Σε ξενιτεύει μεν (αργότερα και τον σύζυγο), για να τελειώνει, αλλά μέχρι το Παρίσι. Με δουλειά 7.500 ευρώ τον μήνα. Και τη μεταφορά (13.000 ευρώ) πληρωμένη από τον λαό. ΟΟΣΑ είναι αυτός. Γι' αυτό σου λέω... γίνε αριστερός. Είναι πολλά τα λεφτά…

Δεν υπάρχουν σχόλια: