"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Ξύνουμε τον πάτο της θεσμικής, πολιτισμικής και αξιακής μας παρακμής - Τί δεν καταλαβαίνεις?



Η χώρα "ξύνει τον πάτο" της θεσμικής, πολιτισμικής και αξιακής παρακμής της


Σε μια χώρα που τίθεται εν αμφιβόλω η ασφάλεια του ατόμου, δεν μπορεί να υπάρξει προοπτική δημιουργίας και σοβαρής επένδυσης. Χωρίς σταθερότητα, ησυχία, ευνομία, ασφάλεια και συντριβή της (παρ)ανομίας, δεν μπορούμε να πάμε ούτε βήμα παραπέρα... 


Το έτος 2015 οικονομικά μας έστειλε στα... αζήτητα τουλάχιστον έως το 2050. Η ανεξέλεγκτη κατάσταση στο θέμα της μετανάστευσης απειλεί να διαταράξει κρίσιμες σταθερές σε μια κοινωνία που εξαθλιώνεται με ραγδαίους ρυθμούς. Χωρίς εισοδήματα, με εισοδήματα φτώχειας, με εμπόριο ελπίδας, με κατασχέσεις, με ισοπέδωση κάθε προγραμματισμού της ελληνικής οικογένειας, δεν μπορούμε να πάμε παραπέρα. Επιπλέον, η κατάσταση ανοχής σε τρομοκράτες, η απειλή της ασφάλειας των επενδύσεων, η ευθεία στοχοποίηση του επιχειρείν είτε με όρους έννομης τάξης είτε με ιδεολογικούς όρους, καθώς και οι... εκπτώσεις στα εθνικά θέματα δεν μας αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. Τουλάχιστον αυτή τη στιγμή με αυτούς τους ανεκδιήγητους τύπους που κυβερνούν...  


Η χώρα χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση, η οποία θα στείλει το μήνυμα της απόλυτης συντριβής προς οποιονδήποτε επιχειρήσει να... τρομοκρατήσει την καθημερινότητα των πολιτών, να διαταράξει το οικονομικό κλίμα και να επιβάλλει πλαίσιο μη κανονικότητας ή... ανώμαλης καθημερινότητας.  


Υπό τις παρούσες συνθήκες κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί. Ακόμη και οι επενδύσεις που γίνονται σήμερα δεν λαμβάνουν υπόψιν την παρούσα πολιτική κατάσταση, αλλά την... επερχόμενη. Όσοι τοποθετούνται σε ελληνικούς τίτλους και assets έχει στο μυαλό τους την απαλλαγή της χώρας από τον σημερινό εσμό πολιτικών απατεώνων, ψευτών και αδίστακτων τύπων που έχουν κολλήσει στην καρέκλα για να κονομήσουν, να βολευτούν και να βολέψουν τους δικούς τους...  


Μια νέα κυβέρνηση θα κληθεί να διαχειριστεί την κονιορτοποίηση των αναπτυξιακών προοπτικών που συντελέστηκε με τα οικονομικά εγκλήματα του 2015. 


Το έγκλημα συνεχίζεται και πλέον αγγίζει ευθέως όλα τα στρώματα της κοινωνίας. Η μεσαία τάξη φτωχοποιείται, οι μικρομεσαίοι και μικροί διαλύονται.  


Οι οδοστρωτήρες κάθε πτυχής του σύγχρονου ελληνικού γίγνεσθαι κάποια στιγμή πρέπει να λογοδοτήσουν.  


Σε κάθε περίπτωση, η επόμενη κυβέρνηση καλείται να δουλέψει με απίστευτα καταιγιστικούς ρυθμούς προκειμένου να ανασυγκροτήσει τη χώρα.  


Ταυτόχρονα, πρέπει να παραπέμψει εκεί που πρέπει τους εγκληματίες που διέλυσαν μια χώρα και τα συντρίμμια της θα τα βλέπουν για δεκαετίες οι πολίτες και οι επόμενες γενιές. Είναι θέμα παραδειγματισμού στον οποιοδήποτε επίδοξο... Τσιπροκαμμενοσώρρα θα διανοηθεί να εξαπατήσει έναν λαό και να τον κάνει ανισόρροπο!  


Χωρίς εξωτερική ασφάλεια και εσωτερική έννομη τάξη, χωρίς την πλήρη αποπολιτικοποίηση της δημόσιας διοίκησης και χωρίς την πλήρη απελευθέρωση των δυνάμεων της οικονομίας και της αγοράς από το σημερινό καρκίνωμα του κρατισμού και του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛισμού, δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε τίποτα


Οι επόμενες εκλογές ίσως είναι οι πλέον καθοριστικές για τις επόμενες γενιές. Η σωτηρία της χώρας μπορεί να επέλθει μόνο αν...


 γίνουν τα αυτονόητα. Μόνο αν επανέλθει η λογική στο μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας. 


Σε κάθε άλλη περίπτωση, αυτά που θα διαδεχθούν τα μνημόνια, θα είναι τα... μνημόσυνα για μια χώρα που υπήρχε κάποτε και την οποία τα αριστερά απολειφάδια μαζί με τους ψεκασμένους λαϊκοδεξιούς την καταδίκασαν σε μόνιμη αναπηρία!




Δεν υπάρχουν σχόλια: