"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: O πιο ΠΟΛΥΝΕΚΡΟΣ πρωθυπουργός - Eπιασε φωτιά το σανό στα σαλόνια των φαμιλιέρηδων και τώρα καίγονται !!!

Από τον Δάντη


Και τώρα φταίνε οι ξένοι πράκτορες, το κακό μας ριζικό, το γεγονός ότι πήραμε την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία. 


Η τύχη των σαρδανάπαλων πρωθυπουργών, κατάρα της χώρας. Η τραγωδία της μεταπολίτευσης σε συνέχειες. Το τίμημα της δημαγωγίας, του λαικισμού, του πελατειακού κράτους, της αναξιοκρατίας στο Δημόσιο, των κολλητών, των διαπλεκομένων με την εξουσία.


Ο ένας σαρδανάπαλος λαικιστής διαδέχεται τον άλλον. Με τους δικούς τους εκδότες, εργολάβους, κατασκευαστές, εθνικούς προμηθευτές και πάει λέγοντας.  


Οι κρατικοδίαιτες φαμίλιες ελέγχουν την εξουσία από συστάσεως του ελληνικού κράτους.


Από την εποχή που το πρώτο δάνειο δεν έφτασε ποτέ στην Ελλάδα στο σύνολό του. Μια χούφτα εξουσιαστές και από κάτω ο λαός της ήσσονος εγκεφαλικής προσπάθειας


 Η σκέψη του σταματάει στους διορισμούς στο Δημόσιο, στις αυξήσεις, στο βόλεμα των Καλφαγιάννηδων, των Φωτόπουλων, της Διαπλοκής. 


Αυτή η Ελλάδα γίνεται στάχτη. 


Μα υπάρχουν αθώα θύματα, θα μας πείτε. Πράγματι αθώα θύματα που δεκαετίες τώρα ψηφίζουν δημαγωγούς πολιτικούς για να τους διαφεντεύουν. Ωσπου έπιασε φωτιά το σανό στα σαλόνια των φαμιλιέρηδων. Και τώρα καίγονται


Είναι κι αυτό μια κάποια λύση. Μπορεί από τις στάχτες να βγει μια νέα γενιά Ελλήνων, λιγότερο βλαμμένη, πιο ψαγμένη, πιο σκεπτόμενη. 


Ως τότε θα γίνουμε ειδικοί στους Απολογισμούς: Τόσοι νεκροί συν τόσοι αγνοούμενοι ίσον λαικισμός και δημαγωγία. Ισον πελατειακό κράτος, διαπλοκή, μίζες, κρυφοί χορηγοί, πάθος για εξουσία.  


Η Κολομβία των Βαλκανίων πήρε φωτιά.


Καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι...
 
 οι δύο πιο πολύνεκροι  πρωθυπουργοί της μεταπολίτευσης είχαν μια σιωπηρή σημμαχία.  


Ο Τσίπρας μάλλον θα είναι ο πιο πολύνεκρος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης. Εσπασε ακόμη και το ρεκόρ του Καραμανλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: