"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Ειδικό «φόρο δημιουργίας πλεονάσματος» ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ για την κάλυψη των πάγιων αναγκών δημιουργίας προφίλ κοινωνικής συμπόνιας της κυβέρνησης

Tου ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ


Με μια ειδική εισφορά της τάξεως του 2% επί των ακαθάριστων εσόδων των μισθωτών και των συνταξιούχων, η κυβέρνηση φιλοδοξεί να ενισχύσει την κοινωνική φιλοδωρηματική της ικανότητα και να γλιτώσει από το άγχος και την ευθύνη να βρίσκει κάθε χρόνο πλεόνασμα από αλλού και να αναγκάζεται να μειώνει τους διορισμούς που κρατούν ζωντανή κάθε κυβέρνηση.   


Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τον νέο φόρο θα χρησιμοποιηθούν για την προεκλογική δωροδοκία ψηφοφόρων ώστε να αναστραφεί το δυσμενές οικονομικό κλίμα αφού με τα ποσά αυτά οι άνεργοι και οι χαμηλοεισοδηματίες θα μπορέσουν να εκπληρώσουν καλύτερα τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, άρα θα τους φύγει το άγχος.


Επίσης θα δοθεί μεγάλη ανάσα στους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ στα social media που τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζαν τεράστιες δυσκολίες στο να διατηρήσουν ένα επαρκές αριστερό προφίλ με αποτέλεσμα να χάνουν διαρκώς φόλοουερς και να γίνονται αντικείμενο χλευασμού.


Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ οι δανειστές έχουν ήδη πειστεί για την χρησιμότητα του νέου φόρου, αφού έτσι κι αλλιώς τα χρήματα που θα δοθούν για να βουλώσουν τα στόματα των άφραγκων, αφ’ ενός θα είναι τόσο λίγα ώστε να τους εξευτελίζουν αρκετά με συνέπεια να μην έχουν πλέον τα μούτρα να διαμαρτύρονται και αφ’ ετέρου θα επιστρέψουν στα ταμεία με τη μορφή έμμεσων φόρων.


Τέλος το νέο κοινωνικό πουρμπουάρ θα βοηθήσει ώστε οι πολίτες να σταματήσουν πλέον να μιλάνε για την κεντροαριστερά, να διχαστούν για άλλη μια φορά σε δικούς μας και εχθρούς και να ασχοληθούν απερίσπαστοι με τα σκάνδαλα της Μαρέβας Μητσοτάκη.

 

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: