"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΠΑΣΟΚοΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΟ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Λαγός την φτέρην έσειε κακό της κεφαλής του...



Μετά τον Άκη Τσοχατζόπουλο και ο Κώστας Λαλιώτης στον αγώνα της συγκράτησης των μεταστάσεων του βαθέος ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως λένε στην "πιάτσα” λαγός την φτέρην έσειε κακό της κεφαλής του...



Η αρωγή του "θείου βρέφους” του κλεπτοκρατικού ελληνικού σοσιαλισμού δεν λαμβάνει χώρα σε μια τυχαία από άποψη χρόνου στιγμή.  


Ήρθε μια περίοδο που διάφορα "παρτάλια” της πολιτικής σκηνή με τις μεραρχίες των κρατικοδίαιτων πελατών προβληματίζονται για την καθήλωση του ΣΥΡΙΖΑ 10-15 μονάδες πίσω από τη Ν.Δ. και το χρόνο μέχρι τις επόμενες εκλογές να είναι όλο και λιγότερος σε σχέση με αυτόν που παρεμβάλλεται μετά τις τελευταίες.



Επιπλέον οι εξελίξεις επανίδρυσης εκ του μηδενός ενός πολιτικού σχήματος της κεντροαριστεράς ενδέχεται να επιταχύνει τη φθορά για το συνονθύλευμα του κ. Τσίπρα.



Στην Ελλάδα εξουσία από τα αριστερά βλέπει όποιος...
 μπορεί να ελέγξει το κέντρο και να διεισδύσει στην κεντροδεξιά, όπως έκαναν ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κώστας Σημίτης. Το ίδιο συμβαίνει και για τη ΝΔ που φτάνει στην εξουσία όταν ελέγχει το κέντρο και διεισδύει στην κεντροαριστερά.


Διόλου τυχαία λοιπόν η περίοδος εκδήλωσης της παρέμβασης του "θείου βρέφους” των μεγάλων έργων που οι φορολογούμενοι τα πλήρωσαν δυο και τρεις φορές στην πραγματική τους αξία.



Στο τσίρκο που παριστάνει την κυβέρνηση οι γκάφες καθημερινά λαμβάνουν χώρα πλέον με τέτοιο ρυθμό που η κοινή γνώμη δεν προλαβαίνει να θυμώσει και να αντιδράσει.



Για τον κ. Λαλιώτη όμως ισχύει η παροιμία λαγός την φτέρη έσειε κακό της κεφαλής του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: