"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΛΑΓΝΕΙΑ: O "νέος Θουκιδίδης" απεφάνθη: Μόνο τα κομμουνιστικά κόματα της Δύσης αντιστάθηκαν στον Κομμουνισμό (μαζί με τον Τοτό...) ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ?


 
Το είχα καταλάβει από καιρό ότι ο Κοντονής είναι πανέξυπνος, αλλά ότι είναι διάνοια το κατάλαβα σήμερα.  


Ο άνθρωπος χαραμίζεται στην Πολιτική. Αμέσως πρέπει να αφιερωθεί στην Ιστορία.

 
Για όποιον δεν τον κατάλαβε, ως τώρα, μας το εξηγεί θαυμάσια σε σημερινό άρθρο του: η αντίσταση στον κομμουνισμό στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου έγινε από τα Κομμουνιστικά Κόμματα της Δύσης!

 
Όλοι εσείς οι ανιστόρητοι που δεν το είχατε καταλάβει, υπογράψτε αμέσως δηλώσεις μετανοίας! Ανόητοι, κάφροι, άσχετοι, εσείς που πιστέψατε ότι στον Ψυχρό Πόλεμο αντιστάθηκαν στα κομμουνιστικά καθεστώτα τα φιλελεύθερα καθεστώτα της Δύσης (αφήνω πια τα δεξιά!) εσείς που πλανάσθε ότι ήταν αντίθετοι στον κομμουνισμό οι πολιτικοί της Αμερικής και του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας και της Δυτικής Γερμανίας, εσείς που τολμήσατε να θεωρήσετε πολέμιους του κομμουνισμού τους γνωστούς συνοδοιπόρους Ουίνστον Τσόρτσιλ, Τζον Κένεντι, Ρόναλντ Ρίγκαν, Μάργκαρετ Θάτσερ, εσείς που υμνείτε τους γλείφτες της Μόσχας, τους αγορασμένους με ρούβλια διανοούμενους και συγγραφείς Αλμπέρ Καμί, Ραιημόν Αρόν, Άρθουρ Καίσλερ, Ιγκνάτσιο Σιλόνε, Τζορτ Όργουελ, κ.α., εσείς που θεωρείτε ότι έκαναν αντίσταση στα κομμουνιστικά καθεστώτα κάτι ύποπτα βολεμένα υποκείμενα τύπου Αντρέι Ζαχάροφ, Αλεξάντρ Σολζενίτσιν, Βάτσλαβ Χάβελ, και εκείνοι οι δυο ελεεινοί πολωνοί ολιγάρχες, ο Λεχ Βαλέσα και ο Κάρολ Βοϊτίλα, ο γνωστός στο υπόκοσμο και ως «Πάπας Ιωάννης Παύλος ο 2ος», όλοι εσείς, πηγαίνετε αμέσως ντροπιασμένοι στη γωνίτσα σας. Και ζητήστε γονυπετεις συγγνώμη από την Κλειώ, Μούσα της Ιστορίας.

 
Όχι, κυρίες και κύριοι! Τον κομμουνισμό των πολέμησαν μόνο τα Κομμουνιστικά Κόμματα της Δύσης! Αυτά, για να μάθετε, νίκησαν το τέρας του σταλινισμού και αυτό με αίμα και αγώνα, δηλαδή με «λαϊκές κινητοποιήσεις και ψηφίσματα»--κυρίως ψηφίσματα, που ως γνωστόν καθένα από αυτά έκανε το Κρεμλίνο να τρίζει συθέμελα--γκρέμισαν το θηρίο!
 

«Ηταν τα ΚΚ της Δύσης αυτά που με λαϊκές κινητοποιήσεις και ψηφίσματα διαμαρτύρονταν για τις σοβιετικές επεμβάσεις στην Τσεχοσλοβακία και στο Αφγανιστάν, για τη δικτατορία του Γιαρουζέλσκι, για τη σφαγή στην Τιενανμέν. Οι κομμουνιστές της ανανέωσης και όχι η Δεξιά. Οι κομμουνιστές της ανανέωσης ήταν αυτοί που δεν δίστασαν να έλθουν σε σύγκρουση με τη Μόσχα και να προβάλουν το αίτημα του σοσιαλισμού με ελευθερία, δημοκρατία και ανθρώπινο πρόσωπο, που γεννήθηκε το 1968 στην Πράγα από τον λαό της Τσεχοσλοβακίας και το Κομμουνιστικό Κόμμα».
 

ΥΓ. Μόνο ένα σημείο διέφυγε στον νέο Θουκυδίδη:  
Να εξάρει ιδιαιτέρως τον αντικομμουνιστικό αγώνα του ΚΚΕ Εσωτερικού, που τον έκανε στηριγμένο στη χρηματοδότηση της δημοκρατικής ουτοπίας της Ρουμανίας, του μεγάλου φιλελεύθερου δημοκράτη ηγέτη Νικολάε Τσαουσέσκου.




Δεν υπάρχουν σχόλια: