"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΠΛΗΚΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΑ: Επιτέλους: Να ποιος ήταν χειρότερος, ο Χίτλερ ή ο Στάλιν

Ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος τουιτάρει ένα απολαυστικό κείμενο του μουσικού Δημήτρη Οικονομάκη σε γνωστό Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης (και οι δυο μαοϊκοί τότε), με την αυτοσαρκαστική λεζάντα "Ό,τι δε μας σκοτώνει, μάς κάνει πιο δυνατούς":


Η ανάρτηση του Δημήτρη Οικονομάκη


Μετά από απαίτηση των παλιών μου συντρόφων αναγκάζομαι να σπάσω την σιωπή μου και να τοποθετηθώ πάνω στο φλέγον θέμα που ταλανίζει την ταλαίπωρη ελληνική κοινωνία. 


Ποιός ήταν πιό κακός; Ο Xίτλερ ή ο Στάλιν;
 

Ποιοί διαδίδουν την ανιστόρητη θεωρία των 2 άκρων;


Ας ξεκινήσω με το δεύτερο.
 

Η θεωρία των 2 άκρων εφευρέθηκε από τον Μεγάλο Τιμονιέρη, τον Πρόεδρο της καρδιάς μας, σύντροφο Μάο Τσε Τουγκ.
 

Από αυτόν πήραν την ιδέα κάτι τύποι σαν την Χάνα Άρεντ και τον Αλμπέρ Καμύ και έγραψαν τα αντιδραστικά πονήματα “ οι ρίζες του ολοκληρωτισμού¨και ο “επαναστατημένος άνθρωπος”.


Μετά το 20ο συνέδριο του ΚΚΣΕ όπου τα εγκλήματα του Πατερούλη άρχισαν να βγαίνουν στην φόρα, ο Μάο διέκοψε τις σχέσεις με την ΕΣΣΔ και σταδιακά έφτασε να την αποκαλεί Σοσιαλ-φασιστική και Σοσιαλ-ιμπεριαλιστική.  Ταύτιζε δηλαδή τους κομμουνιστές με τους φασίστες!
 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος θεωρούσε σοσιαλ-φασιστα όχι τον σ. Ιωσήφ, τον οποίο και συμπαθούσε - 70% σωστός, 30% λάθος…άρα εντάξει- αλλά τον Χρουτσώφ και τον Μπρέζνιεφ.
 

Εμείς, οι έλληνες οπαδοί του, Εκκετζήδες και Πιπισιπίδες, μισούσαμε τους σοβιετικούς και αγαπούσαμε τους Κινέζους, τους Αλβανούς, τους Καμποτζιανούς και τους Βιετναμέζους. Και κάπως λιγότερο τον Τσαουσέσκου - τον οποίο οι Ρώσοι αποκαλούσαν …Αδόλφο των Βαλκανίων- και εκεί τα βρίσκαμε με τους φίλους μας τους Ρηγάδες.
 

Μπερδευτήκαμε λίγο όταν οι Βιετναμέζοι, ακολουθώντας τις σοβιετικές προτροπές , εισβάλουν στην Καμπότζη και ανατρέπουν τον αγαπημένο μας Πολ Ποτ, ο οποίος μόλις είχε εξοντώσει το 1/3 του πληθυσμού…καπιταλιστικά αποβράσματα και τέτοια.
 

Καπάκι μπήκε η Κίνα στο Βιετνάμ γιά να τους τιμωρήσει και ήρθαμε στα ίσα μας.
 

Κατεβαίνω και εγώ στη συνέλευση της Νομικής γιά να υπερασπιστώ την εισβολή των Κινέζων - οι γενικές συνελεύσεις τέτοια θέματα έλυναν κυρίως- και κάτω από την γενική κατακραυγή χρησιμοποίησα ένα επιχείρημα που θα μείνει στην ιστορία. “ Αν καταδικάσετε την εισβολή των Κινέζων κομμουνιστών σημαίνει ότι ξεπλένετε την Αμερικανική επέμβαση” .
 

Χαίρομαι που το χρησιμοποιούν και οι φίλοι μου στην Αυγή και στην ΕΦΣΥΝ μέχρι σήμερα..


Τώρα τους Κνίτες τους αποκαλούσαμε σοσιαλ-φασίστες, τους θεωρούσαμε σαν τους κύριους εχθρούς του κινήματος, πολύ χειρότερους από τους δεξιούς.
 

Αυτοί μας αποκαλούσαν πράκτορες της CIA και σε κάθε ευκαιρία μας πλάκωναν στο ξύλο.
 

Κάποια στιγμή δικαίωσαν απόλυτα τον φασιστοειδή χαρακτηρισμό μας, όταν με στρατιωτικούς σχηματισμούς και ροπαλοφόροι, εκκένωσαν την κατάληψη του Χημείου από αριστεριστές και άλλους πράκτορες. Έκτοτε φέρουν το προσωνύμιο “ΚΝΑΤ”.


Αλλά και οι δικοί τους χαρακτηρισμοί περί CIA μάλλον δικαιώθηκαν.Γιατί όταν οι αρχηγοί μας, και εμείς βέβαια, άρχισαν να πλακώνονται μεταξύ τους ο ένας, ο Χρήστος, με την σύμπνοια της ΚΕ, αποκάλυψε ότι ο άλλος, ο Πέτρος, ήτο περίπου πράκτορας. Oχι της CIA βέβαια αλλά της Μοσάντ.


Έπειτα η Αλβανοί σκοτώθηκαν με τους Κινέζους ανταλάσοντας χαρακτηρισμούς που θα έκαναν τον Κοντονή να κοκκινίσει. 


Το ΚΚΕ μ-λ διασπάστηκε και οι αποχωρήσαντες ονομάστηκαν Μ-Λ ΚΚΕ. Και οι Κινέζοι ανακάλυψαν την φασιστική συνομωσία της συμμορίας των 4 , χήρα του Μάο & friends, και τους έχωσαν στα μπουντρούμια.
 

Και εμείς σαν ζαλισμένα κοτόπουλα ...
είχαμε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια.


Εγώ το έριξα στα ρεμπέτικα κι άρχισα να βγάζω κανά φράγκο και να μυούμαι στην καπιταλιστική ιδεολογία.
 

Άλλοι φίλοι μείναν στα κόμματα και τα αποκόμματα κυνηγώντας το άπιαστο όνειρο της εξουσίας.
 

Και, γιά δες φίλε μου! Το πέτυχαν και είναι μιά ωραία παρέα.


Όσο γιά το ποιός ήταν ο πιό κακός…νομίζω ο Αδόλφος.
 

Μπορεί και να παρασύρομαι συναισθηματικά αλλά πως να ξεχάσω το ρίγος της συγκίνησης όταν πληροφορήθηκα από τον καθοδηγητή μου ότι, εκτός από Μαοικός ήμουν και Σταλινικός..

Δεν υπάρχουν σχόλια: