«Καθαρή και ισχυρή εντολή για να υλοποιήσουμε το “πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης”. Τη μόνη ελπίδα του λαού μας».
«4η δέσμευση: Δίκαιη φορολογία. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Αντικατάστασή του με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας».
«Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω από την άμεση έναρξη υλοποίησης του προγράμματος της Θεσσαλονίκης».
«Επί 5 χρόνια δεν δίστασαν να φορτώσουν σε έναν ολόκληρο λαό τα χρέη των τραπεζών. Να κλέψουν εισοδήματα και συντάξεις».
Τα προεκλογικά, κατά κύριο λόγο, tweets («τιτιβίσματα») του αντιπολιτευόμενου, ακόμα, Αλέξη Τσίπρα τον ακολουθούν πια σε κάθε του βήμα και είναι τεκμήρια μιας αθέατης, διαδικτυακής «πινακοθήκης» που εικονογραφεί την ιστορία της χώρας με τον δικό της εύγλωττο τρόπο.
Την επομένη της παραφιλολογίας που αναπτύχθηκε με φόντο την άτυχη στιγμή της πρωθυπουργικής «παρέμβασης» μέσω Twitter στον Τούρκο συνάδελφό του Αχμέτ Νταβούτογλου, φαντάστηκα τους μεγάλους πολιτικούς της Μεταπολίτευσης που δεν πρόλαβαν την επανάσταση του Ιντερνετ. Φαντάστηκα τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Ανδρέα Παπανδρέου εκείνη τη μακρινή πια, σχεδόν ξεχασμένη 9η Μαρτίου του 1985, όταν ο τότε πρωθυπουργός και ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας (ενάντια σε όλες τις ενδείξεις και προσδοκίες) τον Χρήστο Σαρτζετάκη. Θα είχε λογαριασμό στο Twitter ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, κι αν είχε, θα έμπαινε στον πειρασμό να «σχολιάσει» την απροσδόκητη επιλογή του «Ανδρέα»;
Η ευκολία με την οποία χρησιμοποιούσε ο Αλέξης Τσίπρας το Twitter πριν γίνει πρωθυπουργός μπορεί να του δημιουργεί σήμερα προβλήματα, αλλά την ίδια στιγμή σκιαγραφεί μια εποχή «αθωότητας» για τον ίδιο και το κόμμα του. Το «λάθος» της Κυριακής ήταν πολύ πιο σοβαρό:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου