"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα η Αγία Βαρβάρα

"Aποκαλυπτει" το ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθεί στις 6 το απόγευμα το σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας μετά από τηλεφωνική συνομιλία που είχαν νωρίς το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Ο πρωθυπουργός πήρε την πρωτοβουλία μετά από παρότρυνση του Αλέκου Φλαμπουράρη ο οποίος είχε στενές σχέσεις με την (Αγία) Βαρβάρα στην εφηβεία του.

Τότε που η Βαρβάρα ήταν μια καλλονή των δυτικών προαστείων την οποία κάθε φορά που την έβλεπε η παρέα του Αλέκου σταυροκοπιόταν.

Ετσι η νεαρή κοπέλα ονομάστηκε Santa Barbara.

Επειδή την κυνηγούσαν τα τεκνά καβάλα στα παπιά με κομμένη εξάτμιση αλλά εκείνη δεν ενέδιδε σε κανέναν- αφοσιωμένη στην παρθενία της-ανεδείχθη σε Αγία.

Ο Αλέκος που είχε στο μεταξύ πιει πολλούς φραπέδες προσπαθώντας να παραμυθιάσει την τότε εκρηκτική καλλονή θέλησε αυτή τη φορά να ζητήσει την βοήθειά της ώστε να εξευρεθεί πολιτική λύση στην Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα.


Πολιτική λύση είναι να σου δίνουν δανεικά και αγύριστα οι εταίροι για να πληρώσεις τους μισθά του Καλφαγιάννη, του Ταγματάρχη, του Τσακνή και τα τροφεία του Φωτόπουλου.


Το σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας θα υποδεχθεί στην είσοδο του Μεγάρου ο Θοδωρής Μιχόπουλος ενώ από τα μεγάφωνα της μονταζιέρας του Μαξίμου (το μόνο εργαλείο που άφησε ο πρώην πρωθυπουργός Σαμαράς στον διάδοχό του) θα ακούγεται ο εθνικός μας ύμνος Πίνω μπάφους και παίζω προ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: