"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Καθιερώνεται ως παγκοσμίως δημοφιλής προορισμός για γκολφ - Εμείς τί κάνουμε?

Για την περαιτέρω καθιέρωσή της ως ένας από τους δημοφιλείς προορισμούς για τους ανά τον κόσμο λάτρεις του γκολφ κινείται το τελευταίο διάστημα η Τουρκία, η οποία λάνσαρε πρόσφατα μια σχετική προωθητική πρωτοβουλία για την ενίσχυση του μεριδίου της στην παγκόσμια αγορά γκολφ. Με βάση μια σχετική έκθεση για τα τουριστικά θέρετρα γκολφ στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου της εταιρείας KMPG, η Τουρκία προσφέρει σήμερα τις καλύτερες προοπτικές για μεσομακροπρόθεσμη ανάπτυξη του συγκεκριμένου τομέα, σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες. Σύμφωνα με την έκθεση, η Τουρκία διαθέτει τον πέμπτο υψηλότερο αριθμό παραθαλάσσιων οργανωμένων θερέτρων γκολφ στην περιοχή, πίσω από Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία και Γαλλία, ούσα όμως η πρώτη χώρα μεταξύ των αναπτυσσόμενων.
Πάντως, στην Τουρκία, η συντριπτική πλειονότητα των γηπέδων γκολφ συνδυάζεται μόνο με ξενοδοχεία και όχι με τουριστικές κατοικίες, που είναι η πιο διαδεδομένη μορφή τέτοιων αναπτύξεων. 

Σύμφωνα με την KPMG, στη Μεσόγειο, πάνω από το 15% των γηπέδων γκολφ συνδυάζεται με ενοικιαζόμενες τουριστικές κατοικίες, συνήθως μαζί με ένα ξενοδοχείο. Πρόκειται για τάση που γνωρίζει όλο και μεγαλύτερη διάδοση, κάτι που αναμένεται να συμβεί σύντομα και στην Τουρκία, η οποία επωφελείται από τις ανταγωνιστικές τιμές που προσφέρει και την υψηλή τουριστική κίνηση, για να προσελκύσει όλο και περισσότερους παίκτες γκολφ.

Πλέον, σε μια προσπάθεια να αυξήσουν το μερίδιο αγοράς της Τουρκίας, ιδίως μεταξύ των Γάλλων παικτών γκολφ, πολλοί εκ των οποίων επιλέγουν γήπεδα στην Τυνησία ή στο Μαρόκο, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Δυτικής Μεσογείου της Τουρκίας, σε συνεργασία με τις Τουρκικές Αερογραμμές, λάνσαρε πρόσφατα μια εκτενή προωθητική καμπάνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: