"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Σε ποια χώρα ζούμε;


Οταν στο μέλλον ο ιστορικός ερευνητής των όσων συνέβησαν στην Ελλάδα φθάσει στο κεφάλαιο της άνοιξης του 2015 και αναζητήσει πληροφορίες από το Αρχείο της Βουλής, θα εκπλαγεί. Θα νομίσει ότι έγινε λάθος χρονολόγηση. Ολα θα παραπέμπουν σε μια χώρα που έχει αφήσει πίσω την κρίση και έχει πια άλλες προτεραιότητες. Γιατί θα ήταν δύσκολο να αντιληφθεί ότι, ενώ ακόμη η χώρα έτρεχε με φόρα στον γκρεμό και ενώ τα Μνημόνια ήταν ακόμη στο φόρτε τους, συστηνόταν Εξεταστική Επιτροπή για να αναζητηθεί το πώς μπήκε η Ελλάδα και παρέμεινε στο Μνημόνιο.
 
Και συγχρόνως υπήρχε μια άλλη Επιτροπή που συγκρότησε η πρόεδρος της Βουλής με μέλη κάποια φιλαράκια από το εξωτερικό (όπως ο τύπος με τη σαγιονάρα στο Περιστύλιο) για να αποφανθούν ποιο τμήμα του χρέους, το οποίο ακόμη αυξάνεται, ήταν επονείδιστο

Αν είναι τόσο απλό, ας τους καλέσουμε να βγάλουν επονείδιστα και τα δικά μας στεγαστικά...  

Η εικόνα αυτή καλύπτει όλο το κοινοβουλευτικό έργο, που οι προτεραιότητές του δεν θυμίζουν σε τίποτα την πραγματική κατάσταση της χώρας: κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄, απελευθέρωση κρατουμένων ακόμη και για βαριά κακουργήματα και τρομοκρατία λόγω προβλημάτων υγείας. Και για να μην υπάρξουν αμφιβολίες, βρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να προτείνουν την κατάργηση του πλαισίου που υιοθετήθηκε μετά το κάψιμο της Αθήνας το 2008, την πρώτη βίαιη καταστροφή της πρωτεύουσας σε καιρό ειρήνης. Κατάργηση των διατάξεων για όσους χρησιμοποιούν κουκούλα αλλά και τη λήψη γενετικού υλικού από όσους... δεν το επιθυμούν.
 
Μόνο για το νομοσχέδιο για τις φυλακές υπάρχει επίσημη εξήγηση: την Παρασκευή ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος υποσχόταν στους απεργούς πείνας των Πυρήνων της Φωτιάς & Σία «ότι κάνουμε (σ.σ. ως κυβέρνηση) ό,τι μπορούμε».
 
Η αξιοπιστία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έναντι των Πυρήνων της Φωτιάς και του Σάββα Ξηρού διασώθηκε. Τα αιτήματα ικανοποιήθηκαν και η απεργία πείνας σταμάτησε...  

Τι κι αν η 13η σύνταξη πήγε για το μέλλον; 

Φαντασθείτε τον ιστορικό του μέλλοντος: 
Oταν δει μετά από όλα αυτά την τροπολογία, από τις πρώτες που ψήφισε η κυβέρνηση, για την προστασία των αιώνιων φοιτητών. 

Αντε να πιστέψει ότι ήμασταν στο 2015...

Δεν υπάρχουν σχόλια: