"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΛΑΘΡΟΜΑΧΜΟΥΤΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Άνθρωποι και κατσαρίδες



Από την [θλιβερή όπως φαίνεται] συγκέντρωση απουσίαζα. Ως εκ τούτου, και δίχως ρεπορτάζ που να μπορώ να εμπιστευτώ, αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο εκείνοι που επιτέθηκαν στον δημοσιογράφο Thomas Lacobi να ήταν όντως Χρυσαυγίτες που, όντως, ήταν εκεί. Βέβαια ο χαρακτηρισμός, συλλλήβδην, των συγκεντρωμένων στο Σύνταγμα ως “ακροδεξιών”, …δεν μου το κάνει εύκολο. Το μόνο φιλμάκι από το περιστατικό βρίσκεται στο zougla.gr και από αυτό τίποτα συγκεκριμένο δεν προκύπτει. Ούτε καν κάποια επίθεση…



Στις ειδήσεις του Σκάι, είδαμε / ακούσαμε τον αιμόφυρτο δημοσιογράφο να αντιπαρατίθεται με διαδηλωτές, με την κάμερα …εστιασμένη σ’ εκείνον. 


Στην παρατήρηση κάποιου [αόρατου]: “δεν φωτογράφιζες τη διαδήλωση, φάτσες φωτογράφιζες, τον ρόλο σου τον ξέρουμε”, ο Γερμανός του απαντά ο ρόλος μου είναι …να αποκαλύπτω το φασισμό που υπάρχει σ’ αυτήν εδώ τη χώρα”. 


Διαδηλωτής: “εσύ είσαι ο φασίστας που δεν αφήνεις το λαό να μιλήσει”.  


Ρεπόρτερ: “δεν είσαι λαός εσύ. Ένα κάθαρμα είσαι… μια κατσαρίδα …μια δειλή κατσαρίδα”
 
Ανάμεσα στις φωνές των [αόρατων πάντα] ακροδεξιών [;] ακούγεται κάποιος να μιλάει ενάντια στους “δημοκράτες δημοσιογράφους και τη δημοκρατία τους”… Το τι μπορεί να σκεφτεί κανείς για όλα αυτά επαφίεται στην πείρα, την καχυποψία ή την ευπιστία του. 


Σημειωτέον ότι το ρεπορτάζ των ειδήσεων έχει αποσυρθεί απ’ το YouTube, όπως και απ’ το site του Σκάι. Υπάρχει όμως στο Altsantiri, μονταρισμένο, και “φροντισμένο όπως πρέπει”…  https://www.altsantiri.gr/ellada/823481/i-stigmi-tis-epithesis-ston-germano-dimosiografo-apo-akrodexioys-sygklonizoyn-oi-eikones-video/
 

H ιστορία, εν ολίγοις, φιλοτεχνημένη από τον κύριο Lacobi, έχει ως εξής: η Ελλάδα είναι μια χώρα που διολισθαίνει στον φασισμό, με νεοναζί και ακροδεξιούς που διοργανώνουν διαδηλώσεις εναντίον μεταναστών, μη παραλείποντας να ξυλοκοπούν ρεπόρτερ που τραβούν φωτογραφίες …με την ύποπτη [βλ. πιθανώς …διατεταγμένη] ανοχή της Αστυνομίας [“με τόση Αστυνομία ολόγυρα, νόμιζα ότι μπορώ να κάνω την δουλειά μου”].
 
Αυτά, με τη δημοσιογραφική υπογραφή ενός πολίτη, του κράτους – βασικού υπέυθυνου για τα δεινά που πλήττουν την Ελλάδα, ο οποίος...


 μας δυσφημίζει αδίστακτα και ο οποίος χαρακτηρίζει on camera, Έλληνες πολίτες ως “κατσαρίδες”, όταν αντιγυρίζουν τις συκοφαντίες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: