"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Σκουπίδια



Στον σκουπιδότοπο της Ιστορίας «φιλοξενούνται» κάθε λογής πολιτικοί και οι πολιτικές τους που δήθεν θα έφερναν την άνοιξη, αλλά στην πράξη αποδείχθηκαν πιο στεγνές και από μια αποξηραμένη λίμνη.


 
Στον σκουπιδότοπο της Ιστορίας είναι πεταμένοι πολιτικοί που κατάφεραν να ξεγελάσουν τον λαό, να τον πείσουν ότι μπορούν να του αλλάξουν τη μοίρα, να του χαρίσουν μια καλύτερη ζωή…


 
Στον σκουπιδότοπο της Ιστορίας μπορεί κανείς να βρει αγύρτες, δημαγωγούς, καιροσκόπους, αριβίστες πολιτικούς, που κολάκευσαν τον λαό, του χάιδεψαν τα αφτιά, του χτύπησαν φιλικά την πλάτη, του είπαν όσα ήθελε να ακούσει, μόνο και μόνο για να κερδίσουν την εξουσία και να παραμείνουν σε αυτή.


 
Στον σκουπιδότοπο της Ιστορίας βρίσκονται καταχωνιασμένοι, γιατί εκεί τους έχουν αποθέσει οι λαοί, πολιτικοί οι οποίοι αποδείχθηκαν επιλήσμονες των υποχρεώσεων και των καθηκόντων τους. Γιατί, αντί να προσφέρουν στην ενότητα, στην αλληλεγγύη, στην ομόνοια, έστρεψαν όλη τους την προσπάθεια στο πώς θα διχάσουν τον λαό, στο πώς θα προκαλέσουν κοινωνικούς αυτοματισμούς, στο πώς θα στρέψουν τον έναν εναντίον του άλλου.


 
Στον σκουπιδότοπο της Ιστορίας θα βρει επίσης κανείς πολιτικούς οι οποίοι υποσχέθηκαν την κάθαρση και τη διαφάνεια του δημόσιου βίου, αλλά όλες τους οι ενέργειες και οι κινήσεις είχαν έναν και μόνο στόχο στο πώς θα κατασκευάσουν ενόχους, θα καταγγείλουν πολιτικούς τους αντιπάλους, θα χρησιμοποιήσουν τη Δικαιοσύνη ως το μακρύ τους χέρι για να επιτύχουν τους στόχους τους.


 
Στον σκουπιδότοπο της Ιστορίας υπάρχουν ακόμη πολιτικοί οι οποίοι δεν τήρησαν ουδεμία από τις δεσμεύσεις που είχαν αναλάβει ενώπιον του λαού και όταν οι πολίτες τούς εγκάλεσαν γι' αυτό, στρέβλωσαν την πραγματικότητα, διέστρεψαν την ουσία, παραποίησαν την αλήθεια, επιδόθηκαν σε κατασκευές προκειμένου να αποκτήσουν άλλοθι.


 
Στον σκουπιδότοπο της Ιστορίας υπάρχουν ως απόβλητα πολιτικοί οι οποίοι στο όνομα της νομιμότητας, της τιμιότητας και της ηθικής έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους προκειμένου να υπονομεύσουν θεσμούς, να ακυρώσουν άλλους, και άλλους να τους καταστήσουν υποχείριά τους, όλα προς ίδιον όφελος.


 
Στον σκουπιδότοπο της Ιστορίας βρίσκονται  επίσης...

 απομεινάρια απόψεων που ανταγωνίζονται φασίζουσες λογικές για τον Τύπο και τους ανθρώπους του…


 
Στον σκουπιδότοπο της Ιστορίας μπορεί κανείς να ανακαλύψει διχαστικές πολιτικές του τύπου «ή εμείς ή αυτοί», «ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν» και «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εχθρός μας»...


 
Ο σκουπιδότοπος της Ιστορίας σε λίγο, είναι βέβαιο, θα μεγαλώσει κι άλλο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: