"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Πόλεμος με γερό ΚΟΜΠΟΔΕΜΟΣ

Καλή η κοινωνική δικαιοσύνη, ο σοσιαλισμός, λα ρεβολουθιόν, αλλά ακόμα καλύτερη μια βίλα με μια μεγάλη… πισινάρα





Ο μόνος Ιγκλέσιας που αξίζει τον κόπο στον ισπανικό δημόσιο βίο είναι ο Χούλιο


Ο Πάμπλο, ο σιγανοπαπαδίτσας σοσιαλιστάκος με το μουσάκι, είναι νούμερο. Τον πιάσανε στα πράσα να αγοράζει βιλάρα με πισίνα και, εδώ και ημέρες, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.



Η «δημοκρατία» σε άρθρο της έγραψε ότι «Η αγορά της πανάκριβης βίλας με πισίνα στα περίχωρα της Μαδρίτης από τον επικεφαλής των Ποδέμος Πάμπλο Ιγκλέσιας και τη σύντροφό του και εκπρόσωπο του κόμματος Ιρένε Μοντέρο οδήγησε τα μέλη της αριστερής ισπανικής παράταξης να ζητήσουν τη διεξαγωγή ψηφοφορίας παροχής ψήφου εμπιστοσύνης για τα ηγετικά πρόσωπά της».

 
Αυτό κι αν είναι λαϊκή συμμετοχή στα πλούτη και στις χλιδές. Εσύ μπορεί να μη διαθέτεις ούτε πεσέτα ούτε ριάλι ούτε φιορίνι ούτε ευρώ ούτε σκάφη να πλυθείς, αλλά, αν σε πιάσει η σοσιαλιστική η μέθεξη, μπορείς να μουσκέψεις (νοερά) από τα απόνερα της πισίνας του κολλητού του Τσίπρα, αφού θα έχεις εγκρίνει με την ψήφο σου την αγορά της!

 
Ωραίο σπορ αυτό. Να πηγαίνουμε έξω από τις σπιταρόνες των απανταχού μπρούκληδων, να στήνουμε κάλπες και να βγάζουμε την καλοπέρασή τους αυτοδύναμη! 


Μη γελάτε, μη χαχανίζετε, μη χαμογελάτε πονηρά. Στ’ αλήθεια, καλέ, είναι σοσιαλιστές. Τ’ ορκίζονται. Να μην αξιωθούν να δουν τον κομμουνισμό να στρίβει τη γωνιά, αν σας λένε ψέματα. Αυτοί κονομάνε και καλοπερνούν ούτως εν είδει πρόβας. Να, έτσι, για να δει ο κόσμος πώς θα ζει αν οικοδομηθεί ο σοσιαλισμός.

 
Μετά τον σάλο που ξέσπασε στην Ισπανία, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας ανέφερε στο facebook ότι έλαβε από κοινού με τη σύντροφό του ένα 30ετές ενυπόθηκο δάνειο 540.000 ευρώ για να αγοράσει την κατοικία. “Ξέρουμε ότι πολλές ισπανικές οικογένειες δεν μπορούν να υποστηρίξουν ένα τέτοιο δάνειο, ακόμη και με δύο μισθούς, και γι' αυτό πιστεύουμε ότι είναι τόσο σημαντικό να έχουν όλοι αξιοπρεπείς μισθούς


Εκ των προαναφερθέντων καθίσταται πλέον σαφές ότι η Αριστερά...


 δεν έχει απλά εξελίξει, αλλά τερματίσει την έννοια… «δούλεμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: