"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Το Σκοπιανό «λύνεται»

Οι θεωρίες για τους Ελληνες και η σημασία τους στο ονοματολογικό




Ο υπογράφων έχει υποστηρίξει ότι οι βορειοδυτικοί θέλουν να δώσουμε στον Ζάεφ το όνομα της Μακεδονίας, επειδή δεν πιστεύουν ότι είμαστε Ελληνες! 


«Τι σχέση έχετε εσείς με τον ιστορικό Ελληνισμό;» ρωτούν


Αποδέχονται, δηλαδή, τη θεωρία του Γερμανού Φαλμεράγιερ (19ος αι.) ότι οι Νεοέλληνες είμαστε... Σλάβοι (!) ως εάν η ιστορία μας στη χερσόνησο του Αίμου άρχισε τον 6ο αιώνα μ.Χ., όπως των Σλάβων. Που κατοικούσαν στα βόρεια των Καρπαθίων (Σκυθία), μεταξύ Βιστούλα και Δνείπερου, αλλά άρχισαν σιγά σιγά να κατεβαίνουν νοτιότερα, αναζητώντας «εύκρατο» κλίμα. (Σημ.: Για να αποφευχθούν παρεξηγήσεις, δεν δέχομαι αυτό που λένε κάποιοι, ότι το όνομα «Σλάβοι» συνδέεται με τη λατινική λέξη «slavus»=σκλάβος. Το όνομά τους συνδέεται ετυμολογικά είτε με τη «slava»=δόξα, άρα οι «ένδοξοι» είτε με τη ρωσική λέξη «slovo»=λόγος, δηλαδή αυτοί που έχουν καλό λόγο, σε αντίθεση με τους «nemcy»=άλαλοι, ή με παραφθορά της ρίζας «skloak-sklav»=ρυάκι, ποτάμι, λίμνη, δηλαδή οι άνθρωποι που ζουν δίπλα στα νερά.)


Γιατί, λέτε, οι δυτικοί δεν μας θεωρούν Ελληνες; 


Κατά τη γνώμη μου, οι λόγοι είναι δύο:


α) Μέχρι την πτώση της Πόλης στον... Ερντογάν (συγγνώμη, λάθος, άλλο... σουλτάνο εννοούσα, αλλά μου ξέφυγε!) εμείς, οι νεότεροι Ελληνες, σε μια σχέση που προσωπικά θεωρώ εθνο-πολιτισμικώς κοινή με τους Λατίνους, κυβερνήσαμε την Ευρώπη επί 1.000 χρόνια, μέχρι τον Ατλαντικό από δυσμάς, τον Εύξεινο βορειοανατολικώς, την Αραβική Χερσόνησο ανατολικώς, ολόκληρη τη Βόρ. Αφρική νοτίως... Η Ρώμη, η Κωνσταντινούπολη, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη ήσαν όχι απλώς πολιτισμικά κέντρα της Ευρώπης, ήσαν η πολιτική και η πολιτισμική οριοθέτηση της γηραιάς ηπείρου... Θέλατε κι άλλο μαχαίρι στην πειρατική ψυχοτροπία των Γερμανών Φαλμεράγιερ; Αποφάσισαν έτσι αυτοί ότι δεν είμαστε Ελληνες (ή Ελληνορωμαίοι) αλλά «Σλάβοι»!


β) Για να φανεί ...

 
πόσο υπαρξιακά συνδέεται η θρησκεία με τους λαούς -κόντρα σε όσα ανιστόρητα κορυβαντιούν οι φραγκογερμανοί μαρξιστές-, θα πω ότι το Σχίσμα της Χριστιανικής Εκκλησίας (1054 μ.Χ.), με υπεύθυνους τους πάπες, παρέδωσε την Ευρώπη αρχικώς μεν στα χέρια βορειοδυτικών αγγλο-φραγκο-γερμανών πειρατών, που βαθμηδόν επικάθισαν και στον ίδιο τον τράχηλο των ρωμαιοκαθολικών παπών, αργότερα δε παρέδωσε τους Νεοέλληνες στον... Ερντογάν (συγγνώμη, κάνω πάλι λάθος, άλλον σουλτάνο εννοώ!), ενώ επετέθη θανάσιμα τρεις φορές στους... Σλάβους! (Ανάμεσα στους οποίους φαίνεται ότι σήμερα εντάσσουν οι δυτικοί και εμάς, ως «εξ ορισμού» εχθρούς!) Μία φορά διά του Ναπολέοντα, δεύτερη φορά διά του Χίτλερ, τρίτη φορά διά του Κλίντον που κατακρεούργησε το Βελιγράδι, για να ξαναέλθει στη χερσόνησο του Αίμου ο... Ερντογάν (συγγνώμη, εδώ ΔΕΝ κάνω λάθος, την αλήθεια λέω!).


Μπορείτε, προς επιβεβαίωση, να ρωτήσετε τρεις περιφερειακούς ηγέτες, που έχουν αρχίσει... σαλονιάσματα στον Ερντογάν: τον Σέρβο Βούτσιτς, τον Σκοπιανό Ζάεφ που θέλει να δώσει στη χώρα του το όνομα «Μακεδονία», αφού σήμερα «δεν υπάρχουν» (τάχα...) «κληρονόμοι Ελληνες», και τον Αλβανό Ράμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: