"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΔΙΚΟ: Εν τούτω Καρανίκα



Σερβιτόρος, μπογιατζής, ντελιβεράς, παρκαδόρος κ.λπ. Επαγγέλματα πολύτιμα για το κοινωνικό σύνολο, από τα οποία σιτίζονταν πολλοί πριν αναρρηθούν με το σπαθί τους σε αξιώματα, πλουτίσουν ή γίνουν με ζήλια τρίτων, δακτυλοδεικτούμενοι. Τα διαβάζουμε σε εξομολογήσεις «επωνύμων» όπου μαζί με μια πινελιά νοσταλγίας παραδίδονται δωρεάν συμβουλές προς φιλόδοξους νέους: στοχοπροσήλωση, εργατικότητα και πίστη σε αξίες τα μυστικά της επιτυχίας.


«Το γκαρσόνι». Ετσι φωτογραφίζεται με τρόπο υποτιμητικό, αγενώς και με ταξική υπεροψία εις εκ των εμβληματικών συνεργατών του πρωθυπουργού. Ο ρόλος του επισημοποιήθηκε και στο ΦΕΚ: «...αναλαμβάνει καθήκοντα ειδικού συμβούλου στο γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού, στη γενική γραμματεία πρωθυπουργού». Αυτό έγινε τον Φεβρουάριο 2016, τέσσερις μήνες μετά τη δεύτερη επικράτηση ΣΥΡΙΖΑ σε βουλευτικές εκλογές, ύστερα από θέρος τρόμου και την πανηγυρική λαϊκή εντολή προς υιοθέτηση του «Οχι». 


 Ολα έχουν τη σημασία τους. Ο ξεχωριστός κ. Νικόλαος Καρανίκας εκ των διαπρύσιων λογχοφόρων της πάλαι ποτέ συμπαγούς ιδεολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, χρήστης ακτιβιστικών σχημάτων που ταυτοποιούσαν το συντροφικό αριστερό DNA, ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για τη ζηλευτή-εθνικής σημασίας;-θέση.  


Ας του συγχωρεθεί η αστική διολίσθηση σε γενναίο, δημοσίως εκπεφρασμένο θαυμασμό για κορυφαία εδώ και δεκαετίες παρουσιάστρια της TV.


Ο κ. Καρανίκας είναι γάργαρος, δεν αυτολογοκρίνεται, έχει κατακτήσει με εμφανές κόστος το πηγαίο της έκφρασης. Πόσοι από τους κατηγόρους του μπορούν να επαίρονται εξίσου;  


Δείγματα εξάρτυσής του: «Ανθρωπος γίνεσαι στο συλλογικό και στους κοινωνικούς αγώνες, η καριέρα είναι σαν τη χολέρα»· «Δεν υπηρέτησα τον ελληνικό στρατό καθαρά για θέμα ιδεολογίας... αν ζούσα σε χώρα που πίστευε σε υψηλά ιδανικά, με γερή παιδεία και υγεία, τότε ναι, θα υπηρετούσα» – ο κ. Καμμένος ακούει; 


Ο ειδικός σύμβουλος, σε παλαιότερο σημαίνον άρθρο του στην «Αυγή» έκανε ένα ταχύτατο φυλλομέτρημα του χάσματος των τάξεων: «Εμείς διαβάζαμε Τολστόι, Βάρναλη, Λένιν, Μαρξ, Μπακούνιν, αγαπούσαμε και τον Ντοστογιέφσκι, πηγαίναμε να δούμε Ταρκόφσκι, Βισκόντι και Αγγελόπουλο...» Κι εκείνοι; «Διαβάζανε “4 τροχούς” και “Marie Claire”».  


Οι αντίπαλοί του ας το αναγνωρίσουν. Ο κ. Τσίπρας...


υπό την επήρεια φιλίας, είχε την εκκωφαντική ψυχραιμία να συστήσει στο πανελλήνιο τον κ. Καρανίκα και να τον κάνει στρατηγό του επιτελείου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: