"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Θα κεράσει ο υπουργός Αποστόλου;



Το έχω ξαναγράψει. Το δυσκολότερο για τον γραφιά είναι να τιθασεύσει την οργή του ώστε η γραφή του να οδηγεί τον αναγνώστη σε νόημα. Αλλά πως τιθασεύεις οργή, εν προκειμένω;



Ας τα πάρουμε με τη σειρά. 


Διαδοχικά οι κυβερνήσεις είχαν σημαντικότερες έγνοιες από το νοιάξιμο για την προστασία ελληνικών προϊόντων, ήτοι εθνικού πλούτου. Προφανώς οι Ιταλοί ήταν πιο αργόσχολοι και φρόντισαν για την παρμεζάνα, για παράδειγμα, ώστε να μη δικαιούται κανένας άλλος να χρησιμοποιεί το όνομα αυτό. Ή οι Γάλλοι που έπραξαν το ίδιο για το ροκφόρ τους, τη σαμπάνια τους και ένα σωρό αλλά προϊόντα. Εμείς για τη φέτα μας, αφασία και αδιαφορία.







Σε ό,τι συμφωνίες σύναψε η Ευρωπαϊκή Eνωση με τρίτες χώρες, π.χ. με τον Καναδά, τη Νότιο Αφρική, τη Σιγκαπούρη, το Βιετνάμ κ.λπ., εμείς υπάκουα αποδεχτήκαμε, ξεπουλώντας κατ’ ουσίαν την ταυτότητα του προϊόντος μας και λύνοντας τα χέρια των «ξένων», ώστε να παράγουν «κάτι» σαν φέτα, ως φέτα!



Τόσο τα κάναμε μαντάρα, με αυτοκαταστροφική διάθεση, που να φανταστείτε νοιάστηκε η Ευρωπαϊκή Ενωση περισσότερο από μας, για μας! Και για να γλυκάνει το φαρμάκι ή ίσως και για να μας υποδείξει ότι αν εργαστούμε με σοβαρότητα και μεθοδικότητα μπορούμε ακόμα και τώρα κάτι να καταφέρουμε, ενέκρινε, από κονδύλι 12 εκατ. ευρώ –για όλες τις χώρες της ΕΕ για ανάδειξη εθνικών προϊόντων–, τη γενναιόδωρη παραχώρηση στη χώρα μας μόνο, των 6,5 εκατ. ευρώ (πάνω από τα μισά δηλαδή) για κάθε είδους προωθητική ενέργεια και διαφήμιση, άρα και ενημέρωση του διεθνούς κοινού και καταναλωτή, για το τι είναι αληθινή φέτα.



Η σχετική έγκριση αυτού του προγράμματος έγινε στις 19 Οκτωβρίου 2017 και είχαμε δυο μήνες διορία από την ΕΕ προκειμένου να ενεργήσουμε διαδικαστικά ώστε να λάβουμε τον «μπερτντέ» μαζί με τις ευεργεσίες του.  


Τις διαδικασίες ανέλαβε, φυσικά κατόπιν της κατευθυντικής «εξουσιοδότησης» του υπουργού Βασίλη Απόστολου, η ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Και ξένοιασε ο υπουργός, ότι όλα θα πάνε πρίμα!



Οπως ίσως υποψιάζεστε αγαπητοί αναγνώστες, το δίμηνο κατά τη λήξη του, δεν θεωρήθηκε αρκετός χρόνος στον κρατικό μας αργοκίνητο, ελεφάντινου βηματισμού, μηχανισμό. Γιαβάς – γιαβάς, μην και τους χτυπήσει καμία υπερκόπωση… Και ζητήθηκε παράταση.  


Φυσικά ο υπουργός δεν αναστάτωσε το σύμπαν της διοίκησης, όπως θα έκανε κάθε τυχαίος μάνατζερ στον πλανήτη της ιδιωτικής εργασίας και πρωτοβουλίας


Δεν έτριξε δόντια. 


Δεν πέταξε κανέναν ως ανίκανο. 


Δεν έλαβε κανένα μέτρο αποφυγής της επανάληψης του κακού. 


Δεν θεώρησε προδοσία την πράξη όλων αυτών, προς τον ελληνικό λαό που αιμορραγεί χρόνια και χρόνια οικονομικά, ώστε εν αγωνία να σπεύδουν και να γραπώνουν στον αέρα κάθε ευρώ οικονομικής ευεργεσίας…



Τίποτα απ’ όλα αυτά… Μια παρατασούλα μωρέ, τι ψυχή έχει; 

   
Και δόθηκε παρατασάρα. 


Δεύτερη παράταση σημειώστε κατόπιν αιτήματος του υπουργού. Αλλά… Μαντέψτε! Δεν έφτασε ούτε αυτή! Και χάθηκαν τα 6.500.000 εκατομμύρια, αγαπητοί!  


Ποιος να σε σώσει αν δεν θες εσύ να σωθείς; 


Τι το θες το χρήμα αφού υπάρχει μνήμα;



Και τι πράττει τώρα ο υπουργός Αποστόλου (υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων);  


Τα γνωστά. Ζητά την παραίτηση όλων των μελών του ΔΣ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. «Βαστάτε με!» που έλεγε και ο Νίκος Ρίζος στις μαυρόασπρες ταινίες. «Βαστάτε, Τούρκοι, τ’ άλογα» που λένε άλλοι!



Να σας θυμίσω ότι ο υπουργός Αποστόλου δεν δίνει έγκριση επί 10 μήνες στη «Διεπαγγελματική Φέτας», μια πρωτοβουλία ιστορική, όπου ενώθηκαν βιομήχανοι και κτηνοτρόφοι για έναν και μοναδικό κοινό σκοπό, την προστασία της ποιότητας και της ανάδειξης της αξίας ΠΟΠ φέτας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μια σύμπραξη που θεωρεί ότι μπορεί να δράσει αποτελεσματικότερα από το κράτος, ώστε να αποφεύγουμε καταστάσεις όπως οι ανωτέρω και όχι μόνο.



Ετσι είναι! Αν προκόψεις σε όλα τα δικά «σου», θες να έχεις λόγο και παρουσία και στων άλλων τις δουλειές! Οι επιτυχημένοι έχουν πάντα δυνάμεις και για άλλους τομείς… Πνιγήκαμε στους επιτυχημένους!



Μόνο μια απορία έχω ακόμα: 


Τα 6.500.000 ευρώ θα μας τα δώσει ο κ. Αποστόλου;  


Για να αντιμετωπίζουν την προσφορά 6.500.000 ευρώ με τέτοιο ραχάτι και σνομπισμό, φαντάζομαι θα τα έχουν εύκαιρα. Χαρά και στο πόσον! Μπορεί, όπως λένε οι μάγκες «χρέωσε τα σε μένα», να μας τα πετάξει ο υπουργός κιμπάρικα στο τραπέζι!

Τι έχει δει και η ΕΕ από μας!



ΥΓ Εχουμε νεότερα! Ο υπουργός Αποστόλου μας καθησύχασε ότι θα ενεργήσει για να μας δοθεί 5η (πέμπτη) προθεσμία από τις Βρυξελες. Ο κόσμος ειναι ακίνητος και περιμένει εμάς! Μείνετε άπαντες ήσυχοι, πατριώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: