"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ - ΕΘΝΙΚΑ ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ: Oπως με τις πλασματικές υπερωρίες

Γράφει ο ΦΑΛΗΡΕΥΣ


Η κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής Die Welt κατηγορεί την Ελλάδα ότι φουσκώνει τα νούμερα προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα.  


Στοιχειοθετεί, μάλιστα, την καταγγελία επικαλούμενη την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, η οποία υπολογίζει τον αριθμό των προσφύγων περίπου στα 2/3 του μεγέθους που δίνει η κυβέρνηση (44.000 κατά τον ΟΗΕ, 62.000 κατά την Αθήνα), καθώς και μη κατονομαζόμενους Ευρωπαίους αξιωματούχους.



Oπως ήταν φυσικό, ο αρμόδιος υφυπουργός Δ. Μπαλάφας αντέδρασε διαψεύδοντας απαξιωτικά το δημοσίευμα. «Προφανώς δεν ισχύουν όσα γράφει η Die Welt», δήλωσε και όλοι μπορούμε να φαντασθούμε το αφ’ υψηλού ύφος του Κερκυραίου που πήρε την (υφ)υπουργική αυθεντία του λίγο περισσότερο στα σοβαρά από όσο θα έπρεπε. Και επειδή ο Δ. Μπαλάφας είναι αριστερός, έχει δηλαδή ευθύνη να καθοδηγεί τη μάζα των πολλών προς το πραγματικό συμφέρον της, το οποίο βεβαίως αγνοούν τα άτομα που απαρτίζουν τη μάζα, απευθύνει και γενικές συμβουλές, σε τόνο πατρικό: «Πρέπει να τα βλέπουμε όλα υπό το φως των fake news» και προσθέτει (με νόημα, όπως θα έλεγε ένας καλός δημοσιογράφος...) ότι «ξέρουμε τι είναι και τι ρόλο παίζει η Die Welt».



Γιατί, όμως, είναι να είναι τόσο προφανής (sic) για τον υφυπουργό η απάτη εις βάρος της χώρας; 


Επειδή –απαντώ εγώ για λογαριασμό του, μια και ο ίδιος δεν μπορεί– ανέκαθεν η ωραιότερη χώρα του κόσμου, που κατοικείται από τον εξυπνότερο λαό του κόσμου, είναι το αντικείμενο του φθόνου όλων των άλλων, όπως πιστεύει πάντα κάθε ψώνιο για τον εαυτό του. 


Eχουμε ξεχάσει μάλλον τα greek statistics, εξαιτίας των οποίων διασύρθηκε η χώρα στην αρχή της κρίσης. Μας διαφεύγει ότι ακόμη στη χώρα μας το βαθύ σύστημα (η Grece profonde), αλλά και ένα υπολογίσιμο τμήμα του εκλογικού σώματος, θεωρούν ότι επρόκειτο για συνωμοσία.  


Ακόμη διώκεται ο Ανδρέας Γεωργίου από τη Δικαιοσύνη· ακόμη δεν του συγχωρούν ότι εφήρμοσε τις οδηγίες και τους κανόνες της ευρωπαϊκής αρχής στην ΕΛΣΤΑΤ· ακόμη και τώρα, έπειτα από τόσα χρόνια, τόσες αθωωτικές αποφάσεις και τόσες εκκλήσεις από διεθνείς φορείς και ευρωπαϊκά όργανα, θέλουν να τον δουν να καταδικάζεται.



Εφόσον, πάντως, ευσταθούν οι καταγγελίες της γερμανικής εφημερίδας, δεν μπορεί να μας διαφεύγει η ειρωνεία ότι η κυβέρνηση εκείνων που έχτισαν τη σταδιοδρομία τους επάνω στη μπούρδα περί ευημερούντων αριθμών και δυστυχούντων ανθρώπων, αντιμετωπίζουν σήμερα τους πλέον αδύναμους ανθρώπους, πρόσφυγες και μετανάστες, σαν πλασματικές υπερωρίες υπαλλήλων υπουργείου.



Από την άλλη πλευρά, δεν μπορεί να ισχύει ότι οι ξένοι έχουν πάντα δίκιο και εμείς άδικο. Το αποδεικνύει η πρόσφατη κατάθεση σε επιτροπή της Βουλής εκπροσώπου του Human Rights Watch, ο οποίος χαρακτήρισε τα στρατόπεδα στη Λέσβο και αλλού ως «στρατόπεδα συγκέντρωσης». Λάθος! Διότι ο όρος επινοήθηκε από τους Βρετανούς (concentration camp) κατά τον πόλεμο των Μπόερς, στα τέλη του 19ου αιώνα, για τα στρατόπεδα στα οποία έριξαν τα γυναικόπαιδα των Μπόερς. Διεθνώς, όμως, ο όρος ταυτίσθηκε με τους Γερμανούς (Konzentrationlager) μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Επομένως, η χρήση του όρου για την ελληνική περίπτωση είναι λάθος. Το σωστό θα ήταν αν είχε πει ότι...
 τα στρατόπεδα των προσφύγων στην Ελλάδα θυμίζουν γκουλάγκ


Πρώτη φορά Αριστερά έχουμε, στο κάτω κάτω...

Δεν υπάρχουν σχόλια: