"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Το δόγμα Χατζηχρήστου...

Toυ ΚΩΣΤΑ ΣΤΟΥΠΑ


Τα πάντα στον κόσμο είναι χάρτινα εκτός από το χαρτί που είναι από ξύλο
Κώστας Χατζηχρήστος (Έλληνας κωμικός)


Στο ακροαριστεροδεξιό συνονθύλευμα που παριστάνει την κυβέρνηση της χώρας σε μια κρίσιμη καμπή της, ανακάλυψαν το Πολιτικό Κέντρο και τη σημασία του στη σκακιέρα της δημοκρατικής άσκησης της εξουσίας.


Αν και καιροσκούσαν για δεκαετίες στη ζώνη υγειονομικής ταφής της επιδοματικής από τον καπιταλισμό μαρξίζουσας διανόησης, από μαρξισμό παραμένουν αναλφάβητοι...


Το Πολιτικό Κέντρο αποτελεί το πολιτικό εποικοδόμημα της οικονομικής βάσης που αθροίζει η μεσαία τάξη, την οποία εξολοθρεύουν με τα τυφλά χτυπήματα της φορολογίας και των εισφορών.


Το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στο Κέντρο μοιάζει με προσπάθεια διοικητή ναζιστικού στρατοπέδου εξόντωσης να αποσπάσει τη συμπάθεια των μελλοθανάτων


Με καθυστέρηση σχεδόν δυο ετών κατάλαβαν πως η εκλογή Μητσοτάκη στη ΝΔ την έφερε στο κέντρο του Κέντρου.


Μετά τα ποδοφιλήματα της κ. Μέρκελ, του κ. Σόιμπλε και του κ. Τραμπ ήρθε ή ώρα να ασπαστούν τα πόδια των κ. Θεοδωράκη, Καμίνη, Ραγκούση, Ανδρουλάκη και Γεννηματά τους οποίους επίσης μέχρι χθες καθύβριζαν ως γερμανοτσολιάδες και "ΝΑΙνέκους”. Ο Ε. Βενιζέλος θα ακολουθήσει οσονούπω...  Εχουν κάνει στροφή 180 μοιρών με τον Σόιμπλε και τον Τράμπ στον Βενιζέλο θα διστάσουν;


Στην κυβέρνηση εκλαμβάνουν το ηθικό και πολιτικό αλαλούμ σαν ευέλικτη και πολυδιάστατη πολιτική.


Είναι προφανές πως στην κυβέρνηση πιστεύουν πως μετά την επίσκεψη στον Τραμπ, ο οποίος περιφρονητικά τους συνεχάρη για τις θέσεις εργασίας που δημιουργούν στις ΗΠΑ, μια επίσκεψη-προσκύνημα στη μαρτυρική Μακρόνησο είναι αρκετή για να "κουκουλώσει” μισό αιώνα αριστερής αντιαμερικανικής αερολογίας.


Υπάρχει μια παλιά ελληνική κινηματογραφική ταινία όπου ο Κώστας Χατζηχρήστος όντας με τη στολή του πορτιέρη μεγάλου ξενοδοχείου παριστάνει τον πτέραρχο σε ένα τσούρμο χωριάτες. Ο στρατηγικός σχεδιασμός της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα μοιάζει με έργο τέτοιων "στρατηγών” εκ του προχείρου...


Ο ίδιος ο πρωθυπουργός και το επικοινωνιακό επιτελείο του θεωρούν πως για την πολιτική άλωση του Κέντρου αρκεί η διαρροή κάποιων φωτογραφιών σε κάποια αλέα της Ουάσιγκτον με κολάν δρομέα σε στάσεις ανάλογες με αυτές του ΓΑΠ την εποχή που ηγείτο της Κεντροαριστεράς.


O κ. Τσίπρας είναι ένας κακός δημαγωγός που νομίζει πως είναι καλός δημαγωγός. 


Οι καλοί δημαγωγοί εκτός από γοητεία διαθέτουν και αντίληψη των πραγμάτων. Εκμεταλλεύονται την γοητεία για να πετύχουν το αποτέλεσμα που επιδιώκουν. Όταν το επιτυγχάνουν μένουν στην ιστορία. Αν αποτύχουν όμως σπάνια δεν καταδιώκονται από αυτούς που τους αποθέωναν.


"Πειθώ” διαθέτει και ο τύπος που βαράει το ντέφι και χορεύουν οι αρκούδες και βιοπορίζεται πουλώντας αυτό το θέαμα. Δεν υπάρχει αρκουδιάρης όμως που να πιστεύει πως επειδή βαράει καλά το ντέφι θα καταφέρει να χορέψουν νηστικά αρκούδια.


Στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έχουν την ψευδαίσθηση πως...
 η χώρα επανέρχεται σε μια ισορροπία σε χαμηλότερο επίπεδο από εκείνο της προ του 2010 ευημερίας με δανεικά.


Κάνουν λάθος...


Η σχετική ηρεμία των δυο τελευταίων ετών (επιβράδυνση της πτώσης για την οικονομία της Ελλάδας) οφείλεται στην παροδική ευνοϊκή συγκυρία που δημιούργησαν διεθνώς τα αλλεπάλληλα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης και η πτώση της τιμής του πετρελαίου κατά 50% μετά το 2015.


Κανείς δεν θέλει να είναι στη θέση του κ. Μητσοτάκη που κατά πάσα πιθανότητα θα κληθεί να διαχειριστεί μια διαλυμένη χώρα σε ασταθές διεθνές οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον. Πόσο μάλλον στη θέση του κ. Τσίπρα.


Φανταστείτε ένα πλήθος μετά τη συντριβή του όταν διαπιστώνει πως ο στρατηγός που τον οδηγούσε ήταν ο πορτιέρης του ξενοδοχείου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: