"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Τα reunion των «επαναστατών» και η εκπομπή της Μενεγάκη



Οι συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ από το καλοκαίρι του 2015 και μετά, οπότε και καθαιρέθηκαν οι αντιφρονούντες, μοιάζουν σαν reunion βετεράνων «επαναστατών». Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί στις ομιλίες του να κρατήσει ψηλά την αριστεροσύνη και να επαναλάβει ξεθωριασμένα αντιμνημονιακά συνθήματα του παρελθόντος.

ΒΕΒΑΙΑ, το αποτέλεσμα είναι αρκετά αστείο, καθώς η φράση «τους έδωσα περισσότερα από τον Σαμαρά» που είχε πει ο ίδιος στον τότε συναγωνιστή Βαρουφάκη έχει απομυθοποιήσει καταστάσεις του παρελθόντος. Τουλάχιστον για όσους έως και πριν από λίγο καιρό πίστευαν ακόμα στα παραμύθια των σκληρών διαπραγματεύσεων. Γιατί υπήρχαν πολίτες και δημοσιογράφοι που είχαν υποστεί bullying το 2015, επειδή τολμούσαν να ψελλίσουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε βέρτιγκο και οδηγεί τη χώρα στον γκρεμό.


ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ έχει επιλέξει να υποβαθμίσει τις καυτές πολιτικές υποθέσεις «Βαρουφάκης» και «Βενεζουέλα» διά της σιωπής, παρόλο που γνωρίζει ότι αν συνεχιστούν οι αποκαλύψεις στο δρόμο προς τις κάλπες τότε η κατάσταση θα είναι δύσκολα διαχειρίσιμη. Αλλά η σιωπή είναι μονόδρομος, καθώς ό,τι αποκαλύπτεται είναι 100% αληθινό. Ετσι, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να μιλάει στα reunion επιχειρώντας να δημιουργήσει εκ νέου αυταπάτες σε όσους… τσιμπήσουν και φιλοδοξώντας να επαναπροσεγγίσει μετριοπαθές ακροατήριο


Μέχρι και στο «διαπλεκόμενο» Μέγαρο Μουσικής κουβάλησε την Κεντρική Επιτροπή, τι άλλο να κάνει ο πρωθυπουργός; 


Εκεί μαζεύτηκαν τα στελέχη για να δώσουν συγχαρητήρια ο ένας στον άλλον. Και κατέληξαν πως τα έχουν κάνει όλα τέλεια, όπως ακριβώς τα υπόσχονταν: έσκισαν το προηγούμενο Μνημόνιο. Μικρή λεπτομέρεια το ότι υπέγραψαν έως τώρα ενάμιση καινούργιο Μνημόνιο. Ετσι κι αλλιώς στο λεξιλόγιο των αριστερών αγωνιστών και των νταήδων τύπου Πολάκη, δεν υπάρχει η λέξη Μνημόνιο: την αντικαθιστούν με το «συμβιβασμό» ή με το «πρόγραμμα».


ΚΑΙ μέσα σε αυτό τον πολιτικό αχταρμά της αυλής του Μεγάρου Μουσικής ακούστηκαν απίστευτα πράγματα από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα:



«Κερδίσαμε μια απόφαση για το χρέος στις 15 Ιουνίου», όταν αυτό που περιγράφει η απόφαση είναι ότι στο μέλλον θα παρθεί μια απόφαση για το χρέος!  


«Ο λαός είχε απόλυτη γνώση της συμφωνίας όταν μας έδωσε εντολή», όταν από τον Σεπτέμβριο του 2015 έχουν ήδη ψηφιστεί σχεδόν 10 δισ. € πρόσθετα μέτρα.  


«Ολοκληρώσαμε δύο αξιολογήσεις με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για τους αδύναμους», όταν η αύξηση έμμεσων φόρων, σε συνδυασμό με τις μειώσεις στο αφορολόγητο και το τσεκούρι στις συντάξεις, χτυπά τους πιο ευάλωτους οικονομικά. 


«Το κύρος της Ελλάδας το ανακτήσαμε μέσα από τις μάχες που δώσαμε», όταν τον έβαλαν να προνομοθετήσει μέτρα έως το 2021, γιατί δεν τον εμπιστεύονται. 


«Το 2018 θα έρθει το οριστικό και αμετάκλητο τέλος των Μνημονίων», όταν έχει συμφωνήσει για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και θα υπάρχει επιτροπεία τουλάχιστον έως το… 2060.


ΕΚΤΟΣ αν γνωρίζει κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει το στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησής του έως του χρόνου. Μήπως όλα πάνε καλύτερα αφού η Μενεγάκη μειώνει κατά μία ώρα την καθημερινή της εκπομπή, οπότε και ο σύμβουλος Καρανίκας θα έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να σχεδιάσει το μέλλον της χώρας;…

Δεν υπάρχουν σχόλια: