"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΟΘΟΔΟΞΙΑ και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛέητη ΑΛΗΤΕΙΑ: Η Παναγιά δεν είναι μαζί τους και δεν θα είναι ποτέ

Γράφει το ANTINEWS


«Σήμερα, μέρα λαμπρή για την Ορθοδοξία, για την Ελλάδα και τους Έλληνες όπου γης, εύχομαι σε όλες και όλους χρόνια πολλά. Σε αυτούς που ξεκουράζονται, να χαίρονται τους αγαπημένους τους ανθρώπους. Και σε αυτούς που βρίσκονται στο καθήκον, ιδιαίτερα στους άνδρες και στις γυναίκες που δίνουν τη μάχη με τις φλόγες, θέλω να επαναλάβω την ευγνωμοσύνη μας εκ μέρους όλων των Ελλήνων».
Αυτά γράφει ο πρωθυπουργός στην ανάρτηση του και θα θέλαμε να τον ρωτήσουμε αν… ρώτησε τον Νίκο Βούτση, τον Φίλη, τον Τζανακόπουλο και όλους εκείνους που τις προηγούμενες ημέρες θέλησαν να αποσυνδέσουν την ορθοδοξία από τον Ελληνισμό.


Όμως, ο Τσίπρας είναι γνωστός υποκριτής και τακτικιστής. Από τη μια φιλά το χέρι του Αρχιεπισκόπου κι από την άλλη είναι ικανός να κλέψει το… πετραχήλι του. Κι από τη μια είναι εξαφανισμένος πρωθυπουργός κι από την άλλη συμπαρίσταται στους πυροσβέστες από τις ξαπλώστρες.


Το ίδιο υποκριτές είναι και όλοι οι Συριζαίοι υπουργοί και βουλευτές που έσπευσαν σήμερα να γιορτάσουν τη Μεγαλόχαρη. 


Ακόμη πιο υποκριτής βεβαίως είναι ο Πάνος Καμμένος ο οποίος συγκινημένος κράτησε την εικόνα της Παναγιάς, κατέθεσε στεφάνι και είπε ότι με τη βοήθειά της θα βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση.


Σιγά Πάνο μην το ακούσει ο Βούτσης και σε κάνει… ντα γι’ αυτά που λες. Αν ήσουν ορθόδοξος χριστιανός, αν σεβόσουν την Παναγιά και είχες το ελάχιστο φιλότιμο τώρα δεν θα καθόσουν στην κυβέρνηση, θα είχες παραιτηθεί. Αλλά είναι καλές οι φωτογραφίες και τα κόκκινα χαλιά.


Χρόνια πολλά που γιορτάζεις αλλά είναι σίγουρο ότι δεν είναι πολύς ο πολιτικός σου βίος.


Τέτοιες μεγάλες γιορτές της Ορθοδοξίας είναι ιδανικές για να καταλάβει ο κόσμος με ποιους έχει να κάνει. 


Όχι, ο Τσίπρας και η παρέα του δεν θα κριθούν από τι πιστεύουν και τι όχι. Δικαίωμά τους να κάνουν ό,τι θέλουν και θα κριθούν από τον κόσμο. Αν θέλουν να είναι μέρος μιας ισχνής μειοψηφίας γούστο τους και καπέλο τους. Αν ο πρωθυπουργός δεν θέλει να πάει στην Εκκλησία, να βαφτίσει τα παιδιά του, να παντρευτεί είναι δικαίωμά του, έστω κι αν αυτό το κάνει για επικοινωνιακούς λόγους που περνάνε μόνο στους ψευτοπροοδευτικούς αυτής της χώρας.


Άλλωστε, αν ο κόσμος ψήφιζε με βάση το θρησκευτικό συναίσθημα τότε θα είχαμε πρωθυπουργό τον… Νίκο Νικολόπουλο ή ακόμη και τον αρχιεπίσκοπο ο οποίος κατάλαβε που το πάει η κυβέρνηση κι έστειλε τα μηνύματά του για την Ορθοδοξία.


Ο Τσίπρας, ο Καμμένος και οι υπόλοιποι θα κριθούν γιατί είναι...
 ψεύτες κατά συρροή.  


Γιατί είναι άθλιοι υποκριτές που παίζουν με τον ελληνικό λαό, με τη θρησκεία του, με την Παναγιά του.


Και θα κριθούν γιατί έχουν κάνει τεράστια ζημιά στη χώρα. Στην οικονομία, στην κοινωνία, στις αξίες που κάνουν ξεχωριστή την Ελλάδα


Όχι, λοιπόν, η Παναγιά δεν είναι μαζί τους και δεν θα είναι ποτέ, όχι γιατί δεν πιστεύουν, αλλά γιατί είναι απατεώνες.



Δεν υπάρχουν σχόλια: