"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΣΥΡΙΖΟΑΡΙΣΤΕΡΟΠΛΗΚΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Αθάνατη αριστερά, πόσο εύκολα σκοτώνεις την Ελλάδας μας

Γράφει το ANTINEWS


Απορούμε με τη Νέα Δημοκρατία και πλείστους άλλους που διαμαρτυρήθηκαν για τη διάταξη που πέρασε η κυβέρνηση για την επιλογή των σημαιοφόρων στις παρελάσεις.


Απορούμε που εξεμάνη γιατί η κυβέρνηση θεσμοθετεί την επιλογή βάση κλήρωσης, δηλαδή ό,τι πει η Θεά Τύχη, κι όχι ως ανταμοιβή για τις επιδόσεις στο σχολείο.  


Δεν θα έπρεπε να ασχοληθεί κανείς μ’ αυτό το θέμα διότι είναι ήσσονος σημασίας. 


Εδώ οι Έλληνες, όλοι εμείς, κάναμε πρωθυπουργό έναν πρόεδρο δεκαπενταμελούς, με λιγοστή ακαδημαϊκή μόρφωση και ακόμη λιγότερη κοινωνική.


Εδώ κάναμε πρώτο άνδρα της χώρας έναν αποδεδειγμένα και καθ’ ομολογία του ίδιου, ψεύτη και υποκριτή.  


Ο Αλέξης Τσίπρας είναι η αποθέωση του Ελληνάρα ο οποίος μπορεί να είναι ο τελευταίος στο σχολείο, ο τελευταίος στο Πανεπιστήμιο, ο τελευταίος στην επαγγελματική του πορεία (που δεν είχε ποτέ) αλλά να είναι ο πρωθυπουργός της χώρας.


Αλλά και να πούμε και μια άλλη αλήθεια που πονάει: Εδώ κάναμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο, έναν αποτυχημένο υπουργό με πολλές μαύρες σελίδες στην πορεία του. Ή και τον Κάρολο Παπούλια ο οποίος το μόνο που έκανε ήταν να είναι κολλητός του Ανδρέα.


Εδώ παίρνει 3 χιλιάρικα το μήνα από τη δική μας τσέπη ο μπάρμπαν Καρανίκας για να κάνει τον στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης κι επειδή δεν του φτάνουν οι ώρες το πρωί, επειδή παρακολουθεί Μενεγάκη, του δίνουν και υπερωρίες.


Εδώ είναι κορυφαίος υπουργός ο μπάρμπα Αλέκος Φλαμπουράρης και καλούμε οποιονδήποτε να πει τι έργο έχει προσφέρει στην πατρίδα του αυτά τα 2,5 χρόνια.


Έχουμε υπουργό Άμυνας έναν ψεκασμένο, είχαμε υπουργό Παιδείας τον Φίλη που δεν είχε ούτε πτυχίο και έχουμε υφυπουργό τον Ζουράρι που θεωρεί κορυφαίο εκπαιδευτικό σύστημα το… σοβιετικό.


Εδώ έχουμε κυβέρνηση που προσκυνά τον δικτάτορα Μαδούρο ο οποίος σκοτώνει το λαό του αλλά στην Αθήνα δεν βγάζουν ούτε μια ανακοίνωση. 


Εδώ, τέλος, είχαμε υπουργό Οικονομικών και διαπραγματευτή τον μεγαλύτερο μπαρούφα στη σύγχρονη οικονομική ιστορία.


Γιατί μας πειράζουν τα παιδιά που θα γίνονται σημαιοφόροι με κλήρωση


Η μετριότητα ή για να ακριβολογούμε η ανυπαρξία προσόντων έχει γίνει στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ κορυφαίο γεγονός. Η ισοπέδωση προς τα κάτω και η καταδίκη της αριστείας είναι τα βασικά στοιχεία της πολιτικής της αριστεράς.  


Όχι, δεν θα αναδείξουμε τους καλούς, θα τους αφήσουμε να γίνουν μέτριοι ώστε να έρθουν στα ίσα με τους άλλους μέτριους.


Στα χρόνια τα δικά μας δίναμε αγώνα στο σχολείο για να γίνουμε καλύτεροι, όχι γιατί είχαμε οικονομικές απολαβές. Αλλά γιατί...
 ήταν τίτλος τιμής, ειδικά στην επαρχία, να χρίζεσαι σημαιοφόρος ή παραστάτης. Να κρατάς με περηφάνια την ελληνική σημαία στις εθνικές εορτές, όχι γιατί ήσουν τυχερός σε μια κλήρωση αλλά γιατί έδωσες αγώνα να είσαι καλός στα μαθήματα. 


Ο ανταγωνισμός πάντα δρούσε ευεργετικά στα παιδιά, σε όλους εμάς που ζήσαμε το σχολείο από τη δεκαετία του 70 και μετά.


Θέλαμε να γίνουμε καλύτεροι για να πάρουμε τη σημαία, επιδιώκαμε να αξιολογηθούμε από τους δασκάλους μας, επιζητούσαμε την αριστεία και κατ’ επέκταση την ανταμοιβή.


Τώρα έρχονται οι Συριζαίοι ιδεοληπτικοί τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας, που δεν έκαναν τίποτε στη ζωή τους παρά μόνο έπιναν φραπέδες και μπάφους στα Εξάρχεια, και ξεθεμελιώνουν παράδοση δεκαετιών.


Αλλά δεν είναι η παράδοση, είναι το μήνυμα που στέλνουν στα παιδιά μας. Μπορείς να είσαι ο τελευταίος της τάξης, αλλά μη νοιάζεσαι. Μπορεί να γίνεις σημαιοφόρος από… τύχη.


Μπορείς να περάσεις στο Πανεπιστήμιο και να προκόψεις στη ζωή σου όχι γιατί έστρωσες τον ποπό σου κάτω κι έλιωσες τα παντελόνια δουλεύοντας σκληρά αλλά από… τύχη. Μια τύχη που μπορεί να προέρχεται από μια κλήρωση, από έναν μπάρμπα στην Κορώνη.


Αθάνατη αριστερά, πόσο εύκολα και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα σκοτώνεις την Ελλάδας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: