"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Πρωθυπουργ(ο)ί(σκοι)... φωτιά!

Γράφει το ANTINEWS


Πώς τα φέρνει έτσι η ζωή και η άτιμη η μοίρα. 


Να θέλεις να μην ταυτίζεται ο πρώην πρωθυπουργός της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής με τον νυν Αλέξη Τσίπρα και να μη σ’ αφήνει η ιστορία ν’ αγιάσεις.


Να θέλεις να μην είναι μια ομάδα «δεξιών» που στηρίζουν τη χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών και να έρχεται μια πυρκαγιά για να σου θυμίσει ότι επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις δεν είναι και τόσο συμπτώσεις.


Τα είχαμε όλα. Και τους καραμανλικούς υπουργούς της αριστεράς, και τον πρώην να λέει ότι «το παιδί είναι καλό, προσπαθεί», και τον Καμμένο ως συνδετικό κρίκο εκείνης της εποχής με τη σημερινή. Είχαμε και όλο αυτό το μίσος που βγαίνει κατά καιρούς από καραμανλικούς για τη ΝΔ σε αντίθεση με τη συμπάθεια που δείχνει για τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε ακόμη και διάφορους… πολιτικούς, επίσημους ή troll του διαδικτύου που έχουν ανοίξει λυσσαλέο αγώνα κατά του Κυριάκου. «Δεν θα γίνεις ποτέ πρωθυπουργός Μητσοτάκη κάθαρμα», του λένε, προφανώς κατ’ εντολήν κάποιων που θα προτιμούσαν να ψηφίσουν Αλέξη παρά να δουν τη ΝΔ στην εξουσία, αν και δηλώνουν δεξιοί.


Κι έρχονται οι πυρκαγιές να μας θυμίσουν ότι και το 2007 το ανίκανο κράτος δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει αυτή την εθνική καταστροφή και 10 χρόνια μετά αυτό το ξεχαρβαλωμένο απ’ όλες τις απόψεις κράτος του ΣΥΡΙΖΑ μιμήθηκε εκείνη την κυβέρνηση.


Ο πρωθυπουργός… τουρίστας και τι σας θυμίζει αυτό;


Οι υπουργοί συνωμοσιολογούν και τι σας θυμίζει αυτό;


Ο Καμμένος, εκπρόσωπος της… καραμανλικής συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, και πάλι εδώ να μας θυμίζει αυτό που θέλουμε να ξεχάσουμε.


Μια δράκα δημοσιογράφων που προσκυνούν τον… μεγαλειότατο πρώην πρωθυπουργό, να δίνει τα ρέστα της για να ευχαριστήσει τον πολυχρονεμένο και να δημιουργήσει πρόβλημα στη ΝΔ.


Μια χώρα αφημένη στο έλεος των ανίκανων, τι σας θυμίζει;


Μια κυβέρνηση να έχει πάει διακοπές και να εμφανίζεται αφού έσβησαν οι φωτιές; Τι σας θυμίζουν όλα αυτά;


Η ιστορία επαναλήφθηκε ως τραγωδία και δυστυχώς όχι ως φάρσα. 


Δύο πρωθυπουργοί θα μείνουν στην ιστορία ως...
 πρωθυπουργοί των πυρκαγιών.  


Αλέξης Καραμανλής ή Κώστας Τσίπρας; 


Δυστυχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Όσο κι αν πολλοί δεξιοί δεν θέλουν να το πιστέψουν μια λεπτή γραμμή τους ενώνει. Στα καλά και κυρίως στα κακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: