"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΦΛΕΓΟΜΕΝΟ ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: «Που είν’ ο Αλέξης, οέο που είν’ ο Αλέξης;»


Γράφει το ΑΝΤΙΝΕWS


Ένα νέο σύνθημα για το γήπεδο ή για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις, γέννησε η τεράστια καταστροφή από τις πυρκαγιές. Κι αυτό είναι το «που είν’ ο Αλέξης, οέο που είν’ ο Αλέξης;».


Θα το τραγουδούν άπαντες καθώς τα τελευταία σημεία ζωής που έδωσε ο πρωθυπουργός της χώρας ήταν ένα – δύο twitts για τις φωτιές και για τη γιορτή της Παναγίας. Έκτοτε, αγνοείται η τύχη του, τον αναζητούν οι πολίτες, ο κρατικός μηχανισμός το… Χαμόγελο του Παιδιού. Silver Alert βρε παιδιά. Να βρεθεί ο άνθρωπος, να πάει στο Μαξίμου, να πάει στο Κέντρο Συντονισμού της Πυροσβεστικής.


Τελικά βρέθηκε. Αφού έσβησαν οι φωτιές πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τα καμένα, έκανε δηλώσεις... ωραιοποίησης της καταστροφής και το’ βγαλε το μεροκάματο.  


Θαύμα. Η Παναγιά ξύπνησε τον Τσίπρα.


Δεν είναι ανάγκη να πάει στα μέτωπα της φωτιάς, εκεί βρίσκεται η Δούρου και ο Ψινάκης, δεν υπάρχει χώρος για επισήμους. Αλλά να αισθανθεί ο πολίτης ότι υπάρχει ηγεσία, όχι να περιμένει από τον ηλιοκαμένο Σκουρλέτη ή την Περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ να βγάζουν λογύδρια κατά του λαϊκισμού αντί να απολογούνται για όσα έγιναν.


Οι πυροσβέστες καταγγέλλουν: Ο Τόσκας γνώριζε εδώ και μήνες για τις τεράστιες ελλείψεις στο Σώμα αλλά κώφευε ή τις απέδιδε σε συνδικαλιστικές αντιπαραθέσεις. 


Σιγά μην ιδρώσει το αυτί του υπουργού που βλέπει κάθε μέρα (πλην των διακοπών γιατί πρέπει να ξεκουράζονται και οι Ρουβίκωνες) την Αθήνα να καίγεται από τις μολότοφ και δεν αντιδρά. Θα αντιδράσει για τις πυρκαγιές που έκαψαν 25 χιλ. στρέμματα πνεύμονα πρασίνου στην Αττική;


Δύο είναι τα στοιχεία που κυριάρχησαν αυτές τις ημέρες της καταστροφής.


Το ένα είναι ότι «και στο παρελθόν η Ελλάδα αντιμετώπισε φωτιές, τι να κάνουμε δηλαδή;»  


Παραδέχεται δηλαδή η Αριστερά που θα άλλαζε τα πάντα στη χώρα ότι είναι το ίδιο ανίκανη με όσους κατήγγειλε εδώ και χρόνια; Τότε που ο Τσίπρας και η παρέα του έπιναν φραπέ στο καφενείο και κατήγγειλαν τους πάντες;


Το άλλο είναι η θεωρία ότι υπάρχει σχέδιο αποσταθεροποίησης. Και καλά, να το καταγγέλλει ο Πολάκης (που μάλλον κάνει διακοπές με τον Τσίπρα σε κάποιο πέλαγο) δεν του δίνει και κανείς σημασία. Να το λέει μετά βεβαιότητας ο υπουργός Δικαιοσύνης Κοντονής; Χωρίς στοιχεία και με την Πυροσβεστική να λέει ότι όλα αυτά είναι ανοησίες; Διαβάστε μόνο σήμερα ποιες… ψεκασμένες εφημερίδες και βρόμικα sites μιλούν για σχέδιο να καταρρεύσει η κυβέρνηση. Είναι τόσο αστείοι που γελάνε και τα τσιμέντα. Να το έλεγε ο Πολύδωρας και να είχε δίκιο όταν αντιμετώπιζε πάνω από χίλιες πυρκαγιές να το καταλάβουμε, αν και στην περίπτωση αυτή ποτέ δεν αποδείχθηκε τίποτε, παρά μόνο ξεσάλωσαν οι συνωμοσιολόγοι. Αλλά να το λέει ο ανίκανος Τόσκας, ο Κοντονής και κάποιοι βλαμμένοι στην κυβέρνηση που αποδείχθηκαν απαράδεκτοι;


Και το μείζον ερώτημα είναι ένα: 
Αν πράγματι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για να αποσταθεροποιηθεί η χώρα ο πρωθυπουργός πώς θα το αντιμετώπιζε;  


Από τις ξαπλώστρες; Παρά θίν’ αλός; Με το κινητό στο χέρι να στέλνει μηνύματα;


Αν πράγματι ξένοι πράκτορες, οι Τούρκοι, οι Άραβες ή απλά οι νεοφιλελεύθεροι Μινώταυροι έβαλαν τις φωτιές για να ρίξουν τη λαοπρόβλητη κυβέρνηση, γιατί ο Τσίπρας αγνοείται εδώ και μία εβδομάδα;  


Δεν έπρεπε να είναι μαζί με τον Καμμένο στην πρώτη γραμμή να αντιμετωπίζουν αυτό το σχέδιο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: