"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ: Πως Tο Ισλαμικό Κράτος κήρυξε πόλεμο στη Δύση κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού

(Γράφτηκε λίγο πρην την νέα επίθεση στη Μ Βρετανία...)


Οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας ετοιμάζονται για περισσότερες επιθέσεις κατά τη διάρκεια του μουσουλμανικού ιερού μήνα του Ραμαζανιού  αφού το Ισλαμικό Κράτος κάλεσε τους οπαδούς του να κηρύξουν "πόλεμο" στους "άπιστους" στη Δύση.  


"Μουσουλμάνοι αδελφοί στην Ευρώπη που δεν μπορούν να φτάσουν στα εδάφη του Ισλαμικού Κράτους, να τους επιτεθούν στα σπίτια τους, στις αγορές τους, στους δρόμους τους και στους χώρους όπου συγκεντρώνονται", δήλωσε η τζιχάντ σε ένα μήνυμα με τίτλο "Πού είναι τα λιοντάρια του πολέμου;" που δημοσιεύτηκε στο YouTube.


Αφού υπερασπίστηκαν την επίθεση αυτοκτονίας στο Manchester Arena, το οποίο άφησε 22 νεκρούς, κυρίως παιδιά και εφήβους, η ομάδα είπε: "Μην περιφρονείτε το έργο. Η στόχευσή σας στους λεγόμενους αθώους και πολίτες είναι κάτι αγαπητό από εμάς και το πιο αποτελεσματικό, οπότε προχωρήστε και μπορείτε να λάβετε μια μεγάλη ανταμοιβή ή να γίνετε μάρτυρες στο Ραμαζάνι".


Δεν είναι ακόμη γνωστό αν το Isil ήταν πίσω από την τελευταία τρομοκρατική επίθεση του Λονδίνου, αν την ενέπνευσε ή αν ήταν υπεύθυνες άλλες ομάδες. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό ότι οι τζιχαντιστές είναι υπεύθυνοι, δεδομένου ότι οι μάρτυρες των επιθέσεων άκουσαν τους δράστες να φωνάζουν "Αυτό είναι για τον Αλλάχ" καθώς πραγματοποιούσαν την κτηνωδία τους. Πέρυσι, ο Αμπού Μοχάμετ αλ-Ανάνι, ο εκπρόσωπος του Isil, κάλεσε τους οπαδούς της ομάδας να εκτελούν επιθέσεις μοναχικών λύκων κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα. Αυτός ήταν ο πιο αιματηρός μήνας του Ραμαζανιού στην Ιστορία.


Το Isil ανέλαβε την ευθύνη για έναν "μοναχικό λύκο", έναν Αφγανό-Αμερικανό που διέπραξε την πιο θανατηφόρα μαζική επίθεση με όπλα στην ιστορία της Αμερικής και τη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση σε αμερικανικό έδαφος μετά την 11η Σεπτεμβρίου, σκοτώνοντας τις πρώτες πρωινές ώρες της 12ης Ιουνίου σε ένα νυχτερινό κλαμπ του Ορλάντο 49 άτομα και τραυματίζοντας 53. Ένας τζιχαντιστής μαχαίρωσε στη συνέχεια έναν αστυνομικό και τη σύζυγό του σε ένα προάστιο του Παρισιού μπροστά στο γιο τους. Ο δολοφόνος ισχυρίστηκε στη συνέχεια σε μήνυμά του στο Internet ότι ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Αντνάνι. Αργότερα τον ίδιο μήνα, τρεις βομβιστές αυτοκτονίας του Isil άνοιξαν πυρ και στη συνέχεια ανατινάχθηκαν στο κεντρικό αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, σκοτώνοντας 45 και τραυματίζοντας πάνω από 250. Ο τελικός απολογισμός μετά από τον μακρόχρονη εξολόθρευση ήταν 421 νεκροί και 729 τραυματίες.


Η επίτευξη πολλαπλών στόχων σε πολλές διαφορετικές χώρες έχει σχεδιαστεί για να στείλει το μήνυμα ότι...
 κανένα άτομο στη Γη δεν είναι ασφαλές ή μπορεί να προστατευθεί από την τρομοκρατία. 


Καθώς οι χώρες έχουν εντείνει τους ελέγχους στα σύνορα σε όλο τον κόσμο και δυσκολεύουν τους μαχητές να κινούνται από και προς το αποκαλούμενο χαλιφάτο του Isil, η τρομοκρατική ομάδα τροποποίησε το μήνυμά της ενθαρρύνοντας τους υποστηρικτές να εκτελούν τρομοκρατικές επιθέσεις στις χώρες καταγωγής τους. Η τζιχαντιστική ομάδα απηύθυνε μήνυμα στους μαχητές της, λέγοντας ότι η ανικανότητά τους να φτάσουν στο χαλιφάτο είναι ένα πλεονέκτημα.


Μια πρόσφατη έκθεση του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου στην Ουάσινγκτον υποστήριξε ότι το Isil επιδιώκει να χρησιμοποιήσει το Ραμαζάνι "ως ευκαιρία για να αναπροσανατολίσει τη στρατηγική του" με επιθέσεις τόσο στον πυρήνα της λειτουργίας του στο Ιράκ όσο και στη Συρία και στο εξωτερικό. Εκφράζει φόβους ότι ένα δίκτυο που συνδέεται με τον Σαλμάν Αμπεντί, τον 22χρονο βομβιστή του Μάντσεστερ, εξακολουθεί να δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα μπορούσε να έχει αρκετό εκρηκτικό υλικό και για άλλες επιθέσεις. Την Παρασκευή, οι έρευνες οδήγησαν σε οκτώ συλλήψεις ατόμων, τις οποίες οι αξιωματούχοι χαρακτήρισαν "σημαντικές".

Δεν υπάρχουν σχόλια: