"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Καρεκλάρα μου I Love You Karga - Ποιος Συριζαίος θυμάται τον Δημήτρη Χριστούλα;

Από τον Ian Ford


-Σπαταλήσαμε μια 4ετία για να οικοδομήσουμε τον σοσιαλισμό, μία τετραετία για να βγάλουμε γκόμενες και μία τετραετία για να πάμε φυλακή. Αυτοί εδώ θέλουν να τα κάνουν όλα μέσα σε μια τετραετία ή για την ακρίβεια μέσα σε μια διετία…


Αυτή την ανάλυση είχε κάνει ο Στέφανος Τζουμάκας για την κυβερνητική στάση (69) των Πασόκων απέναντι στην εξουσία. 


Οι σημερινοί επιβήτορες της εξουσίας με όπλο τους το λάγνο βλέμμα δείχνουν να βιάζονται να τα απολαύσουν όλα- να το τερματίσουν αλλά να μην πάνε φυλακή.Για το ρεσάλτο στην εξουσία υπήρξαν για πολλά χρόνια αντιμνημονιακοί. Κατακεραύνωναν με πάθος τους “Γερμανοτσιολιάδες”, έστηναν κρεμάλες στο Σύνταγμα, με ιδιαίτερη μαστοριά καπέλωσαν τα χαμένα κορμιά, τους Αγανακτισμένους.


Με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση οι πολίτες δεν Αγανακτούν στην πλατεία Συντάγματος. Δεν τους περνάει καν από το μυαλό η ιδέα της αυτοκτονίας.


Δείτε τι έγραφε το Left.gr 2 χρόνια μετά την αυτοκτονία στη πλατεία Συντάγματος του 77χρονου Δημήτρη Χριστούλα:


Ο Δημήτρης Χριστούλας, συνταξιούχος φαρμακοποιός, αυτοκτονεί στην Πλατεία Συντάγματος με πιστόλι σε ένδειξη διαμαρτυρίας.  

Όπως ανέφερε ο ίδιος, στο σημείωμα που βρέθηκε πάνω του και δημοσιοποίησε η κόρη του, προέβη στο απονενοημένο αυτό διάβημα με στόχο να αφυπνίσει την κοινή γνώμη για την κατάσταση που επικρατούσε στη χώρα. Η κατάσταση βέβαια έχει γίνει απείρως αθλιότερη απο τότε. Ο θάνατός του προκάλεσε αυθόρμητη συρροή ανθρώπων που απολύτως ειρηνικά κατέβηκαν στην Πλατεία Συντάγματος για να αφήσουν ενα λουλούδι ή ένα σημείωμα στον τόπο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Δημήτρης Χριστούλας. Τη νύχτα της 4ης Απριλίου ακολούθησαν συμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις με αποχώρηση των Ευζώνων, εξ αιτίας της οργιώδους χρήσης χημικών απο την αστυνομία, ενώ οι αναίτιες επιθέσεις της αστυνομίας κατέληξαν σε τραυματισμούς διαδηλωτών και φωτορεπόρτερ με χαρακτηριστικότερο τον τραυματισμό του φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου που υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, καθώς χτυπήθηκε με γκλοπ ύπουλα ,πισώπλατα, απο άνδρα των ΜΑΤ.


Πολλοί χαρακτήρισαν την πράξη του Χριστούλα βαθύτατα πολιτική ενέργεια και να παρομοίασαν την περίπτωσή του με εκείνη του φοιτητή Κ. Γεωργάκη, που αυτοπυρπολήθηκε στην πλατεία της Γένοβας, αντιδρώντας στην Χούντα των Συνταγματαρχών.


Ο Πάρις Κουκουλόπουλος, υφ. Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης, με την χυδαιότητα που διακρίνει πολλούς απ’ τους πολιτικούς-πρωταγωνιστές της κρίσης είχαν άλλη γνώμη.


Οι δηλώσεις τους προκάλεσαν την οργή του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου: «Ανερυθρίαστα βγήκαν και δήλωσαν δημόσια, ο μεν κ. Μπεγλίτης ότι δεν γνωρίζει “ποιος έφαγε τα λεφτά του, ο ίδιος ή τα παιδιά του”, ο δε κ. Κουκουλόπουλος ότι ο εκλιπών “καλύτερα θα ήταν να δώσει εξηγήσεις για την αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης των τελευταίων ετών”!  

Οι ηθικοί αυτουργοί, αντί να σιωπούν, να προβληματιστούν και να κάνουν την αυτοκριτική τους, προκαλούν το κοινό αίσθημα με δηλώσεις τους, αφήνοντας υπονοούμενα, στην προσπάθεια τους να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, που είναι ότι οι ίδιοι και η ‘παρέα’ τους, έχουν οδηγήσει τον ελληνικό λαό στην απόγνωση.»


Πέρασαν δυο χρόνια…Ελλάδα 2014….η κρίση έχει στρογγυλοκάτσει και γουργουρίζει στα πόδια μας , οι αυτοκτονίες αυξάνονται μέρα τη μέρα,λόγω του οικονομικού αδιεξόδου, της ανεργίας κι ο,τι αυτός ο συνδυασμός φέρνει… η ζωή μοιάζει με εφιάλτη που ξετυλίγεται σιγά-σιγά σε όλο και μεγαλύτερη έκταση… σταματάς στην πλατεία ν’ πάρεις ανάσα….«πόσο ακόμα ραγιάδες»;
Aυτά έγραφε τότε ο Left.


Δείτε τώρα και το πλήρες κείμενο του σημειώματος του Δημήτρη Χριστούλα πριν την αυτοκτονία στο Σύνταγμα:
 
 
 «Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μια αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα γι΄αυτήν.


Επειδή έχω μια ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικωφ ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω τα σκουπίδια για την διατροφή μου.


Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον, κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες, όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι (Πιάτσα Πορέτο του Μιλάνου).»



Ιανουάριος του 2015. Πέφτει η “κυβέρνηση των Τσολάκογλου” και αναλαμβάνει η κυβέρνηση της Πρώτης Φοράς Αριστερά. Ο Αλέξης Τσίπρας γίνεται πρωθυπουργός. Μία από τις πρώτες του πρωτοβουλίες ήταν να ζητήσει από τους πρωτάρηδες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να απαρνηθούν τα αυτοκίνητά τους. Τις κρατικές λιμουζίνες. Μόνο που δεν τον έβρισαν. Με το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς που τους διέκρινε από την πρώτη στιγμή έπεσαν σαν ακρίδες στις λιμουζίνες. Αρχισαν να παντελονιάζουν με βουλιμία τις 8.000 ευρώ του μηνιαίου μισθού. Με ακόμη μεγαλύτερη βουλιμία συνέχιζαν να βγαίνουν στις τηλεοράσεις των νταβατζήδων καθώς ο Βαρουφάκης, ο Τσίπρας και ο Παππάς διαπραγματεύονταν με τους δανειστές. Αφού λοιπόν οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ παντελόνιασαν τους μισθούς, τις κρατικές λιμουζίνες και τις θέσεις στα τηλεπαράθυρα ήταν έτοιμοι για όλα. Προς τιμή τους η ομάδα του Λαφαζάνη κοίταξε ένα πρωί τον εαυτό της στον καθρέφτη, ντράπηκε και απεχώρησε. Ο Τσίπρας πλακώθηκε στα δημοψηφίσματα και στις εκλογές. Σας θυμίζουμε ότι στις επόμενες εκλογές ο Τσίπρας θα κέρδιζε την ΝΔ του Μειμαράκη_ο οποίος ήταν ο Αυτοφωράκιας του Καραμανλή. Μπήκε στο γήπεδο για να χάσει σχεδόν κατ΄εντολήν!


Οι βολευτές της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ θα ήταν σκέτοι Γενίτσαροι. Με τα 8.000 ευρώ στην πανταλόνα, την λίμο εξασφαλισμένη, και τα ΜΜΕ στα πόδια τους άρχισαν να ζουν μια ζωή ονειρική.


Ακόμη και εκτέλεση συνταξιούχων να προέβλεπε το 3ο Μνημόνιο οι Γενίτσαροι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ θα το ψήφιζαν.


Και το έκαναν. Οπως είναι έτοιμοι να ψηφίσουν όχι μόνο το 4ο Μνημόνιο αλλά χίλια νέα Μνημόνια. Αρκεί παντελονιάζουν τα λεφτά και να απολαμβάνουν την χλίδα της εξουσίας.


Στην χώρα πλέον δεν υπάρχουν αυτοκτονίες. Οι Χριστούλες είναι πλέον ευτυχισμένοι και δεν έχουν λόγο να αυτοκτονούν. Τους αρκεί που κυβερνούν οι σύντροφοι. Οχι σαν τους προηγούμενους, τους Γερμανοτσιολιάδες, τους προδότες. Οι σύντροφοι έχουν τον τρόπο τους με όλα και με όλους.


Οι νταβατζηδες πλέον μπαινοβγαίνουν από την πλαινή πόρτα του Μαξίμου. Οι νταβατζήδες αισθάνονται τόση οικειότητα και σιγουριά με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που δεν ανησυχούν ούτε για τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που πέταξαν για ένα διαγωνισμό που ακυρώθηκε. Είδατε κάποιον από τους υπερθεματιστές να τα ζητάει πίσω;


Ολοι αισθάνονται την σιγουριά ότι τα λεφτά έπιασαν τόπο.


Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν ετοιμάζεται...
 να φέρει το 4ο ακόμη πιο σκληρό Μνημόνιο. Οι βουλευτές του λαχταρούν την στιγμή που θα το υπερψηφίσουν κερδίζοντας περισσότερο χρόνο στη Βουλή ώστε να παντελονιάζουν τα χιλιάρια της εξουσίας. Τώρα δεν είναι απλά μνημονιακοί αλλά έχουν δώσει νόημα στην έννοια και περιεχόμενο στην έννοια μνημονιακός. Μνημονιακός λοιπόν-όπως θα γράψει η Ιστορία-είναι ο πρώην αντιμνημονιακός αριστερός Συριζαίος-αλλά με 8.000 ευρώ στη τσέπη. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κοστολόγησαν την έννοια μνημονιακός.


Μπορείς να τους εξαγοράσεις με 8.000 ευρώ και μια κρατική λιμουζίνα…Το Ηθικό Πλεονέκτημα της Αριστεράς έχει πλέον την Τιμή του…

Δεν υπάρχουν σχόλια: